Carisma - Techniczne - czujnik ciśnienia paliwa
slawko94 - 05-04-2015, 00:03 Temat postu: czujnik ciśnienia paliwa Witam !
Posiadam Carisme 1.8gdi z 2003r. Mam uszkodzony czujnik ciśnienia paliwa który jest przy listwie wteyskowej . mam pytanie bo odkrecilem te dwie śruby co tam są a czujnik nie chce wyjść . czy ktoś wie jak się go wyciąga ?
rasiak1980 - 05-04-2015, 00:53
powinien wyjść bez wiekszych problemów chyba ze zastany tam jest uszczelka gumowa jak od nowosci nie było ruszane to możliwe że trzeba troche siły przyłożyć ale radze najpierw ciśnienie spuścić z listwy bo mozna po gałach benzyną dostać a nie należy to do przyjemności
bob3229 - 05-04-2015, 20:01
Witam tam jest oring delikatnie pokręcić w prawo,lewo i lekko podważyć i musi zejść ,sam ostatnio to robiłem.
slawko94 - 09-04-2015, 16:19
Kupilem używany czujnik. Nr czujnika ten sam a gdy go podlaczylem to przestał wgl odpalać i świeci się kontrolka. Odpinalem akumulator żeby skasowac błąd i dalej to samo. Tzn ze ten czujnik co dostałem jest uszkodzony?
robertdg - 09-04-2015, 19:40
Na listwie wtryskowej jest czujnik ciśnienia sterowany podciśnieniowo, skąd więc pomysł, że jest uszkodzony Jezeli ECU pokazało bład czujnika ciśnienia paliwa to bład ten tyczy sie czujnika ciśnienia w pompie wtryskowej wysokiego ciśnienia - aczkolwiek nie koniecznie oznacza jego uszkodzenia, mogą to byc ponadnormatywne stany ciśnienia paliwa, etc
slawko94 - 09-04-2015, 22:26
Chciałem jeszcze wymienić filtr paliwa w który jest w baku lecz nie miałem pojecia jak po wyjęciu tej całej pompki dostać się do tego filtra ;/ ktoś wie jak rozebrać ta biała puszkę żeby wymienić ten filtr?
|
|
|