|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
carisma z lpg |
Autor |
Wiadomość |
endriup72 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 18:21 carisma z lpg
|
|
|
Carisma 1,8 glx 97 r. Mam pytanie do użytkowników carismy z lpg-czy ktoś się spotkał z takim problemem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po wyłączeniu silnika na gazie na drugi dzień mam problem z odpaleniem, dziwnie się uruchamia. Jeżeli jeżdżę na benzynie to takiego problemu nie ma. Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 11-03-2007, 18:35
|
|
|
ja takiego czegoś u siebie nie miałem... zawsze pali od tzw. "dotknięcia" obojętnie na czym gasiłem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-03-2007, 22:29 ]
jeszcze dodam.. najlepiej udać się do gaziarza u któego zakładałeś gaz, ewentualnie do takiego który w Twojej ma najlepszą opinię o tym jak wykonuje regulacje. Na forum nawet jeśli ktoś coś powie to i tak skończy się na radzie żeby jechać do gaziarza bo to trzeba podpiąć pod kompa i wyregulować ewentualnie coś nie coś wymienić. A w sumie mogło zawieść kilka rzeczy więc to trochę wróżenie z fusów. A powiedz jeszcze, masz sekwencje czy starszy typ instalacji? |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
badyl [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 00:31
|
|
|
Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-03-2007, 09:14
|
|
|
badyl napisał/a: | Witam!!
Mam pytanie co do instalacji LPG,a mianowicie słyszałem bardzo dużo opinii i to różnych co do instalacji LPG do Carismy 1,8 GDI, a mianowicie czy jest możliwe założenie instalacji LPG do tego silnika czy nie ??
|
NIE!!! Ten silnik wprost nie znosi gazu. Jesli zalozysz to nie dlugo bedziesz sie cieszyl oszczedna jazda! ...Jest wyjatek- jedyny gaz ktory jako tako sie spisuje jest bodajrze holenderski (i chyba tam montowany) aha i koszt cos ponad 3000euro
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
endriup72 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2007, 17:31 carisma z lpg