[02-06]Lancer CS0 - Mocniejsza skrzynia biegów
Lukispeed007 - 07-05-2016, 19:48 Temat postu: Mocniejsza skrzynia biegów Witam szukałem lecz nie znalazłem. Jest jakaś skrzynia biegów która pasowały by plug & play do lancera 2.0 sport pytam tak na przyszłość ponieważ pewnie klęknie ( turbo) a i temat ciekawy jeśli ktoś w przyszłości też coś modził i zmieniał a możliwe ze ktoś już zmieniał i wie od czego pasi:) Teoretycznie słyszałem ze od galanta diesla pasuje ale nie mam pewności.
krak - 12-05-2016, 15:30
Raczej od diesla nawet jeżeli uda ci się podjechać to sie nie nadaje ze względu na przełożenia. Możesz pochwalić się osiągnięciami jeżeli chodzi o turbo. Generalnie każdy odradza ale jakoś cały czas mi to chodzi po głowie.
milo - 12-05-2016, 15:52
Cytat: | Teoretycznie słyszałem ze od galanta diesla pasuje ale nie mam pewności.
|
Pasować będzie tylko 5 bieg dłuższy mocowanie poduszek może się róznić i trzeba zwrócic uwage na wyjscie przegubów ilośc frezów w skrzyni, 2.0 pb 2.0 td 2,4 gdi z galanta takie same skrzynie wzgledem trwałości i wnetrza są nie wielkie róznice odnośnie przełożenia końcowego ale to zależy od nr skrzyni F5M42...
krak napisał/a: | Raczej od diesla nawet jeżeli uda ci się podjechać to sie nie nadaje ze względu na przełożenia. |
Pisze o skrzyni galanta 1-2-3-4- sa identyczne przełozenia tylko 5 bieg w dieslu jest dłuższy
Lukispeed007 - 12-05-2016, 21:56
Aha no to ciekawy temat ... Co do turbo to tak.. Wszystko złożone na gratach od evo więc na start celuje w okolice 300 z małym hakiem.
|
|
|