Pajero III - Wyświetlacz konsoli środkowej
TangoKK - 09-12-2015, 19:17 Temat postu: Wyświetlacz konsoli środkowej Panowie czy ktoś próbował zaadoptować taki wyświetlacz zamiast standardowego zielonego?
tomchuck - 25-12-2015, 18:34
Jak przekładałem pajero, miałem wszystkie graty z montero, podłączałem obydwa wyświetlacze, standardowy mono i ten który pokazujesz. działały obydwa. Wiązkę deski miałem z montero w którym ten wyświetlacz siedział oryginalnie. Ale skoro standardowy też działał na tej wiązce to w druga stronę również powinno zadziałać.
TangoKK - 25-12-2015, 19:00
tomchuck napisał/a: | Jak przekładałem pajero, miałem wszystkie graty z montero, podłączałem obydwa wyświetlacze, standardowy mono i ten który pokazujesz. działały obydwa. Wiązkę deski miałem z montero w którym ten wyświetlacz siedział oryginalnie. Ale skoro standardowy też działał na tej wiązce to w druga stronę również powinno zadziałać. |
Dzięki za info
jegorek - 05-09-2016, 20:41
Cześć odgrzeje temat. Mam montero - termometr w st. F czy po zmianie wyświetlacza będę miał st C czy też trzeba coś jeszcze wymieniać?
zbyszekm2 - 06-09-2016, 08:14
jegorek napisał/a: | Cześć odgrzeje temat. Mam montero - termometr w st. F czy po zmianie wyświetlacza będę miał st C czy też trzeba coś jeszcze wymieniać? |
Nie które maja możliwość przełączenia z c F na C.
Przyciskało się jednocześnie M i H.
jegorek - 08-09-2016, 22:39
Dzięki, spróbuje, i strukcja tylko wspomina o zmianie mil na km
Filateam - 29-09-2016, 21:57
Dla wszystkich ciekawych… Dzisiaj sprawdziłem na własnej skórze. Podłączenie kolorowego wyświetlacza pod radio od zwyczajnego zielonego skutkuje doskonałym działaniem nowego wyświetlacza i brakiem możliwości obsługi radia. Działa tylko CD, pozostałe funkcje radia są nieosiągalne, nie można ustawić stacji, itp. Klawisze nie reagują. Nowy wyświetlacz też nie widzi radia. Jeżeli zaprogramujemy radio na starym wyświetlaczu i podepniemy kolorowy mamy tylko jedną stację i brak możliwości przełączenia na inne. Ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
TangoKK - 30-09-2016, 13:36
Filateam napisał/a: | Dla wszystkich ciekawych… Dzisiaj sprawdziłem na własnej skórze. Podłączenie kolorowego wyświetlacza pod radio od zwyczajnego zielonego skutkuje doskonałym działaniem nowego wyświetlacza i brakiem możliwości obsługi radia. Działa tylko CD, pozostałe funkcje radia są nieosiągalne, nie można ustawić stacji, itp. Klawisze nie reagują. Nowy wyświetlacz też nie widzi radia. Jeżeli zaprogramujemy radio na starym wyświetlaczu i podepniemy kolorowy mamy tylko jedną stację i brak możliwości przełączenia na inne. Ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? |
Mam prośbę. Czy możesz wstawić fotkę co wyświetla ten nowy kolorowy
Filateam - 30-09-2016, 21:48
Już zdemontowałem… Myślę nad rozwiązaniem. Po podłączeniu wyświetlacz ma 3 podstrony- 1 godzina i data w dużym rozmiarze na niebieskim tle, 2- wizualizacja przewietrzania kabiny z klimatyzacją, 3- kompas, barometr, wysokość i temperatura. Można to odszukać w sieci w grafikach wnętrza poświęconych Pajero i L200. Prawdopodobnie oryginalne radio W142 współpracuje tylko z wyświetlaczem podstawowym i może on jest częścią tego radia niezbędną do działania. Brak podpiętego wyświetlacza powoduje, bowiem unieruchomienie radia. W Pajero kolorowe wyświetlacze były zestawiane z radiami posiadającymi własny ekranik LCD. Może montaż radia innego niż Mitsu byłby rozwiązaniem problemu? Kolorowy wyświetlacz działa bez lub z radiem doskonale .
TangoKK - 01-10-2016, 12:24
Filateam napisał/a: | Już zdemontowałem… Myślę nad rozwiązaniem. Po podłączeniu wyświetlacz ma 3 podstrony- 1 godzina i data w dużym rozmiarze na niebieskim tle, 2- wizualizacja przewietrzania kabiny z klimatyzacją, 3- kompas, barometr, wysokość i temperatura. Można to odszukać w sieci w grafikach wnętrza poświęconych Pajero i L200. Prawdopodobnie oryginalne radio W142 współpracuje tylko z wyświetlaczem podstawowym i może on jest częścią tego radia niezbędną do działania. Brak podpiętego wyświetlacza powoduje, bowiem unieruchomienie radia. W Pajero kolorowe wyświetlacze były zestawiane z radiami posiadającymi własny ekranik LCD. Może montaż radia innego niż Mitsu byłby rozwiązaniem problemu? Kolorowy wyświetlacz działa bez lub z radiem doskonale . |
A kompas też działa
Filateam - 01-10-2016, 19:51
Działa wszystko, nawet bez radia.
[ Dodano: 12-10-2016, 15:21 ]
Tak to wygląda... "kolorowy" wyświetlacz połączony z niezależnym radiem plus kostki z ISO. Wszystko działa... Pozdrawiam!
plochu - 10-06-2017, 14:21
Filateam napisał/a: | Dla wszystkich ciekawych… Dzisiaj sprawdziłem na własnej skórze. Podłączenie kolorowego wyświetlacza pod radio od zwyczajnego zielonego skutkuje doskonałym działaniem nowego wyświetlacza i brakiem możliwości obsługi radia. Działa tylko CD, pozostałe funkcje radia są nieosiągalne, nie można ustawić stacji, itp. Klawisze nie reagują. Nowy wyświetlacz też nie widzi radia. Jeżeli zaprogramujemy radio na starym wyświetlaczu i podepniemy kolorowy mamy tylko jedną stację i brak możliwości przełączenia na inne. Ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? |
Dodam od siebie, że u mnie ten problem nie wystąpił. Podmieniłem wyświetlacze i wszystko łącznie ze sterowaniem klimą i radiem działa idealnie.
polar2000 - 03-07-2017, 10:44
Info dla kolegi od Montero ja mam montero i bardzo mnie irytowały F jak i panel sterowania tzn trzy pokrętła nawiewu bo tam też są F więc wymieniłem tylko panel sterujący nawiewem na europe i z automatu zmieniły się na wyświetlaczu z F na C
|
|
|