To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Ogrzewanie

RadziX - 13-07-2016, 14:31
Temat postu: Ogrzewanie
Witam.
Szukałem coś w tym temacie ale wszystko co znalazłem nie wniosło nic nowego w moim temacie.
A więc: NIe ma ogrzewania. Dmucha powietrzem o temperaturze zewnętrznej mimo że jest ustawiony max.
Być może jest to powiązane z wyjęciem chłodnicy.
Płyn w zbiorniczku wyrównawczym na max, rury chłodnicy gorące, samochód nagrzewa się normalnie i utrzymuje temperaturę, rurki do/z nagrzewnicy gorące. Jest to climatronic.
Może macie jakieś sugestie od czego zacząć....

robertdg - 13-07-2016, 18:22

Jeżeli układ chłodzenia na 100% pełny i odpowietrzony, to pozostaje jedynie problem sterowania klapa ciepłe/zimne powietrze, znajduje sie za kokpitem centralnym, na dole, po czesci widac tez ten silniczek jak sie zdemontuje schowek i boczna oslone kokpitu po stronei pasazera
RadziX - 14-07-2016, 14:43

A jeśli chodzi o odpowietrzenie to czy odpowietrza się sam czy trzeba to zrobić ręcznie?. Różne wersje słyszałem.
Czy dostęp do tego silniczka i klapki jest tylko od strony pasażera i schowka czy trzeba by cały środkowy panel zdjąć. ??. U mnie przydało by się zdjąć bo nie działa zamykanie środkowego lewego nawiewu. A jak ten panel w ogóle zdjąć??. Widziałem sporo postów ale jest bardzo ogólnie to opisane a fotki które są tam zamieszczone to się nie otwierają. Nie chce połamać tych zaczepów......

Hugo - 14-07-2016, 14:53

Cytat:
A jeśli chodzi o odpowietrzenie to czy odpowietrza się sam czy trzeba to zrobić ręcznie?
Sam się odpowietrza.
robertdg - 14-07-2016, 18:53

Silniczek można sprawdzić od strony osłony bocznej kokpitu po stronei pasażera, wygodniej jednak rozebrac cały kokpit środkowy
Pobierz manual http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448
W pliku 52.pdf jest dokładne rozmieszczenie wszelkich zaczepów, etc

RadziX - 15-07-2016, 15:57

oki. dzięki za info. Po weekendzie będę musiał się za to zabrać.