[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Montaż zegarów High Contrast
swinks_UK - 01-08-2010, 11:58
A skąd wiesz, ze nie działa?
O ile pamietam (mogę się mylić), trakcie trybu diagnostycznego, po przekręceniu kluczyka, tylko czerwona kontrolka ciśnienia oleju się podświetla.
Myślę, że najlepiej będzie jak porównasz różnice pin-outu z zegarów 2.0 i 2.4GDI, spisz na kartkę które piny są inne. Potem pobaw się z oznaczaniem ścieżek (np. czarny marker), a następnie mostkuj te tak by ścieżka danego pinu trafiła do właściwej żaróweczki.
Matik608 - 01-08-2010, 12:04
swinks_UK napisał/a: | O ile pamietam (mogę się mylić), trakcie trybu diagnostycznego, po przekręceniu kluczyka, tylko czerwona kontrolka ciśnienia oleju się podświetla. |
w starych zegarach zawsze po przekreceniu kluczyka świeciła dopiekro po odpaleniu gasła.
swinks_UK, na tej fotce co pokazałeś po zamontowaniu zegarów wypatrzyłem pewne różnice w moich i Twoich zegarach, w innym miejscu mamy kontrolki GDI np. ale to moze dlatego ze masz automata.
A co może być z kontrolka ładowania? zrobiłem jakieś zwarcie i coś sie spalilo?
swinks_UK - 01-08-2010, 13:25
Matik608 napisał/a: |
swinks_UK, na tej fotce co pokazałeś po zamontowaniu zegarów wypatrzyłem pewne różnice w moich i Twoich zegarach, w innym miejscu mamy kontrolki GDI np. ale to moze dlatego ze masz automata.
A co może być z kontrolka ładowania? zrobiłem jakieś zwarcie i coś sie spalilo? |
Kontrolke dorabiałem sam . Moje zegary były z 2.5V6, a ja wtedy miałem 2.4GDI, trzeba było samodzielnie kontrolkę robić, więc wykorzystałem "martwą" żaróweczkę i dorobiłem logo GDI.
Kontrolka ładowania nie ulega zmianom, więc jeśli nie świeci, tzn, że albo zegary maja gdzieś błąd na ścieżkach w wyniku modyfikacji, albo się coś upaliło.
Hugo - 02-08-2010, 11:11
A ja mam pytanie: Mam w Galu skrzynię automatyczną bez tiptronic'a a chyba wszystkie Gale z zegarami HC jeśli miały automaty to miały z tiptronic'iem. Czy takie zegary z wyświetlaczem do tiptronic'a będą mi pasowały? Oraz czy mogę zalożyć zegary z auta z manualną skrzynią biegów. Wtedy po prostu nie miałbym wyświetlacza biegów w liczniku. Czy to jest możliwe i w niczym nie przeszkadzałoby?
Anonymous - 02-08-2010, 12:26
Wszystko będzie działać nawet zegary z Vr-4 co maja 5 biegów działają poprawnie na zwykłym automacie ja tak mam, i od manuala też będą działać
Hugo - 02-08-2010, 18:54
trawkins napisał/a: | Wszystko będzie działać nawet zegary z Vr-4 co maja 5 biegów działają poprawnie na zwykłym automacie ja tak mam, i od manuala też będą działać | Doskonale. Tyle, że po prostu nie będę miał wyświetlacza od biegów w zegarach? Obojętne jest mi to całkowicie, bo i tak nigdy na niego nie patrzę tylko jak już to na tego przy lewarku.
Matik608 - 12-08-2010, 22:44
swinks_UK napisał/a: | Kontrolka ładowania nie ulega zmianom, więc jeśli nie świeci, tzn, że albo zegary maja gdzieś błąd na ścieżkach w wyniku modyfikacji, albo się coś upaliło. |
pomiomo przeczytanego tematu wlozylem zegary bez modyfikacji, kosztowalo mnie to alternator, po wymianie alternatora wszystkie kontrlki działaja
swinks_UK, za zdjęcia i instrukcje przeróbki
fj_mike - 12-08-2010, 22:46
Matik608 napisał/a: | pomiomo przeczytanego tematu wlozylem zegary bez modyfikacji
swinks_UK, za zdjęcia i instrukcje przeróbki |
W realu musisz postawić piwo
Matik608 - 12-08-2010, 22:58
fj_mike, jak wyszykuje furmanke to moze kiedys sie pojawie na zlocie to moze bedzie okazja
Dziqs87 - 16-08-2010, 00:23
czekaj, czekaj, Matik, jakie Ty zegary u siebie zakladales? Bo ja mam zwykle zegary gala, a chcialbym zalozyc u siebie te nowsze z wiekszym kontrastem z nowszych modeli rocznikowo. Daj no cos znac o tym, pozdrawiam Dziqs (pod biedronka sie kiedys w Sieradzu styknelismy, i potem podszedl jeszcze jeden, starszy gosciu )
m6riano - 16-08-2010, 00:30
czy w zwykłych zegarach wskazówki miały podświetlanie tak jak w HC?
Anonymous - 16-08-2010, 06:58
m6riano napisał/a: | czy w zwykłych zegarach wskazówki miały podświetlanie tak jak w HC? |
W HC jest specjalna dioda podświetlająca wskazówki , w zwykłych nie.
m6riano - 16-08-2010, 07:13
A da się wsadzić tam jakąś diodke żeby to podświetlić?
Anonymous - 16-08-2010, 07:17
No nie bardzo , w HC jest specjalny mechanizm doprowadzający prąd do wskazówki.
m6riano - 16-08-2010, 07:42
czyli jedyna szansa żeby wskazówki świeciły to pomalowanie ich specjalnym lakierem i oświetlenie od góry?
|
|
|