|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dodatkowa opcja |
Autor |
Wiadomość |
Sylwan
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-12-2015, 21:11 Dodatkowa opcja
|
|
|
Witam
Wiązka do każdej Cari była raczej taka sama, stąd pytanie:
Jeżeli podłączę coś takiego
http://allegro.pl/mitsubi...5838163120.html
do mojej cari, to raczej nie będzie działało czy jednak będę mile zaskoczony i zadziała?? |
_________________ Pozdrawiam
Sylwan
Była - Carisma 1.6 GLX 16V 97r - 2007-2023
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-12-2015, 21:40
|
|
|
To jest włącznik łączący masę z jednym lub z drugim przewodem sterującym centralnym zamkiem co powoduje albo zamknięcie albo otwarcie centralnego zamka. Jeśli nie ma odpowiedniej kostki w oryginalnym miejscu montażu tego przełącznika to należy pociągnąć tam odpowiednie trzy lub nawet tylko dwa przewody sterujące od lewego słupka. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 31-12-2015, 17:48
|
|
|
Jest to do zrobienia, ale ja u siebie nie miałem odpowiedniej kostki. Ja dokładałem alarm, który miał możliwość automatycznego zamknięcia auta po jego odpaleniu. Kupiłem taki przełącznk (ten który działa jak pstryczek, czyli ma dwie pozycje, nie taki co normalnie jest na środku i tylko przy przełączniu go naciskasz a on potem sam wraca), przełącznik wpiąłem pod alarm i dzięki temu auto samo mi się zamykało po odpaleniu, ale miałem łatwy sposób na wyłączenie tej opcji, mogłem także z tego przełącznika je otworzyć. Co ro tego z all... Jeśli jest ten wracający, to nie ma problemu, wystarczy podać mu masę, a dwa przewody podłączyć w kostkę pod kierownicą do oryginalnych przewodów otwierania i zamykania auta (chyba przewód brązowy i szary...co do szarego to pociąć się nie dam), zamek sterowany jest masą, więc będzie.działać, jednak jeśli będzie on przełączany na stałe, to tu jest jednak większy problem, bo wtedy to będzie podawał cały czas masę na zamykanie lub otwieranie, więc będzie to trochę sprawiało problemów, pozostaje wtedy znalezienie masy po stacyjce, ale jeśli pozostawisz w pozycji zamknięte, to myślę, że istnieje spore prawdopodobieństwo zatrzaśnięcia kluczyków jak wyjdziesz z auta i zatrzaśjiesz drzwi. |
|
|
|
 |
|
|