Carisma - Techniczne - carisma z lpg
Anonymous - 11-03-2007, 18:21 Temat postu: carisma z lpg Carisma 1,8 glx 97 r. Mam pytanie do użytkowników carismy z lpg-czy ktoś się spotkał z takim problemem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu silnika na gazie na drugi dzień mam problem z odpaleniem, dziwnie się uruchamia. Jeżeli jeżdżę na benzynie to takiego problemu nie ma. Proszę o pomoc.
stanik - 11-03-2007, 18:35
ja takiego czegoś u siebie nie miałem... zawsze pali od tzw. "dotknięcia" obojętnie na czym gasiłem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-03-2007, 22:29 ]
jeszcze dodam.. najlepiej udać się do gaziarza u któego zakładałeś gaz, ewentualnie do takiego który w Twojej ma najlepszą opinię o tym jak wykonuje regulacje. Na forum nawet jeśli ktoś coś powie to i tak skończy się na radzie żeby jechać do gaziarza bo to trzeba podpiąć pod kompa i wyregulować ewentualnie coś nie coś wymienić. A w sumie mogło zawieść kilka rzeczy więc to trochę wróżenie z fusów. A powiedz jeszcze, masz sekwencje czy starszy typ instalacji?
Anonymous - 18-03-2007, 00:31
Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??
Robson86 - 18-03-2007, 09:14
badyl napisał/a: | Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??
|
NIE!!! Ten silnik wprost nie znosi gazu. Jesli zalozysz to nie dlugo bedziesz sie cieszyl oszczedna jazda! ...Jest wyjatek- jedyny gaz ktory jako tako sie spisuje jest bodajrze holenderski (i chyba tam montowany) aha i koszt cos ponad 3000euro
Pozdroo
Anonymous - 19-03-2007, 17:31 Temat postu: carisma z lpg jeśli chodzi o typ inst. gazowej to mam zwykłą
Mario - 19-03-2007, 21:26
do badyl
słuchaj Robsona i myśle że nie warto oszczędzać na tym silniku...i nie psuć go gazem 8:]
|
|
|