To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - problem ze wspomaniem, kontrolka eps

Eles77 - 05-04-2016, 08:48
Temat postu: problem ze wspomaniem, kontrolka eps
Witam, dzis podczas jazdy do pracy nagle zgaslo mi auto i zapalila sie kontrolka eps. Po przejechaniu 500m wylaczylo sie wspomaganie. Zgasilem auto i odpalilem za minute - znowu po przejechaniu 2km wylaczylo sie wspomaganie. Co moze byc nie tak ? Czy moze nie byc plynu do wspomagania ? Nie siedze w temacie Coltow i prosze o pomoc. Btw. Auto kiedys chyba dostalo strzal w przod bo kupilem juz zrobionego tandetnie lakierniczo ale przejechalem nim bez problemow rok i nic sie nie dzialo.
robarek - 05-04-2016, 10:47

Wspomaganie w Colcie jest elektryczne, wydaje mi się. :)
Eles77 - 05-04-2016, 11:27

No teraz juz wiem :D

Tylko czym to moze byc spowodowane ? Kiera nagle blokuje sie i strasznie ciezko skrecac. Gasze auto przjade 2 km i znowu ... Nagle sie tak stalo.

rufuz - 05-04-2016, 16:49

a prędkościomierz dziala kiedy to sie zdarza ?
robertdg - 05-04-2016, 19:24

Sprawdź ładowanie akumulatora i stan akumulatora
Eles77 - 06-04-2016, 11:01

Aku jest nowy, wczoraj wracałem z pracy ok 5km, poźniej po mieście też kilka kilometrów i nic sie nie dzialo...

Co to może być ? Jezdze pomału bo sie boje ,ze znowu sie zablokuje a kiepsko bylo by zaliczyc dzwona...

robertdg - 06-04-2016, 19:36

Sprawdzałeś napięcie ładowania?
rufuz - 06-04-2016, 19:42

w zaciskach hamulcowych sa takie czujniki, które "odpowiadają" za ABS i ESP, kontrole trakcji i jeśli ktorys sie "zapiecze", zaciski sie zapiecza. co po zimie jest dużo prawdopodobne to sie takie jaja wtedy dzieją. U mnie bylo tak samo tylko, ze wtedy jak to sie działo to prędkościomierz tez nie działał. Przyczyna "zapieczony" czujnik, zaciski zasyfione po zimie.