Outlander II GEN Techniczne - [Filtr Paliwa] 2.2 DID Outlander 2008r
eqs - 03-02-2016, 18:36 Temat postu: [Filtr Paliwa] 2.2 DID Outlander 2008r Mam pewien problem.
Musze wymienic filtr paliwa w moim outku.
Czytajac o problemach jakie spotykaja ludzi w tym aucie, postanowilem kupic filtr orginalny (nie z ASO) ale PURFLUX.
Pojechalem na wymiane a tu moj mechanik mowi ze jest problem poniewaz ten filtr ma zalepione wejscie na czujnik wody. Byl to filtr o nr FCS604.
Pogrzebalem w intrenecie na stronie prodcenta i znalazlem ze w tym roczniku filtr sie zmienial na FCS614. Wymienilem wiec na FCS614.
Jednak okazalo sie ze FCS614 rowniez ma zaslepione wejscie na czujnik.
W obydwu przypadkach jest wszytsko gwint itd ale wewnatrz jest jakby zalepka ktora trzeba wylamac ? lub wylamie sie w trakcie wkrecania czujnika ?
Stary filtr ktory mam zalozony jest oryginalny z ASO ma nr FCS604 ( nie jestem pewnien bo te 0 jest tak kiepsko wybite) ale jest rowniez produkcji PURFLEX
Mial ktos juz taki przypadek ? Filtr dori jak cholera - nie usmiecha mi sie ich kolekcjonowac...
W ASO Wroc oryginal 400PLN - oczywiscie niedosteopny... w ASO Citroena maja cos po 240 PLN ale rowniez jest zaslepiony....
Moze ktos cos pomoc ?
Z gory dzieki
Aleksander1965 - 03-02-2016, 20:57 Temat postu: Re: [Filtr Paliwa] 2.2 DID Outlander 2008r
eqs napisał/a: | Mam pewien problem.
Musze wymienic filtr paliwa w moim outku.
Czytajac o problemach jakie spotykaja ludzi w tym aucie, postanowilem kupic filtr orginalny (nie z ASO) ale PURFLUX.
Pojechalem na wymiane a tu moj mechanik mowi ze jest problem poniewaz ten filtr ma zalepione wejscie na czujnik wody. Byl to filtr o nr FCS604.
Pogrzebalem w intrenecie na stronie prodcenta i znalazlem ze w tym roczniku filtr sie zmienial na FCS614. Wymienilem wiec na FCS614.
Jednak okazalo sie ze FCS614 rowniez ma zaslepione wejscie na czujnik.
W obydwu przypadkach jest wszytsko gwint itd ale wewnatrz jest jakby zalepka ktora trzeba wylamac ? lub wylamie sie w trakcie wkrecania czujnika ?
Stary filtr ktory mam zalozony jest oryginalny z ASO ma nr FCS604 ( nie jestem pewnien bo te 0 jest tak kiepsko wybite) ale jest rowniez produkcji PURFLEX Jeśli chcesz więcej wiadomości zapraszam n prv lub telefonicznie.
Mial ktos juz taki przypadek ? Filtr dori jak cholera - nie usmiecha mi sie ich kolekcjonowac...
W ASO Wroc oryginal 400PLN - oczywiscie niedosteopny... w ASO Citroena maja cos po 240 PLN ale rowniez jest zaslepiony....
Moze ktos cos pomoc ?
Jaki masz silnik 2,2 156km?
Z gory dzieki |
[ Dodano: 03-02-2016, 21:00 ]
Jeśli masz silnik 2,2 156 km to taki filtr oryginalny Purflux kosztuje 140 zł.
Ten Twój mechanik to raczej bym go zmienił.
W zaślepiony otwór wkręcamy czujnik ze starego filtra,czujnik wodny oczywiście i nim wyłamujemy tą zaślepkę i po kłopocie.Filtr zalewamy czystym olejem napędowym i po zamontowaniu dwa razy napełniamy go pompą samochodową poprzez przekręcenie kluczykiem po to by pompa wysokiego ciśnienia nie złapała błędu i po ptokach.
eqs - 03-02-2016, 23:23
Dzieki za odpowiedz.
Sam mechanik jest OK. Jezeli czegos nie jest pewnien to nie pcha na sile itd. Mam pelne zaufanie do niego.
Swoja droga bedac u niego i widziac jak wyglada czujnik - jest ksztaltem do stozka, moja pierwsza mysla bylo ze zaslepka sie wylamie kiedy bedziemy wkrecac (co prawda mam obawy czy nie lepiej wylamac to np. srubokretem przed instalacja tak zeby ta zaslepka pozniej tam nie latala).
Jako że moj mechanik dalej dosc krzywo patrzyl na mnie i wrecz protestowal postanowilem zadzownic do ASO we Wroc, a tam w serwise uslyszalem ze nic sie nie wylamuje....
Dzieki w takim ukaldzie bede jutro namawial mechanika na silowe rozwiazanie...
jezli ktos ma jeszcze jakies doswiadczenia bede wdzieczny
BTW myslicie ze jak wsadze 614 zamiast 604 to bedzie problem ?
Pozdrawiam
|
|
|