To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - carisma z lpg

Anonymous - 11-03-2007, 18:21
Temat postu: carisma z lpg
Carisma 1,8 glx 97 r. Mam pytanie do użytkowników carismy z lpg-czy ktoś się spotkał z takim problemem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu silnika na gazie na drugi dzień mam problem z odpaleniem, dziwnie się uruchamia. Jeżeli jeżdżę na benzynie to takiego problemu nie ma. Proszę o pomoc.
stanik - 11-03-2007, 18:35

ja takiego czegoś u siebie nie miałem... zawsze pali od tzw. "dotknięcia" obojętnie na czym gasiłem.
Pozdrawiam

[ Dodano: 11-03-2007, 22:29 ]
jeszcze dodam.. najlepiej udać się do gaziarza u któego zakładałeś gaz, ewentualnie do takiego który w Twojej ma najlepszą opinię o tym jak wykonuje regulacje. Na forum nawet jeśli ktoś coś powie to i tak skończy się na radzie żeby jechać do gaziarza bo to trzeba podpiąć pod kompa i wyregulować ewentualnie coś nie coś wymienić. A w sumie mogło zawieść kilka rzeczy więc to trochę wróżenie z fusów. A powiedz jeszcze, masz sekwencje czy starszy typ instalacji?

Anonymous - 18-03-2007, 00:31

Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??
:?:

Robson86 - 18-03-2007, 09:14

badyl napisał/a:
Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??

NIE!!! Ten silnik wprost nie znosi gazu. Jesli zalozysz to nie dlugo bedziesz sie cieszyl oszczedna jazda! ...Jest wyjatek- jedyny gaz ktory jako tako sie spisuje jest bodajrze holenderski (i chyba tam montowany) aha i koszt cos ponad 3000euro :wink:
Pozdroo

Anonymous - 19-03-2007, 17:31
Temat postu: carisma z lpg
jeśli chodzi o typ inst. gazowej to mam zwykłą
Mario - 19-03-2007, 21:26

do badyl
słuchaj Robsona i myśle że nie warto oszczędzać na tym silniku...i nie psuć go gazem 8:]