To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Outlander 2.0T

Anonymous - 14-05-2007, 10:43

Koledzy, czy to prawda, że Outek Turbo toleruje jedynie 98 Pb ? I nie wolno jeździć na 95?

Jakub

Anonymous - 14-05-2007, 23:13

Ten temat już byl na forum, benzyna TYLKO 98 i trzeba przyznać pragnienie ma outek ogromne min w mieście to 14,5 wg komputera, ale widziały gały co brały. Jak ma być tanio to trzeba kupić jakieś Clio 1,5 dCi, albo coś na gaz. Jak ma byc fajnie i na cztery łapy to musi byc drogo. Outek 120 000 PLN, gadżety, ubezpieczenie z 6000 rocznie i do tego 14,5 l na 100. Dla fanów dobrej jazdy outek! Dla oszczędnych moze być coś mniejszego i niekoniecznie z turbo. Pozdrawiam. A gaz to jak wiem do turbo nijak nie pasuje. Pasuje za to do rzędowych 6 z BMW więc jak ma być szybko i z gazem to Bmw
Anonymous - 15-06-2007, 02:43

Jeżeli chodzi o benzynkę, to najcześciej kupuję 98.

Natomiast jak byłem w Bieszczadach, na oparach dojechałem do stacji Orlen i niestety nie mieli 98. Nie miałem innej mozliwosci i zalalem 95. Szczerze mowiac przy normalnej jezdzie (do 3krpm) nie zauwazylem roznicy. Innym razem wlałem na shellu 95 VPower. Miałem wrazenie ze lepsza jazda niz na zwyklej 98.

14,5 l / 100km ale jaka przyjemność :)

Pozdrawiam
Krzychu

Outlander 2.0 TURBO
25 tys. km

Anonymous - 25-08-2007, 19:10
Temat postu: Dołączyłem do grona posiadaczy Outlandera Turbo
Od kilku dni moją rodzinę cieszy czarny Outlander Turbo (oczywiście nie jest to turbo-diesel :biggrin: ). Kolor wizualnie jedynie słuszny,zwłaszcza w połączeniu z ciemnymi szybami,chociaż kurzy się szybciutko-ale tak ma być.Wrażenia przy wyprzedzaniu wywołują mimowolny uśmiech na twarzy.Po polnych drogach też bezstresowo.Dżwięku silnika przy wkręcaniu się na obroty rzeczywiście można słuchać z przyjemnością.
Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków a zwłaszcza posiadaczy tej wersji. :twisted:

Anonymous - 26-08-2007, 00:38

Cytat:
Dołączyłem do grona posiadaczy Outlandera Turbo

Witaj w gronie zaturbionych :D

Anonymous - 09-09-2007, 20:22

pytanko? czy ktoś dłubał przy OUT 2.0 T?? jakie efekty? :dmage:
Anonymous - 10-09-2007, 20:23

spol napisał/a:
pytanko? czy ktoś dłubał przy OUT 2.0 T?? jakie efekty? :dmage:
Ale w czym dlubal ??
Anonymous - 13-09-2007, 21:36

Właśnie "dłubnąłem" instalację sekwencyjnego wtrysku gazu.
Szczególy w wątku http://www.mitsubishi-gra...t=4380&start=15

[ Dodano: 19-09-2007, 21:02 ]
Witam mam kilka pytań do Turboposiadaczy:

1). Czy temperatura silnika Waszych Outków jest podobna jak u mnie,bo mam wrażenie jakby się niedogrzewał ?(patrz zdjęcie) http://fotoo.pl/hosting-z...dj%EAcie026.jpg

2). Co sądzicie o skuteczności hamulców,bo maim zdaniem nieco słabawe są i myślę przynajmniej o wymianie klocków-jakieś doświadczenia w tej sprawie?

3). Jak to jest z tym chłodzeniem turbiny na biegu jałowym-chłodzicie choć 30 sekund po każdym zatrzymaniu,czy tylko po forsownej jeżdzie ?

Pozdrawiam.

Anonymous - 21-09-2007, 00:54

Witam,
od 6 tyś km jestem szczęśliwym posiadaczem 2.0 T :twisted: . Muszę powiedzieć, że samochód robi na mnie większe wrażenie, niż pierwotnie oczekiwałem, szczególnie wyciszenie kabiny lepiej niż w typowej limuzynie!

saphire - 21-09-2007, 07:42

Zwykle we wszystkich miśkach wskazówka temperatury stoi ciut przed połową wskaźnika tak jak u Ciebie.
Jackie - 21-09-2007, 12:05

furman napisał/a:
2). Co sądzicie o skuteczności hamulców,bo maim zdaniem nieco słabawe są i myślę przynajmniej o wymianie klocków-jakieś doświadczenia w tej sprawie?

Zależy od rodzaju eksploatacji samochodu, przy typowej jeździe nie przeszkadza ;) Co do polecanego zestawu - ładnie spisują się tarcze Lukasa (te z nacięciami, nie znam ich nr.) oraz brązowa Kashyama. Jeden z moich klientów zapakował ten zestaw i się nachwalić nie może ;)
furman napisał/a:
3). Jak to jest z tym chłodzeniem turbiny na biegu jałowym-chłodzicie choć 30 sekund po każdym zatrzymaniu,czy tylko po forsownej jeżdzie ?

Generalnie pewnym standardem powinno się stać studzenie przez min. 15 s. jednak po ostrzejszej jeździe nawet do minuty. Turbotimer jest bardzo dobrym rozwiązaniem ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 21-09-2007, 20:14
Temat postu: Witam w Klubie !
Komandor napisał/a:
Witam,
od 6 tyś km jestem szczęśliwym posiadaczem 2.0 T :twisted: . Muszę powiedzieć, że samochód robi na mnie większe wrażenie, niż pierwotnie oczekiwałem, szczególnie wyciszenie kabiny lepiej niż w typowej limuzynie!

Witam nowego posiadacza tego Miłego Pożeracza Wolnossaków.

Anonymous - 23-09-2007, 22:41
Temat postu: Re: Witam w Klubie !
furman napisał/a:
Komandor napisał/a:
Witam,

Witam nowego posiadacza tego Miłego Pożeracza Wolnossaków.

Szczególnie przyjemne są dwa pierwsze biegi - szczególnie w korkach. Przy delikatnym traktowaniu samochód jeździ bardzo leniwie - jak diesel. Kilkakrotnie zdarzało mi się po uruchomieniu silnika, jak ludkowie na parkingu pytali mnie czy to diesel (trochę warczy, ale szybciej pracuje).

Natomiast przy mocniejszym wciśnięciu na dwóch pierwszych biegach urywa łeb.

Anonymous - 13-10-2007, 18:23
Temat postu: Mój pierwszy dzien z outlanderem 2.0 turbo
Witam wszystkich

12.pażdziernika zakupiłem oulander-a turbo 2,0 czarnego.
Miałem obawy co do kupna go bo spalanie mnie przerażało, ale powiedziałem sobie coś za coś i kupiłem (zastanawiałem sie dośc długo). I musze powiedzieć ze przejechałem 50KM i powiedziałem sobie nie ważne czy bedzie mi palił 12 czy 16 ale wiem ze mam czym przycisnać.
Super sie prowadzi, po prostu auto na medal, naprawde nie żałuje, że kupiłem.
Auto naprawde super jestem zaskoczony wczesniej jezdziłem niemcami i musze powiedzieć ze niemiec sie chowa. To mam auto pewne i wiem ze mi go nie ukradna a postawie a4 czy a6 to szybko go moze nie być.
Zrobiłem juz około 200km i nie ma problemu np. ze spalaniem - jak sie jezdzi tak spala.
TURBO ZYJE TURBO PIJE :D , ale na 1-2-3-4-5 leci jak rakieta.
Nie ma żadnych problemów, żeby sie gdzieś wcisnać, nikt sie nie przystawi do tego auta, jeszcze jak widzi Turbo emblemat to już koniec. ;-)
Jedziłem róznie - raz spokojnie a raz tak, ze fajnie było. :D
Przy normalniej jezdzie 12-13l/100km, jak mu sie przysadzi to 16-17---> nom ale przeicież cały czas sie tak nie jezdzi ,po autostradzie 200km/h i było jeszcze sporo gazu pod noga i super sie jezdzi jednak stały 4x4 robi swoje.
Deszcz tez nie ma problemu jesteś w 100% pewny ze nie rzuci tym autem.
Z zakupu jestem bardzo zadowolony i polecam wszystkim ten samochód proszę sie nie martwić na zapas :)
Jestem nowym outlanderofanem i bede starał sie jak najcześciej pisać wszystkie ciekawostki .
Aha musze też przyznać sie myslałem ze to normalnie auto ale jestem bardzo zaskoczony żałuje tylko tyle że wcześniej go nie kupiłem :)
W czarnym kolorze super wyglada
Jeszcze tylko xenon i pakiet tuningowy włożę
Ale i bez tego autko pieknie wygląda

Teraz czekam na zime :)

!! POLECAM !! 8)

Pozdrawiam wszytskich posiadaczy outlanderów :)

Anonymous - 16-10-2007, 22:35

Pozdrawiam wszystkich pasjonatów! Od maja jeżdżę nowym?(06) turbo.Czytam forum od kwietnia.Kupowałem z duszą na ramieniu (spalanie), ale okazało się, że nie jest nagorzej. Liczę na owocną wymianę wrażeń i nie tylko.