To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] Dziwne drgania przy włączonej klimatyzacji

XQTioner - 09-06-2016, 20:21
Temat postu: [MSS DID] Dziwne drgania przy włączonej klimatyzacji
Witam serdecznie MitsuManiaków. Jestem nowym użytkownikiem Mitsubishi SS 2002 FL 1.9 DID. Otóż mam taki o to dziwny przypadek (na forum niestety nic nie znalazłem): uruchamiam silnik, skrzynia na luzie, nie dodaje nic gazu, nic sie nie dzieje. Uruchamiam klimatyzację i co kilka sekund słychać drgania. Zlokalizowałem co wpada w drgania. Wysiadłem z auta zajrzałem z tyłu pod auto, tłumik wpada w drgania. W momencie drgań, z przodu obok silnika słychać jakiś przekaźnik. Przy wyłączonej klimatyzacji wszystko jest w porządku. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, prosiłbym o jakieś wskazówki
robertdg - 10-06-2016, 07:28

Spręzarka klimatyzacji pracuje w cyklu zaleznym od informacji z czujników klimatyzacji, to co słyszysz z przodu jako przekażnik to załacza klime, wtedy jest większe obciązenie na silnik i zmienia sie praca silnika, nie powinno sie to jednak robić do takiego etapu aby zaduszało silnik. Aby zdiagnozować co jest przyczyną należałoby zrobić wstepna weryfikacje poduch silnika, parametró pracy silnika oraz spręzarke klimy czy pracuej prawidłowo, nie przyciera sie nadmiernie obciązajac silnik, itd.
tomaszb7887 - 10-06-2016, 12:37

i zobacz tez tłumik czy nie oberwał sie gdzies