Mocniejsza skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
Lukispeed007
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer evolution IX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2016, 19:48 Mocniejsza skrzynia biegów
|
|
|
Witam szukałem lecz nie znalazłem. Jest jakaś skrzynia biegów która pasowały by plug & play do lancera 2.0 sport pytam tak na przyszłość ponieważ pewnie klęknie ( turbo) a i temat ciekawy jeśli ktoś w przyszłości też coś modził i zmieniał a możliwe ze ktoś już zmieniał i wie od czego pasi:) Teoretycznie słyszałem ze od galanta diesla pasuje ale nie mam pewności. |
|
|
|
 |
krak
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
|
Wysłany: 12-05-2016, 15:30
|
|
|
Raczej od diesla nawet jeżeli uda ci się podjechać to sie nie nadaje ze względu na przełożenia. Możesz pochwalić się osiągnięciami jeżeli chodzi o turbo. Generalnie każdy odradza ale jakoś cały czas mi to chodzi po głowie. |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 12-05-2016, 15:52
|
|
|
Cytat: | Teoretycznie słyszałem ze od galanta diesla pasuje ale nie mam pewności.
|
Pasować będzie tylko 5 bieg dłuższy mocowanie poduszek może się róznić i trzeba zwrócic uwage na wyjscie przegubów ilośc frezów w skrzyni, 2.0 pb 2.0 td 2,4 gdi z galanta takie same skrzynie wzgledem trwałości i wnetrza są nie wielkie róznice odnośnie przełożenia końcowego ale to zależy od nr skrzyni F5M42...
krak napisał/a: | Raczej od diesla nawet jeżeli uda ci się podjechać to sie nie nadaje ze względu na przełożenia. |
Pisze o skrzyni galanta 1-2-3-4- sa identyczne przełozenia tylko 5 bieg w dieslu jest dłuższy |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Lukispeed007
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer evolution IX
|
Wysłany: 12-05-2016, 21:56
|
|
|
Aha no to ciekawy temat ... Co do turbo to tak.. Wszystko złożone na gratach od evo więc na start celuje w okolice 300 z małym hakiem. |
|
|
|
 |
|