Outlander II GEN Techniczne - Prawe tylne światło typu led
mariuszdom - 04-08-2016, 23:53 Temat postu: Prawe tylne światło typu led Witam! Mam takie pytanko, czy zdarzyło sie komuś żę w Outlanderze przepala się jednocześnie światło tylne ledowe prawe i przednie prawe pozycja. Ja 2 lata temu kupiłem te autko i poprzedni właściciel powiedział ze właśnie tylko te światła mu sie przepalały. Jestem ciekaw czy to tylko w moim Outlanderze sie tak dzieje i ewentualnie jak temu zaradzić?
Bizi78 - 05-08-2016, 07:34
Nie wiem jak jest w O2 ale sprawdź bezpieczniki.
rezon - 05-08-2016, 15:38
systematyczne przepalanie się bezpiecznika świadczy o problemach i nie jest to normalne zjawisko. trzeba sprawdzić prąd, który płynie przez bezpiecznik i zobaczyć co jest z niego zasilane. Narzędzia to amperomierz do 25A, wyjmujesz bezpiecznik o podłączasz zamiast niego kable amperomierza. Jeśli tylko do LED i żarówki przedniej idzie duży prąd (przepalający bezpiecznik) to odłącz tylną lampę i przednią żarówkę - sprawdź ponownie. Jak nadal idzie duży prąd to masz gdzieś zwarcie po drodze, jak nie to podłącz żarówkę lub lampę i sprawdź jak jest tylko z jednym odbiornikiem.
Bizi78 - 05-08-2016, 15:42
Tylko pytanie czy w O2 jest osobny bezpiecznik na prawą i lewą stronę
Jeśli tak to może ktoś nie miał odpowiedniego bezpiecznika i wsadził o mniejszym amperażu.
mariuszdom - 05-08-2016, 16:42
Sprawdzę ten bezpiecznik. Nie wiem czy warto sprawdzać ten prąd, ponieważ zdarza to się niezwykle rzadko. Autko mam od 2lat (a jeżdżę dużo) i zdarzyło mi się to pierwszy raz. Poprzedni właściciel przekazał mi tylko, że jemu tak się własnie zdarzało: prawa strona, przednia pozycja i tylne ledowe.
supeer - 05-08-2016, 16:45
W moimc c-crosserze z przednimi swiatlami problemu nie mam, ale tylna prawa od rejestracji potwierdzam...przepala sie
rezon - 05-08-2016, 17:00
mariuszdom napisał/a: | ponieważ zdarza to się niezwykle rzadko | to zmień bezpiecznik i zapomnij
mariuszdom - 07-08-2016, 17:19
problem rozwiazany: w momencie jak przepala się przednia pozycja, przestaje świecić tylne światło ledowe - wystarczy wymienć tylko żarówkę i wszystko jest ok
dzieki wszystkim za pomoc
|
|
|