To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - Spryskiwacze reflektorów w PIV

Sebastian_T - 03-03-2015, 07:46
Temat postu: Spryskiwacze reflektorów w PIV
Może głupie pytanie. Czy można (nie wiem, w ustawieniach komputera?) zmienić, aby po włączeniu spryskiwaczy szyby przedniej za pierwszym razem nie pryskało na reflektory? Gdy po włączeniu silnika pryskam na szybę, pierwsze pryskanie połączone jest z pryskaniem na światła. Potem już nie, potem aby prysnąć na światła, muszę nacisnąć niezależnie na przycisk od świateł.
Czasem nie ma potrzeby mycia reflektorów (i przy okazji maski ;-) ), gdy chce się trochę "odświeżyć" szybę.
Czy "niedasię"?

zbyszekm2 - 03-03-2015, 08:01

To chyba nie normalne aby tak robiły. W wszystkich z którymi miałem do czynienia, w żadnym tak nie było.
Sebastian_T - 03-03-2015, 08:07

Hm... To będzie trzeba się temu przyjrzeć, kolejny punkt do listy, gdy do Ciebie przyjadę jakoś późną wiosną ;-)
trooper - 04-03-2015, 23:56

nie wiem jak w pojarach :lol: ale w outku to jest chyba w kompie ustawiane. ja mam wybraną taką opcję że mi automatycznie spryskuje reflektory co 10 spryskanie szyby. też denerwujące i będzie do wyłączenia :lol:
Sebastian_T - 10-09-2015, 23:26

Dotarłem wreszcie do ASO (ciągle mi było nie po drodze) i dowiedziałem się, że tak jest (pierwszy prysk na szybę po włączeniu silnika wiąże się z jednorazowym pryskiem na światła), gdy włączone są światła. A że ja mam ustawione włączone na stałe (nawet jak wyłączone, to się świecą), to mi będzie pryskał...
No i się zastanawiam, przestawić światła na ręczne włączanie i mieć spokój ze spryskiwaczami, czy jednak zostawić jak jest i pilnować, żeby się zimą nie obladzały (tak połamałem spryskiwacz poprzedniej zimy, bo przymarzł)

KACPERO_1 - 12-09-2015, 11:13

ja mam ustawione na ręczne i myję wtedy kiedy potrzeba
Sebastian_T - 12-09-2015, 11:33

No właśnie myślę, czy nie zmienić, że ręcznie światła będę uruchamiał (jest obecnie ustawione w komputerze, że świecą nawet na OFF). Ale znając moją sklerozę, ciągle będę zapominał włączyć, dlatego się zastanawiam ;-)