Carisma - FAQ - [Carisma] Tulejki wybieraka, problemy z przełączaniem biegów
Anonymous - 07-07-2007, 00:36 Temat postu: Biegi w carismie Witam.Czy te tulejki mechanizmu wodzikowego kupi sie w sklepie motoryzacyjnym czy trzeba jechac do serwisu. Michał
Anonymous - 07-07-2007, 00:54
W JC około 27zl/szt
Matejko - 07-07-2007, 02:04
michał adamczyk napisał/a: | Czy te tulejki mechanizmu wodzikowego kupi sie w sklepie motoryzacyjnym czy trzeba jechac do serwisu. |
czy sposob w jaki sa zapisane informacje na forum w temacie zakupu sa niejasne, czy najlepiej zeby ktos kupil 99 kompletow tulejek i przed rejestracja na forum byla mozliwosc klikniecia: chce kupic tulejki !
Anonymous - 11-07-2007, 13:59
ja juz sie zalamalem i nawet nie wiem co robic bo skrzynie trudno znalezc uzywana.
wczoraj mechanik mi wymienil tarcze w sprzegle bo byla peknieta. niby lepiej wchodza biegi
ale pojawiaja sie momenty gdy nie wchodza. cóż tuleje wymienilem jak mowiliscie juz wczesniej a mechanik nie zauwazyl zuzycia synchonizatorow lub piast itp. sam nie wie co moze byc nie tak... a napisze wam co mi wymienili w serwisie:
oring x2, tulejka x 2, tulejka drazka zmiany biegow x 1, sruba, nakretka wszystko to kosztowalo 110,01 zl a mina panow z mitsubishi po tym jak znow tak samo skrzynia chodzila: bezcenna.
turek61 - 11-07-2007, 15:11
Revik napisał/a: | ja juz sie zalamalem i nawet nie wiem co robic bo skrzynie trudno znalezc uzywana. |
Co prawda to jest od GDI ale ten sprzedawca jest w POLECANYCH i u niego można dostać prawie każdą używkę. Dzwoń i pytaj to nic nie kosztuje !
Matejko - 11-07-2007, 15:44
Revik napisał/a: | a napisze wam co mi wymienili w serwisie:
oring x2, tulejka x 2, tulejka drazka zmiany biegow x 1, sruba, nakretka wszystko to kosztowalo 110,01 zl a mina panow z mitsubishi po tym jak znow tak samo skrzynia chodzila: bezcenna. |
przeczytaj kilka postow w gore i poprzednie strony, dowiesz sie co panowie w serwisie zrobili zle
czerwony pasek dla kogos jak odpowie o co mi chodzi
Anonymous - 11-07-2007, 17:19
turek61 napisał/a: | Revik napisał/a: | ja juz sie zalamalem i nawet nie wiem co robic bo skrzynie trudno znalezc uzywana. |
Co prawda to jest od GDI ale ten sprzedawca jest w POLECANYCH i u niego można dostać prawie każdą używkę. Dzwoń i pytaj to nic nie kosztuje ! |
Jaki sprzedawca?
nie wiem kupie sobie komplet znow i zawioze do mechanika niech mi wymieni zreszta dzwinie sie czulem dzis jak bieg 1 i 2 wszedl ladnie (bez ponownego wysprzegalnania) ale potem bylo juz tak samo jak przedtem ;/ jeszcze cos sobie dzis zrobilem w nadgarstek i kluczykiem ciezko zakrecic zeby samochod odpalic ;/
Anonymous - 11-07-2007, 18:21
Matejko napisał/a: | czerwony pasek dla kogos jak odpowie o co mi chodzi |
powinny byc 4 oringi (ale na 100% nie jestem pewien:) ) i powinni nasmarowac tulejki:)
mam nadzieje ze zgadlem:)
Matejko - 12-07-2007, 01:27
nie zgadles, proponuje sie cofnac do 8 i 9 strony tematu
to co czerwono ??
Anonymous - 12-07-2007, 02:36
Matejko napisał/a: | nie zgadles, proponuje sie cofnac do 8 i 9 strony tematu |
to moze chodzi o to że komplet powinien sie skladac z: 4x o-ring, 2x tuleja metalowa i 4x tuleja plastikowa, a nie tylko z 2 oringów, 2 tulejek metalowych i 2 plastikowych?? jak nie zgadlem to trudno....:)
Matejko - 12-07-2007, 10:42
w koncu sie udalo
Anonymous - 23-07-2007, 13:52
to dobrze jak olej cieknie ze skrzyni tzn. czy to zle jak scieknie troche , bo mechanik mowil ze w lato ze starszych samochodow ( 10cio letnich) czesto cieknie i nie trzeba nic robic z tym tylko pozwolic mu scieknac ;>
phixius - 23-07-2007, 14:22
A jak ścieknie to dolewać tez pewnie nie trzeba bo po co? Układ powinien byś szczelny i nie powinno przeciekać nic. To nie duży fiat powiedz mechanikowi, a najlepiej go zmień;)
Anonymous - 23-07-2007, 17:13
wlasnie mowil ze przez lato sie robi jakkis gesty i musi scieknac bo jest go za duzo. zauwazylem ze raz mi cieknie a raz nie a jak scieknie to malutko a potem mowil zeby przyjechac to sie doleje czemu ja nie zostalem mechanikiem ;/
Anonymous - 31-07-2007, 14:47
witam tulejki = temat rzeka ( czytałem dokładnie)
zakupiłem na allegro taki zestaw http://allegro.pl/item219...lvo_s_v_40.html nie ma tu metalowych tulejek.. ale jest za to duuużo innych :/ a po co cała reszta?? i czy mam dokupić sobie te metalowe a może one sie nie zużywają tylko te plastikowe które je "dociskają".
PS.wymienić wszystkie tulejki??
|
|
|