Lekkie szarpanie na czwartym biegu Delica |
Autor |
Wiadomość |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2016, 16:54 Lekkie szarpanie na czwartym biegu Delica
|
|
|
Witam.
Posiadam Delice 3.0 v6 automat. Jest to ten sam silnik i skrzynia co w pajero. Mam problem na czwartym biegu. Podczas jazdy ze stała prędkością lekko szarpie. To nie jest ciągłe szarpanie lecz raz na ok 2-3 minuty. Dodam że biegi zmieniane są płynnie a poziom oleju przy rozgrzanej skrzyni jest miedzy drugim a trzecim nacięciem na bagnecie (pozycja HOT).
Poradzicie co to może być? |
|
|
|
 |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 26-02-2016, 10:16
|
|
|
Masz DSTC w aucie? Zdarzało to się na suchej nawierzchni czy na mokrej/śliskiej? |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2016, 16:45
|
|
|
A Co to jest to dsct?
Przeważnie to szarpanie jest przy predkości ok 100km/h. Teraz zastanawiam się czy to skrzynia czy silnik. Może silnik przerywa. Chyba będę musiał podpiąć pod kompa.
[ Dodano: 18-07-2016, 21:28 ]
Witam po dluzszej przerwie.
Mam kolejny problem ze skrzynia. Miedzy trzecim a czwartym biegiem mam wrazenie ze wystepuje pol bieg. Tzn jak jade na trzecim biegu przed wlaczeniem czwartego biegu spadaja oborty i dopiero wlacza sie czwarty bieg. Miedzy biegami 1-2 i 2-3 nie wystepuje to zjawisko .
Drugi problem to ze po rozgarzniu skrzyni ciezko rusza po puszczeniu hamulca. Mialem kiedys dodga caravana i tam od razu ruszal do przodu.
No i trzeci problem... przy ruszaniu slychac chrobotanie z tylnego mostu. Czy przyczyna tych wszystkich problemow moze byc most?
Czy skrzynia juz pada?
Dodam ze olej jest w dobrej kondycji, biegi sa zmieniane plynnie. |
|
|
|
 |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 05-12-2016, 10:36
|
|
|
Skoro przerwanie następuje przy zmianie biegów, to moim zdaniem przyczyną jest kiepska skrzynia. |
|
|
|
 |
sulon
Forumowicz

Auto: Space Gear Delica 95'
|
Wysłany: 17-12-2016, 19:02
|
|
|
Witam
Z tym powolnym ruszaniem mam ten sam problem i jest to najprawdopodobniej zapchany filtr w skrzyni biegów.
Pozdrawiam serdecznie |
_________________ Mitsubishi Space Gear DELICA był odpowiedzią japończyków na Forda Galaxy (stoi w manual-u). Taka odpowiedź to rozumiem. |
|
|
|
 |
|