To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej

apikus - 15-07-2010, 12:40

Ja widziałem takie światła do jazdy dziennej:

Zdjęcie kiepskie bo zrobione z zaskoczenia.

krzychu - 15-07-2010, 14:02

Musiał bym zobaczyć z bliska ale mam wątpliwości czy posiadają homologację RL... Wyglądają mi za "chude" przez co mają chyba za małą powierzchnię.
apikus - 15-07-2010, 15:50

Nie wiem, czy mają homologację, nie sprawdzałem. pomiarów też nie wykonywałem. Wkleiłem jako ciekawostkę.
jaca71 - 15-07-2010, 23:50

I z tego co widzę 60cm między nimi też nie ma ;)

Edit: Lancer nie jest na polskich numerach czyli mamy problem z głowy.

apikus - 16-07-2010, 08:40

jaca71 napisał/a:
I z tego co widzę 60cm między nimi też nie ma

Może i nie ma (pomiarów nie wykonywałem :wink: ), ale tak dla porównania mały szkic:

michaello - 16-07-2010, 13:26

Jak na mój gust odpada. Zalatuje troche amatorszczyzna, jakich pelno na drogach :( .
domingo1971 - 16-07-2010, 13:56
Temat postu: tryb "norweski"
U mnie jest włączony tzw. "tryb norweski". Przełącznik mam zawsze w AUTO, światła zapalają sie po uruchomieniu silnika, podświetlenie deski i reszty w zależności od poziomu światła. Świateł nie można wyłączyć podczas jazdy (ewent. można dać postojowe)
LBA - 21-09-2010, 23:45
Temat postu: Instrukcja
Miałbym prośbę do osób o mini instrukcję dla mojego ASO jak mają uruchomić "tryb norweski". Oni idą w zaparte, że tego się zrobić nie da tymczasem po Waszych wpisach widzę, że prawda jest zgoła odmienna.

To że mają podłączyć komputer to już wiedzą, ale wiecie może jak wygląda ścieżka dojścia do tej opcji? To powinno im wybić ostatnie argumenty z rąk - w razie czego sam usiądę przed kompem i to sobie uruchomię :P

alfiq - 22-09-2010, 12:59

Ścieżki nie znam, więc w tym aspekcie nie pomogę, ale mam inną radę - zmień ASO :) U mnie zrobili bez większych problemów, choć musiałem się wykłócać o zapłatę za to, bo twierdzili, iż to opcja dodatkowa a ja im udowadniałem, że w instrukcji stoi, że tak ma być :)
Luk - 22-09-2010, 13:09

Jak ja odbierałem samochód, to już miałem to ustawione, nawet się nie pytali (a chyba powinni :) )
Co do opłaty, to przy przeglądzie wszelkie zmiany z poziomu komputera robią za darmo (bo i tak podpinają kompa), natomiast pomiędzy przeglądami już niekoniecznie.

LBA - 22-09-2010, 15:50

alfiq napisał/a:
Ścieżki nie znam, więc w tym aspekcie nie pomogę, ale mam inną radę - zmień ASO :)

To element jaki uzgadniałem przed zamówieniem - więc chcę by zrobili to za darmo i wywiązali się z ustaleń. Do przeglądu nie chce mi się czekać bo chcę sprawę rozwiązać jak najszybciej i pójść dalej.

tomekrvf - 23-09-2010, 11:53

ETACS -> Coding ->Option Coding ->DRL Function ustaw na Enabled/ChgOK
LBA - 23-09-2010, 12:13

tomekrvf, o to mi chodziło :!: - kliknął bym "pomógł" ale chyba tylko autor tematu może to zrobić.

--
Po upływie 2h
--

Napisałem maila do ASO przesyłając im ścieżkę w/g której można uruchomić "Norwegię". Przed chwilą dzwonił gość z salonu, że rozmawiał z elektrykiem i takiej opcji w Lancerze podobno nie ma ("niektóre to miały ale mój nie ma") (Invite model 2010). Podobno w Outlanderze jest taka ścieżka ale nie w Lancerze :shock:

No już ręce mi opadają :(

tomekrvf - 23-09-2010, 16:53

LBA napisał/a:
takiej opcji w Lancerze podobno nie ma ("niektóre to miały ale mój nie ma") (Invite model 2010).

Lancer 2010 ma taką opcję. Na 100%

alfiq - 23-09-2010, 18:50

LBA takiego kitu, jaki Ci wciskają w tym ASO to już dawno nie słyszałem. No żeby im sie nie chciało głupiej wtyczki podpiąć i kilku klawiszy wcisnąć.... Naprawdę ręce opadają. :|

Nie tylko jest to brak elementarnego rozsądku i logicznego myślenia ale nieposzanowanie klienta na mistrzowskim poziomie. Przecież jak tak dalej pójdzie to do nich nie pojedziesz więcej a i opinie na tym forum, z tego co sam się przekonałem, skutecznie zniechęcają do niektórych ASO wszystkich Mitsumaniaków. Opisz ich rzetelnie a potem daj sobie z nimi spokój.

Gdybyś miał na piśmie zapewnienie o włączeniu tego, to byłaby inna bajka - jedziesz do konkurencji, włączasz nawet za pieniądze i przychodzisz do nich z rachuneczkiem ale pewnie nie ma takiej opcji :( .