[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nie da się wyłączyć świateł przeciwmgilenych
zimn - 31-03-2015, 21:18 Temat postu: [EAxx] Nie da się wyłączyć świateł przeciwmgilenych Witam
dzisiaj zauważyłem problem ze światłami przeciw mgielnymi, jak je włączę to nie da się ich wyłączyć. Gasną dopiero jak zgaszę wszystkie światła.
Jakiś tydzień temu wymieniałem kolumnę kierowniczą i pająk był też wymieniany (na 100% był sprawny)
Przed wymianą wszystko działało ok, ale nie mam pewności czy przyczyną była wymiana kolumny (a z nią pająka) czy usterka pojawiła się przy okazji.
Przełącznik włączający światła działa na "impuls" je jest to klasyczny on off więc skoro włącza zakładam że jest ok. Co może być przyczyną i co sprawdzić aby ową przyczynę zalkalizować.
pawe2605 - 01-04-2015, 06:32
Ja mam to samo ale czasem włączają sie. Dzieje się tak tylko z przednimi światłami
Grid - 01-04-2015, 07:10
Miałem tak samo, to było lata temu, ale z tego co pamiętam kostki w tych przełącznikach od przeciwmgielnych można zamienić bo pasują i wtedy są takie efekty. Radzę wyjąć przyciski od przeciwmgielnych i posprawdzać.
Hugo - 01-04-2015, 07:56
Grid napisał/a: | z tego co pamiętam kostki w tych przełącznikach od przeciwmgielnych można zamienić bo pasują i wtedy są takie efekty. | Tam jest jedna duża kostka, więc nie da się pomylić. zimn napisał/a: | dzisiaj zauważyłem problem ze światłami przeciw mgielnymi, jak je włączę to nie da się ich wyłączyć. | Musisz rozebrać przycisk, wyczyścić styki (np. spirytusem salicylowym) i nasmarować. Będzie działało bez zarzutu.
Grid - 01-04-2015, 11:40
zimn - 01-04-2015, 17:14
Problem rozwiązany, mianowicie do regulacji wysokości świateł podpiąłem wtyczkę białą zamiast czarnej.
po odpowiednim połączeniu wszystko wróciło do normy
dzięki wszystkim za pomoc
Hugo - 01-04-2015, 21:51
zimn napisał/a: | dzisiaj zauważyłem problem ze światłami przeciw mgielnymi | Ale zmyłka
|
|
|