To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - dwa radia

konrad800@ - 11-03-2015, 19:25
Temat postu: dwa radia
Witam
Kupiłem dzisiaj nowe radio pioneer, i chciałbym je zamontować aby podpiąć wzmacniacz i tubę ale mam aktualnie zamontowane sprawne radio oryginalne Carismy i jest na nim przycisk którym zmienia się "parametry" spalania i chciałbym zrobić tak aby nowe radio wsadzić na miejsce oryginalnego i do niego podpiąć głośniki i żeby tylko ono grało a oryginalne chce wsadzić w tą skrytkę pod radiem i żeby działał w niej ten przycisk i właśnie nie wiem jak to zrobić wyjmowałem radio i tam podpięte są do niego dwie kostki taka duża (mam zamówioną przejściówkę do tej dużej kostki) i mała i nie wiem do czego tam jest ta mała kostka

pozdrawiam Konrad

volve - 11-03-2015, 19:31

Nie musisz mieć radia, aby przełączać parametry wyświetlacza. Przeczytaj ten temat:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45808

Bizi78 - 11-03-2015, 19:32

konrad800@ napisał/a:
nie wiem do czego tam jest ta mała kostka

Od centralnego wyświetlacza :wink: .

konrad800@ - 11-03-2015, 19:37

volve@ właśnie u mnie to nie działa :/

Bizi78 napisał/a:
Od centralnego wyświetlacza :wink: .

czyli jak zostawię tą mała kostkę to ten przycisk będzie działał?

Bizi78 - 11-03-2015, 19:53

konrad800@ napisał/a:
czyli jak zostawię podpiętą tą mała kostkę bd działał ten przycisk?

Teoretycznie powinno działać, tylko musisz zostawić zasilanie ori radia.
Sporo osób na forum planowało taki mod, ale czy ktoś to zrobił to nie wiem :dontknow: .

konrad800@ - 11-03-2015, 20:00

Bizi78 napisał/a:
Teoretycznie powinno działać, tylko musisz zostawić zasilanie ori radia.
Sporo osób na forum planowało taki mod, ale czy ktoś to zrobił to nie wiem :dontknow: .

aha ale jak bd miał podpięte nowe radio i to oryginalne też to nie przesili instalacji czy coś ? i może wiecie czemu mi ten "trik" na ominięcie tego przycisku nie działa? mam cały czas podpięte oryginalne radio może dlatego?

plecho1 - 11-03-2015, 21:34

Kiedy oryginalne radio podpięte, to ten nieopisany przycisk pod wyświetlaczem nie działa.
konrad800@ - 11-03-2015, 22:05

Tak myślałem więc jutro wyjmę i zobaczę czy działa
plecho1 - 12-03-2015, 06:53

Szczerze, to te funkcje w Carismie są trochę ubogie i jak dla mnie najbardziej przydatne jest średnie spalanie więc z czasem pewnie też przestaniesz się tym baeić :) Jeśli było by więcej przydatnycu funkcji, to mając oryginalne radio można by było je ukryć w centralnej konsoli wyprowadzając dodatkowy przycisk disp. Żeby chociaż jeszcze było spalanie chwilowe.
konrad800@ - 12-03-2015, 09:52

Ja też mam nastawione tylko średnie ,ale ojciec lubi się tym bawić