Pajero IV - Spryskiwacze reflektorów w PIV
Sebastian_T - 03-03-2015, 07:46 Temat postu: Spryskiwacze reflektorów w PIV Może głupie pytanie. Czy można (nie wiem, w ustawieniach komputera?) zmienić, aby po włączeniu spryskiwaczy szyby przedniej za pierwszym razem nie pryskało na reflektory? Gdy po włączeniu silnika pryskam na szybę, pierwsze pryskanie połączone jest z pryskaniem na światła. Potem już nie, potem aby prysnąć na światła, muszę nacisnąć niezależnie na przycisk od świateł.
Czasem nie ma potrzeby mycia reflektorów (i przy okazji maski ), gdy chce się trochę "odświeżyć" szybę.
Czy "niedasię"?
zbyszekm2 - 03-03-2015, 08:01
To chyba nie normalne aby tak robiły. W wszystkich z którymi miałem do czynienia, w żadnym tak nie było.
Sebastian_T - 03-03-2015, 08:07
Hm... To będzie trzeba się temu przyjrzeć, kolejny punkt do listy, gdy do Ciebie przyjadę jakoś późną wiosną
trooper - 04-03-2015, 23:56
nie wiem jak w pojarach ale w outku to jest chyba w kompie ustawiane. ja mam wybraną taką opcję że mi automatycznie spryskuje reflektory co 10 spryskanie szyby. też denerwujące i będzie do wyłączenia
Sebastian_T - 10-09-2015, 23:26
Dotarłem wreszcie do ASO (ciągle mi było nie po drodze) i dowiedziałem się, że tak jest (pierwszy prysk na szybę po włączeniu silnika wiąże się z jednorazowym pryskiem na światła), gdy włączone są światła. A że ja mam ustawione włączone na stałe (nawet jak wyłączone, to się świecą), to mi będzie pryskał...
No i się zastanawiam, przestawić światła na ręczne włączanie i mieć spokój ze spryskiwaczami, czy jednak zostawić jak jest i pilnować, żeby się zimą nie obladzały (tak połamałem spryskiwacz poprzedniej zimy, bo przymarzł)
KACPERO_1 - 12-09-2015, 11:13
ja mam ustawione na ręczne i myję wtedy kiedy potrzeba
Sebastian_T - 12-09-2015, 11:33
No właśnie myślę, czy nie zmienić, że ręcznie światła będę uruchamiał (jest obecnie ustawione w komputerze, że świecą nawet na OFF). Ale znając moją sklerozę, ciągle będę zapominał włączyć, dlatego się zastanawiam
|
|
|