Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 29-06-2011, 13:26
SPIDER-ek napisał/a: | p.s kiedy montujemy komputerki? |
Jeśli w weekend nie pojadę zmieniać oleju to można się pobawić w sobotę. Tylko zostawiłem cały zestaw do lutowania u brata no i nożyk, którym chciałem wyciąć obudowę zegarka, więc nie wiem jeszcze czy się nie wstrzymam.
KaWu - 29-06-2011, 13:44
Owczar napisał/a: | wiem jaki popełniłem główny błąd. Podczas zbierania mapy PB cisnąłem go do oporu, a jest zalecana jazda na jednym biegu jednostajnie tak by sonda pracowała i korygowała mieszankę |
To zalezy jaki kto ma sposob. Ja wole ustawiac na punkty mnoznika / czasy wtryskow.
Niezaleznie jaki bieg.
Kiedys sie bawilem jazda identyczna na obydwu paliwach. A potem strojenie.
Ale uwazam, ze na Hanach nie ma tego problemu. I po autokalibracji od razu stroje pokolei punkty podczas jazdy.
Owczar - 29-06-2011, 13:55
Co 1ms czy rzadziej? Z tego co widzę, to ISA2 daje możliwość wyboru Hany, a plus ich nie ma w tabeli. Chociaż to kosmetyczna zmiana raczej.
KaWu - 29-06-2011, 15:11
Owczar napisał/a: | Co 1ms czy rzadziej? |
Zależy jak rozumieć rzadziej
Zrób tak. Masz punkty pewnie gdzieś do 12ms
Dwa boczne pomiń i pośrodku możesz dostawić 8 dowlonych. Rozmieść równomiernie.
Oczywiście zostaje ci 6 pkt bo na wolnych i na max. po bokach juz masz określone miejsca.
m6riano - 29-06-2011, 18:34
SPIDER-ek napisał/a: | Owczar napisał/a: | Swap oficjalnie uznaję za zakończony.
(...)
Jeśli nikt mi nie zabierze kickdownu to spalanie może być ogromne |
Gratulacje, nie było mnie 2 tygodnie a Ty już operację skończyłeś i pacjent przeżył.
Też jestem uzależniony od kickdowna:)
p.s kiedy montujemy komputerki? |
Ja bym proponował "spotkanie informacyjne" 12 lipca na spocie i ustawka na dwudniowego spota na ranczu i tam montaż..dwa dni to chyba styknie na to?
Owczar - 30-06-2011, 01:16
Ja w lipcu nie mam czasu w weekendy. Ale taki montaż to kilka godzin.
m6riano - 30-06-2011, 17:39
kurde..szkoda, bo na takim "spocie" byłoby idealnie...
Owczar - 01-07-2011, 08:44
Wczoraj podczas tankowania gazu gość patrzy na klapkę, a tam nalepka diesel I pytanie do mnie, nie myli się Panu z tą naklejką? W ogóle czemu naklejka diesel?
robertdg - 01-07-2011, 08:57
Owczar napisał/a: | nie myli się Panu z tą naklejką? W ogóle czemu naklejka diesel? | Jakiś kretyn, to nie wpadł na pomysł aby Ci powiedzieć, żeś pomylił dystrybutor toz to chyba nie jest normalne jak ktoś do diesla leje benzyne
Andrew - 01-07-2011, 08:59
Owczar napisał/a: | I pytanie do mnie, nie myli się Panu z tą naklejką? W ogóle czemu naklejka diesel? | Było powiedzieć, że to hybryda i na ON i na LPG i na Pb
Rafal_Szczecin - 01-07-2011, 09:00
bo to KLEKOT jest
klekot V6
KaWu - 01-07-2011, 09:18
Ja bym mu powiedział, że mam 2 zbiorniki n paliwo i w zależności co tańsze (no chyba, że po wypłacie ) - to leję do "odpowiedzniego" baku.
robertdg napisał/a: | Jakiś kretyn |
Racja. Od razu powinien informować kierowcę-przed zatankowaniem.
Owczar - 01-07-2011, 09:21
Żeby go trochę usprawiedliwić, napiszę, żę tankowałem gaz, więc tutaj ciężko się pomylić, kiedy wystaje wlew do gazu
Rafal_Szczecin napisał/a: | bo to KLEKOT jest
klekot V6 |
Dokładnie, zawsze to będzie EA6A
Owczar - 01-07-2011, 09:23
KaWu, pamiętasz może czy jak stroiłeś 2,5 to Tobie mnożnik też wychodzi jak sinusoida?
W ogólę tak teraz patrzę na oscylogram i widzę, że albo mi coś zapłony wypadają, albo coś innego powoduje lekkie skoki obrotów.
Niepokoją mnie też sondy. Dziwnie rysują, wczoraj nie miałem czasu się przyjrzeć, ale dziś nagram sobie oscylogram i przejrzę. Wie ktoś może jak wygląda przebieg sond w galancie po 2001 roku na wolnych obrotach? Silnik rozgrzany.
KaWu - 01-07-2011, 14:14
Owczar, niestety nie wiem dlaczego ale nie widzę obrazka co wkleiłeś, jest "czerwony X".
Może wklej na zewnętrzny imageshack. Jak chcesz to wrzuć też oscylogram, to jak będzie chwila rzucę okiem.
Sondy są 1V. Więc powinna oscylować 0÷1V.
|
|
|