Carisma - Ogólne - Dodatkowa opcja
Sylwan - 30-12-2015, 21:11 Temat postu: Dodatkowa opcja Witam
Wiązka do każdej Cari była raczej taka sama, stąd pytanie:
Jeżeli podłączę coś takiego
http://allegro.pl/mitsubi...5838163120.html
do mojej cari, to raczej nie będzie działało czy jednak będę mile zaskoczony i zadziała??
plecho1 - 30-12-2015, 21:40
To jest włącznik łączący masę z jednym lub z drugim przewodem sterującym centralnym zamkiem co powoduje albo zamknięcie albo otwarcie centralnego zamka. Jeśli nie ma odpowiedniej kostki w oryginalnym miejscu montażu tego przełącznika to należy pociągnąć tam odpowiednie trzy lub nawet tylko dwa przewody sterujące od lewego słupka.
remi - 31-12-2015, 17:48
Jest to do zrobienia, ale ja u siebie nie miałem odpowiedniej kostki. Ja dokładałem alarm, który miał możliwość automatycznego zamknięcia auta po jego odpaleniu. Kupiłem taki przełącznk (ten który działa jak pstryczek, czyli ma dwie pozycje, nie taki co normalnie jest na środku i tylko przy przełączniu go naciskasz a on potem sam wraca), przełącznik wpiąłem pod alarm i dzięki temu auto samo mi się zamykało po odpaleniu, ale miałem łatwy sposób na wyłączenie tej opcji, mogłem także z tego przełącznika je otworzyć. Co ro tego z all... Jeśli jest ten wracający, to nie ma problemu, wystarczy podać mu masę, a dwa przewody podłączyć w kostkę pod kierownicą do oryginalnych przewodów otwierania i zamykania auta (chyba przewód brązowy i szary...co do szarego to pociąć się nie dam), zamek sterowany jest masą, więc będzie.działać, jednak jeśli będzie on przełączany na stałe, to tu jest jednak większy problem, bo wtedy to będzie podawał cały czas masę na zamykanie lub otwieranie, więc będzie to trochę sprawiało problemów, pozostaje wtedy znalezienie masy po stacyjce, ale jeśli pozostawisz w pozycji zamknięte, to myślę, że istnieje spore prawdopodobieństwo zatrzaśnięcia kluczyków jak wyjdziesz z auta i zatrzaśjiesz drzwi.
|
|
|