|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
Outlander 2.0T |
Autor |
Wiadomość |
zielarzzdoliny [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2005, 21:06 Outlander 2.0T
|
|
|
Wrażenia z jazdy (niestety nie moje ) autem w nowej wersji 2.0 Turbo
[URL=http://gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\1053&file=jd_165.xml]http://gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs\1053&file=jd_165.xml[/URL] |
|
|
|
 |
c24rny [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2005, 00:42
|
|
|
ciekawe autko, ale nie chcialbym takowego... raczej nie wyobrazam sobie nim jazdy w terenie ale takie cus na asfalt i na jakas lake to mogloby byc |
|
|
|
 |
turbomisiu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2006, 23:36
|
|
|
Witam
Długo myślałem misiek czy subaru!
Wybór padł na Outlandera Turbo. W tym tygodniu odbieram cudo i rzucę garść informacji z pierwszych wrażeń. Posiadaczy zachęcam do wyrażenia swoich wrażeń chociaż wiem że na naszym rynku nie jeżdzi tych samochodów wiele. Na początek pochwała dla dealera: można było odbyć jazdę próbną co w subaru graniczyło niemalże z cudem zobaczymy co będzie dalej. Dla mnie najważniejsza jest przyjemność z jazdy powinno być dobrze. Rodzinne wycieczki za miasto napewno będą częstsze, szkoda że zima za nami! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-04-2006, 23:53
|
|
|
Kiedy odbierasz - podjedziemy i komisyjnie obsikamy coby sie dobrze jeździło zdjęcia też zrobimy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
turbomisiu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 00:29
|
|
|
M yślę że 0,7 na każde kółko wystarczy. Zdjęcia na pewno ci wyśle. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 12-04-2006, 00:32
|
|
|
Nie mi tylko na Forum wklej - i naprawdę bardzo chętnie bym zobaczył to coś |
Just think...
. |
|
|
|
 |
turbomisiu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 00:42
|
|
|
Wolałbym Evo. Ale z rodzinką? Względy praktyczne.
Mam tylko nadzieję że 15 litrach się zmiszczę!?!?! |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 10:30
|
|
|
Gratuluję wyboru, z pewnością będzie to auto dające dużo satysfakcji i radości z jazdy. Czekam tez na opis wrażeń. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 12-04-2006, 11:41
|
|
|
turbomisiu napisał/a: | Wybór padł na Outlandera Turbo. W tym tygodniu odbieram cudo... | Widzę, że jesteś ze Śląska. Czy to nie przypadkiem ten czarny, który stoi w Moto na Paderewskiego |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 18:05
|
|
|
turbomisiu napisał/a: | Wolałbym Evo. Ale z rodzinką? Względy praktyczne.
Mam tylko nadzieję że 15 litrach się zmiszczę!?!?! |
Na trasie na pewno |
|
|
|
 |
krzychu28 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2006, 21:10
|
|
|
Witam ...
Obecnie jestem właścicielem Mitsubishi Outlander 2.0/03, ale już na przełomie maja i czerwca odbieram wersję TURBO.
Jazda na tyłach Bemowa choć krótka, była niesamowita.
180 km / h i jeszcze dużo luzu pod pedałem. Radyjko oczywiście wyłączyłem, 5,500 rpm i sama przyjemność. Na wiecej sobie nie pozwoliłem, przecież to jazda próbna
Nie mogę się doczekać ...
Przy obecnym, jazda 4000 - 5500 rpm po mieście kończy się spalaniem na poziomie 13,5-14,5 l / 100 km, wg komputera pokładowego.
Przy normalnej jeździe 3500 - 4000, 10,5 - 11,5 l / 100 km.
Na jeździe testowej Outlander TURBO spalił średnio 16,5 l / 100 km.
Pozdrawiam
Krzychu
-----------------------------------------
00098/KMM
Mitsubishi Outlander 2.0 l / 03 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2006, 06:37
|
|
|
Bardzo mi się podoba to, że na forum jest coraz więcej twardzieli, którym nie przeszkadza to, że auto spala 15l na 100km. Mamy już jeżdżących kartonami po tv, więc najwyższy czas na zaturbione miśki.
Witamy i gratulujemy zmiany |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2006, 08:17
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Bardzo mi się podoba to, że na forum jest coraz więcej twardzieli, którym nie przeszkadza to, że auto spala 15l na 100km. | W myśl powiedzenia: turbo żyje, turbo pije! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 13-04-2006, 13:13
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Mamy już jeżdżących kartonami po tv, więc najwyższy czas na zaturbione miśki. |
Fido mój zaturbiony Misiek na mieście potrafi wciągnąć 17/100 w silnik 1,6 jak wreszcie skończy się ten remont to znów poczuję ssanie w portfelu |
Just think...
. |
|
|
|
 |
turbomisiu [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2006, 22:14
|
|
|
Kilka moich subiektywnych wrażeń z jazdy outkiem 2.0 T
Miało być przyjemnie, no to jest ale po kolei.
Z zewnątrz kazdy widzi kwestia gustu. Wersja Turbo ma kilka smaczków: spojler, wlot powietrza na masce, alu, przyciemniane szyby, dwa szyber dachy. Dla mnie bomba.
Wewnątrz:
wolałbym żeby było trochę jaśniej, jest czarno szaro, siedzenia trochę krótkie ale na boki trzymają dobrze, kierownica regulowana tylko pionowo, bagażnik to już chyba wszyscy wiedzą po prostu mały. wyposażenie werji Turbo jak dla mnie jest kompletne.
Teraz jazda:
To jest samochód który sprawia sporo frajdy. powyżej 3 tyś obrotów samochód leci jak z katapulty, praktycznie niezależnie od biegu. W zakręty wchodzi pewnie i mimo że to SUV nie przechyla sie na boki. Gdyby był twardszy ucierpielibyśmy na komforcie.
Wszakże to sam rekreacyjny.
Spalanie?
Kto by się tym przejmował w takim aucie!
Ale dla ciekawych:
cykl mieszany miasto-trasa z dużą dozą przyjemności 13,5-14,
przy powściągliwej jeździe, ale uwierzcie mi ciężko sie powstrzymać od mocniejszego naciskania na gaz 11,5 l na 100km.
Niezdecydowanych zachęcam. Autko super!! |
|
|
|
 |
|
|