Pajero Ogólne - Lekkie szarpanie na czwartym biegu Delica
Anonymous - 21-02-2016, 16:54 Temat postu: Lekkie szarpanie na czwartym biegu Delica Witam.
Posiadam Delice 3.0 v6 automat. Jest to ten sam silnik i skrzynia co w pajero. Mam problem na czwartym biegu. Podczas jazdy ze stała prędkością lekko szarpie. To nie jest ciągłe szarpanie lecz raz na ok 2-3 minuty. Dodam że biegi zmieniane są płynnie a poziom oleju przy rozgrzanej skrzyni jest miedzy drugim a trzecim nacięciem na bagnecie (pozycja HOT).
Poradzicie co to może być?
Sir Stanczyk - 26-02-2016, 10:16
Masz DSTC w aucie? Zdarzało to się na suchej nawierzchni czy na mokrej/śliskiej?
Anonymous - 26-02-2016, 16:45
A Co to jest to dsct?
Przeważnie to szarpanie jest przy predkości ok 100km/h. Teraz zastanawiam się czy to skrzynia czy silnik. Może silnik przerywa. Chyba będę musiał podpiąć pod kompa.
[ Dodano: 18-07-2016, 21:28 ]
Witam po dluzszej przerwie.
Mam kolejny problem ze skrzynia. Miedzy trzecim a czwartym biegiem mam wrazenie ze wystepuje pol bieg. Tzn jak jade na trzecim biegu przed wlaczeniem czwartego biegu spadaja oborty i dopiero wlacza sie czwarty bieg. Miedzy biegami 1-2 i 2-3 nie wystepuje to zjawisko .
Drugi problem to ze po rozgarzniu skrzyni ciezko rusza po puszczeniu hamulca. Mialem kiedys dodga caravana i tam od razu ruszal do przodu.
No i trzeci problem... przy ruszaniu slychac chrobotanie z tylnego mostu. Czy przyczyna tych wszystkich problemow moze byc most?
Czy skrzynia juz pada?
Dodam ze olej jest w dobrej kondycji, biegi sa zmieniane plynnie.
rej - 05-12-2016, 10:36
Skoro przerwanie następuje przy zmianie biegów, to moim zdaniem przyczyną jest kiepska skrzynia.
sulon - 17-12-2016, 19:02
Witam
Z tym powolnym ruszaniem mam ten sam problem i jest to najprawdopodobniej zapchany filtr w skrzyni biegów.
Pozdrawiam serdecznie
|
|
|