To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Numer VIN

kyniekk - 12-05-2015, 19:39
Temat postu: Numer VIN
Witam,

powiedzcie mi proszę, gdzie jest ukryty VIN w ASX'ie.

Znalazłem tylko pod maską na jednej z części.

Szyba przednia od strony pasażera wyglada jakby miała przystosowane miejsce żeby był widoczny VIN, ale nie ma go tam, albo przynajmniej nie widzę, bo szyba na dole jest przyciemniana.

pozdrawiam.

widmo - 12-05-2015, 19:46

Znajdziesz go jeszcze na dole słupka B na tabliczce znamionowej, która jest widoczna po otwarciu drzwi pasażera.
kyniekk - 12-05-2015, 20:38

a pod przednią szybą nie ma ?
snipero - 12-05-2015, 22:41

Jest na podszybiu od strony kierowcy, jeśli masz tam całkowite ściemnienie szyby może oznaczać to, że szyba była wymieniana i jest jeszcze wlepka na słupku również od kierowcy.
U mnie jest również podłużne wycięcie w tapicerce pod fotelem pasażera (fotel max do przodu i zerknij od tyłu) pod którym w wersjach EU może kryć się stały wybity VIN (ja akurat nr tam nie mam, ale w wersjach USA często w ogóle nie są bite nr na ramach)

Dorka29 - 13-05-2015, 09:53

@snipero, w/g instrukcji na podszybiu jest tylko w wersjach RHD (Right Hand Drive). W wersjach LHD jest na przegrodzie czołowej.
rej - 07-10-2015, 07:40

Nie ma dokładnie określonego gdzie powininen znajdować się numer vin. Wszystko zależy od danej marki, Od modelu samochodu.
Numer może znajdować się na podszybiu ale również i w bagażniku. Warto jest go sprwdzić w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych bo można się dowiedzieć wielu faktów .Na przykład jaka jest rzeczywista liczba właścicieli oraz ile ma przejechanych kilometrów.