|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spryskiwacze reflektorów w PIV |
Autor |
Wiadomość |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-03-2015, 07:46 Spryskiwacze reflektorów w PIV
|
|
|
Może głupie pytanie. Czy można (nie wiem, w ustawieniach komputera?) zmienić, aby po włączeniu spryskiwaczy szyby przedniej za pierwszym razem nie pryskało na reflektory? Gdy po włączeniu silnika pryskam na szybę, pierwsze pryskanie połączone jest z pryskaniem na światła. Potem już nie, potem aby prysnąć na światła, muszę nacisnąć niezależnie na przycisk od świateł.
Czasem nie ma potrzeby mycia reflektorów (i przy okazji maski ), gdy chce się trochę "odświeżyć" szybę.
Czy "niedasię"? |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-03-2015, 08:01
|
|
|
To chyba nie normalne aby tak robiły. W wszystkich z którymi miałem do czynienia, w żadnym tak nie było. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 03-03-2015, 08:07
|
|
|
Hm... To będzie trzeba się temu przyjrzeć, kolejny punkt do listy, gdy do Ciebie przyjadę jakoś późną wiosną |
|
|
|
 |
trooper
Mitsumaniak
Auto: OIII 2.2DID Automat Intense +
|
Wysłany: 04-03-2015, 23:56
|
|
|
nie wiem jak w pojarach ale w outku to jest chyba w kompie ustawiane. ja mam wybraną taką opcję że mi automatycznie spryskuje reflektory co 10 spryskanie szyby. też denerwujące i będzie do wyłączenia |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 10-09-2015, 23:26
|
|
|
Dotarłem wreszcie do ASO (ciągle mi było nie po drodze) i dowiedziałem się, że tak jest (pierwszy prysk na szybę po włączeniu silnika wiąże się z jednorazowym pryskiem na światła), gdy włączone są światła. A że ja mam ustawione włączone na stałe (nawet jak wyłączone, to się świecą), to mi będzie pryskał...
No i się zastanawiam, przestawić światła na ręczne włączanie i mieć spokój ze spryskiwaczami, czy jednak zostawić jak jest i pilnować, żeby się zimą nie obladzały (tak połamałem spryskiwacz poprzedniej zimy, bo przymarzł) |
|
|
|
 |
KACPERO_1
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2011
|
Wysłany: 12-09-2015, 11:13
|
|
|
ja mam ustawione na ręczne i myję wtedy kiedy potrzeba |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 12-09-2015, 11:33
|
|
|
No właśnie myślę, czy nie zmienić, że ręcznie światła będę uruchamiał (jest obecnie ustawione w komputerze, że świecą nawet na OFF). Ale znając moją sklerozę, ciągle będę zapominał włączyć, dlatego się zastanawiam |
|
|
|
 |
|
|