To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - niskie napiecie na prawym reflektorze

mateuszaaa - 11-02-2016, 17:28
Temat postu: niskie napiecie na prawym reflektorze
Hej zbliza sie przeglad i chcialem ogarnac autko. Zauwazylem ze jedna z lamp swieci troche slabiej, po zmierzeniu napiecia na lampie mam tam 8.5V a na drugiej 11.5. To kwestia jakiegos naderwanego zlacza czy wina moze byc cos innego (np uszkodzony jakis element elektroniki ktory cos gdzies zwiera. Spotkal sie ktos z podobnym problemem??

Pozdrawiam

robertdg - 11-02-2016, 18:20

Może być przegrzany kabel/kostka, przekaźnik, etc trzeba sprawdzać po kolei
plecho1 - 11-02-2016, 18:42

Określ najpierw czy nie łączy + czy - ale jeśli taki spadek napięcia jest i na mijania i na drogowych to raczej wina plusa.
mateuszaaa - 11-02-2016, 19:04

nie laczy +, generalnie w tej wiazce w ogole nie mam napiecia na przewodach do swiatel pozycyjnych. Do drogowych napiecie jest za male. Po zmostkowaniu z drugim reflektorem wszytsko dziala wiec chyba jest to wina przewodow/zlacza.

Jestem zielony w elektryce samochodowej. Gdzie moge kupic zlacza do puszki z bezpiecznikami (bo domyslam sie ze tam moge szukac usterki) oraz same gniazda w ktore wkladam zarowki. To sa jakies standardowe czy roznia sie miedzy modelami samochodow. W jakims sklepie czegos takiego w ogole szukac ??

[ Dodano: 11-02-2016, 21:17 ]

patrzac na ten schemat wychodzi ze kabel musi byc uszkodzony gdzies przy prawej lampie (w miejscu rozlaczenia od glownego przewodu) bo zasialnie idzie dalej na lewa lampe (patrzac od przodu) i tam jest wszytsko ok

moze ktos rzucic okiem i potwierdzic