To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Błąd 11 po wycięciu kata

gulagula - 27-05-2015, 20:13
Temat postu: Błąd 11 po wycięciu kata
Kilka dni temu wymieniałem kata na strumienice i teraz od czasu do czasu pojawia mi się kontrolka CE, kod nr. 11 czyli sonda lambda. Mam Cari przed liftem czyli 1 sonda przed katem czy to możliwe że mechanik podczas zakładania strumienicy uszkodził sondę lub jej jakieś kabelki?
plecho1 - 27-05-2015, 20:23

Raczej nie miało to wpływu i był to tylko zbieg okoliczności ale lepiej to sprawdzić a dokładniej przewody idące do sondy. Nowa sonda Denso to koszt około 150zł.
gulagula - 27-05-2015, 21:39

Czy padnięta sonda nie dawałaby cały czas błędu? U mnie jest tak że po skasowaniu błędu (odłączenie aku) błąd pojawia się dopiero po kilku jazdach.
robertdg - 27-05-2015, 21:56

Najprościej podpiąc pod kompa i sprawdzić czy to wina nieprawidłowego działania czy może związek z paliwem
gulagula - 27-05-2015, 22:07

Pewnie podjadę żeby mi sprawdzili kompem;/ ale teraz zbliża się sesja więc mało czasu :D
robertdg - 27-05-2015, 22:16

Możesz we własnym zakresie robić logi http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
Stach - 27-05-2015, 23:37
Temat postu: Re: Błąd 11 po wycięciu kata
gulagula napisał/a:
Kilka dni temu wymieniałem kata na strumienice i teraz od czasu do czasu pojawia mi się kontrolka CE, kod nr. 11 czyli sonda lambda. Mam Cari przed liftem czyli 1 sonda przed katem czy to możliwe że mechanik podczas zakładania strumienicy uszkodził sondę lub jej jakieś kabelki?

U mnie było identycznie. Jeździłem raz na 100a nawet 200km się zaświeciła na dosłownie chwile. Potem po jakichś 500 aż w końcu co 50 i zaczęła w końcu cały czas świecić. Wymieniłem sondę właśnie na ta denso taka jak polecano tu na forum. Śmigam dalej kolejne tysiące i jest ok. A dużo jeżdżę . Także polecam . I wymieniaj odrazu nie czekaj na nic bo szkoda czas tracić :-P