Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Parę problemów z Carismą 1.6 (elektryka+klima)
kolegikolega - 13-08-2015, 22:16 Temat postu: [Cari 1.6] Parę problemów z Carismą 1.6 (elektryka+klima) Witam serdecznie.
Od 3 miesięcy jestem "szczęśliwym" posiadaczem carismy 1.6 97-98r
Problem nr1:
Klimatyzacja w moim aucie prawdopodobnie nie była uruchamiana i serwisowana przynajmniej od 2012 albo od nowości. Czynnika nie było wcale, zapach z nawiewów jak z Klima od wtorku nabita, odgrzybiona, szczelna.... działa....
Problemem są obroty silnika które przy włączonej klimatyzacji spadają do pierwszej kreski obrotomierza, silnik jak i całe auto telepie na boki.
Dzisiaj została wyczyszczona przepustnica oraz nauka obrotów.
Problem nadal występuje obroty spadają na bardzo niskie w granicach pierwszej kreski przy włączonej klimatyzacji.
Problem nr2:
W trakcie trasy Oława-Wrocław w nocy zgasło podświetlenie liczników (trudno może coś na kostce nie łączy czy coś) kilka razy włączyły i znowu zgasły. Problem nie powtórzył się przez miesiąc aż do dzisiaj.... znów zgasły. Odkryłem że też nie świecą tylne postojowe oraz podświetlenie tablicy rejestracyjnej gdy gasną liczniki. Otworzyłem tylną klapę i przy samym górnym położeniu klapy zapala się kontrolka podgrzewania tylnej szyby. Czyżby problem z masą?
Problem nr3:
Przy włączeniu silnika po 2 sekundach dostaje jakiegoś obciążenia, obroty lekko spadną i pojawia się leciutkie (wycie?) czy to normalne w carismach?
robertdg - 13-08-2015, 22:25
kolegikolega napisał/a: | Otworzyłem tylną klapę i przy samym górnym położeniu klapy zapala się kontrolka podgrzewania tylnej szyby. Czyżby problem z masą?
| Raczej problem z przełamanymi kabelkami w przelotce między klapą a karoserią
Jak wogóle silnik zachowuje sie przy porannym rozruchy, czy obroty normalnei wskakują ponad 1000RPM a później stopniowo spadają do ustalonego biegu jałowego, czy obroty sa podbijane na biegu jałowym, gdy np zaczynasz kręcić kierownicą albo zaczynasz właczać "mocne" odbiorniki typu nadmuch, światła długie, etc
kolegikolega - 13-08-2015, 23:24
robertdg napisał/a: | Jak wogóle silnik zachowuje sie przy porannym rozruchy, czy obroty normalnei wskakują ponad 1000RPM a później stopniowo spadają do ustalonego biegu jałowego, czy obroty sa podbijane na biegu jałowym, gdy np zaczynasz kręcić kierownicą albo zaczynasz właczać "mocne" odbiorniki typu nadmuch, światła długie, etc |
Proszę bardzo: http://youtu.be/X9WMZNbSjmA
Ziemba. - 14-08-2015, 00:54
Leciutkie wycie to chyba pompka paliwowa. Czy słychać to wyraźniej, gdy w baku jest mało paliwa np. 1/4 zbiornika lub mniej??
[ Dodano: 14-08-2015, 00:56 ]
Możesz to sprawdzić np. podnosząc kanapę tylną, lub jeśli masz kanał to posłuchać od "spodu" co w baku piszczy
mateelv - 14-08-2015, 01:31 Temat postu: Re: Parę problemów z Carismą 1.6 (elektryka+klima)
kolegikolega napisał/a: | Witam serdecznie.
Od 3 miesięcy jestem "szczęśliwym" posiadaczem carismy 1.6 97-98r
Problem nr1:
Klimatyzacja w moim aucie prawdopodobnie nie była uruchamiana i serwisowana przynajmniej od 2012 albo od nowości. Czynnika nie było wcale, zapach z nawiewów jak z Klima od wtorku nabita, odgrzybiona, szczelna.... działa....
Problemem są obroty silnika które przy włączonej klimatyzacji spadają do pierwszej kreski obrotomierza, silnik jak i całe auto telepie na boki.
Dzisiaj została wyczyszczona przepustnica oraz nauka obrotów.
Problem nadal występuje obroty spadają na bardzo niskie w granicach pierwszej kreski przy włączonej klimatyzacji.
|
Polecam mój ostatni post na końcu. Mam ten sam model Cari
http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1313641
kolegikolega - 14-08-2015, 05:12
Ziemba. napisał/a: |
Leciutkie wycie to chyba pompka paliwowa. Czy słychać to wyraźniej, gdy w baku jest mało paliwa np. 1/4 zbiornika lub mniej?? |
Nie ma żadnej różnicy między pełnym bakiem a małą ilością paliwa. Ale dzięki będę przysłuchiwał się w okolicy pompy.
mateelv napisał/a: | Polecam mój ostatni post na końcu. Mam ten sam model Cari |
Kolego gdzie to czyściłeś? Przy filtrze? Ja mam filtr elektrostatyczny i ciężko się do niego dostać.
mateelv - 14-08-2015, 11:47
To wszystko jest wyżej w tamtym temacie opisane. Akurat filtra nie miałem, ale ta siatka była prawdopodobnie nietknięta od nowości.
Wystarczy zdjąć schowek i zacząć zabawę z odkurzaczem
kolegikolega - 14-08-2015, 21:59
Cytat: | To wszystko jest wyżej w tamtym temacie opisane. Akurat filtra nie miałem, ale ta siatka była prawdopodobnie nietknięta od nowości.
Wystarczy zdjąć schowek i zacząć zabawę z odkurzaczem |
Wyczyściłem wszystko z filtra. Było syfu że hoho.....
Chyba nigdy nie było tam nic czyszczone.
Patent dla osób bez odkurzacza albo nie wchodzi rura.
Po wyczyszczeniu:
Oraz kolejny filmik jak carimata zachowuje się z obrotami z klimatyzacją i bez. (Po czyszczeniu przepustnicy, po nauce obrotów)
https://youtu.be/hiSbWE1BpP4
mateelv - 15-08-2015, 20:22
kolegikolega napisał/a: | Cytat: | To wszystko jest wyżej w tamtym temacie opisane. Akurat filtra nie miałem, ale ta siatka była prawdopodobnie nietknięta od nowości.
Wystarczy zdjąć schowek i zacząć zabawę z odkurzaczem |
Wyczyściłem wszystko z filtra. Było syfu że hoho.....
Chyba nigdy nie było tam nic czyszczone.
Obrazek
Patent dla osób bez odkurzacza albo nie wchodzi rura.
Obrazek
Po wyczyszczeniu:
Obrazek
Oraz kolejny filmik jak carimata zachowuje się z obrotami z klimatyzacją i bez. (Po czyszczeniu przepustnicy, po nauce obrotów)
https://youtu.be/hiSbWE1BpP4Obrazek | Przy najniższym spadku zaświetliła się lampka akumulatora. Nie jest już do wymiany?
Cargo - 07-09-2015, 02:36
kolegikolega napisał/a: | robertdg napisał/a: | Jak wogóle silnik zachowuje sie przy porannym rozruchy, czy obroty normalnei wskakują ponad 1000RPM a później stopniowo spadają do ustalonego biegu jałowego, czy obroty sa podbijane na biegu jałowym, gdy np zaczynasz kręcić kierownicą albo zaczynasz właczać "mocne" odbiorniki typu nadmuch, światła długie, etc |
Proszę bardzo: http://youtu.be/X9WMZNbSjmA |
Co do klimy to sprawdź czy po załączenia klimy działa wiatrak klimatyzacji ten pod maską ....?
|
|
|