To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Problem z montażem plastików we wnętrzu no i co to za

parian - 18-01-2016, 12:58
Temat postu: [EAxx] Problem z montażem plastików we wnętrzu no i co to za
W związku z próbą zlokalizowania przecieku w aucie rozebrałem dużą część plastików po stronie pasażera z przodu. Większość poskładałem z powrotem, ale zostały mi 4 wkręty i kilka pytań:
1. Pod konsolą środkową znalazłem pusty peszel, wygląda jakby szedł w kierunku grodzi. Oryginał czy samoróbka?

2. Mam problem z montażem plastikowego elementu przy prawej stopie pasażera. Jak łączy się z listwą progową i czym jest przymocowany do karoserii? Widać na górze otwór, który zgrywa się z otworem w listwie, ale wygląda tak jakby tylko łączył te dwa elementy razem, bez mocowania do blachy.

3. Wyciągałem wentylator i zaglądając w komin zauważyłem rudą na połączeniu obudowy wentylatora z kominem. Wycieku nie było w tym miejscu, więc pytanie skąd ta ruda i czy się tym martwić?

tresorex - 18-01-2016, 14:52

1. Ten peszel do podciśnienie do czujnika temperatury w klimatroniku.
2. Plastik montuje się jeszcze na bolec i wciskaną nakrętkę

parian - 18-01-2016, 15:04

tresorex napisał/a:
1. Ten peszel do podciśnienie do czujnika temperatury w klimatroniku.

Dziękuję.
tresorex napisał/a:
2. Plastik montuje się jeszcze na bolec i wciskaną nakrętkę

Coś bliżej? Od strony grodzi jest otwór w tym plastiku, ale nie za bardzo mam go do czego przymocować...

Hugo - 18-01-2016, 15:44

Ten plastik w narożniku na dole jest razem z listwą przykręcany wkrętem do karoserii.
parian - 18-01-2016, 16:22

Pochylę się jeszcze raz, bo nic tam nie widziałem (oprócz dziury na górze, którą widać na foto).
Hugo - 18-01-2016, 16:40

W tej dziurze się przykręca.
parian - 18-01-2016, 16:59

Dobra, dzięki Waszym wskazówkom odkryłem amerykę - kable uziemiające przykręciłem w nie tą dziurę i przez to nie mogłem przykręcić listwy ;)