[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Awaria zegarka - sam się wyłącza, resetuje
Anonymous - 13-08-2008, 00:48
Zhan napisał/a: | jak dla mnie to idealne miejsce na wskaznik poziomu gazu | rowniez dobry pomysl tylko w razie checi przelaczenia na benke bedziesz musial robierac... mnie chodzi po glowie wcisniecie tam kontrolki z napisem migajacym "ALARM" jak wkoncu go zaloze
Zhan - 13-08-2008, 01:00
tez o tym myslalem, ale o napisie w stylu "security" ale nie znalazlem wyswietlacza led z dodatkowymi segmantami a nie podoba mi siedmiosegmentowy... tak, ze bedzie tam tylko dioda od alarmu... a kontroli od gazu jak wymysle sposob na podlaczenie
Anonymous - 13-08-2008, 07:23
Co wy na to
czekoladka_1981 - 13-08-2008, 08:12
Fajne, ale gdzieś już je oglądałam?
Anonymous - 13-08-2008, 08:30
Pewnie TU
roch_27 - 13-08-2008, 09:11
Przypominam, że jest to temat związany z zegarkiem - w sumie jest już dawno wyczerpany (chyba czas już go zamknąć) bo zaczyna się pisanie OT .
Jak chcecie rozmawiać co wstawić w miejsce seryjnego zegarka to proszę o założenie osobnego tematu
pozdro
kokoksik - 13-08-2008, 12:06
ja przed zegarkiem kłade okulary przeciwsłoneczne - nie denerwuje mnie widok co trochę innej godziny
misjonarz. napisał/a: | ostatnio z braku lutownicy posłużyłem się hakiem do wieszania mebli na ścianę i kuchenką gazową. zegarek śmiga aż miło |
a to jest fajna sztuczka w najbliższym czasie ją zastosuje
junior81 - 22-08-2008, 00:13
Zaraz po zakupie galanta zegarek zaczął mi działać na nerwy, a że nie jedno w życiu rozbierałem to po minucie zegarek leżał w mojej dłoni, poprawiłem wtyczkę i od tamtej pory mi nie zgasł, ale z jakiegoś powodu( i jeszcze nie wybadałem kiedy to sie dzieje) zegarek sie późni .. Czy to ma związek z tymi lutami?
Anonymous - 22-08-2008, 12:17
Witam
W moim galu po zakupie, zegarek takze nie laczyl, jak wyjalem go to widzialem, ze poprzedni wlasciciel probowal cos kombinowac podkladajac kawalki papieru. A wystarczylo wziasc lutownice do reki i poprawic luty na wtyczce i juz ponad rok smiga jak trzeba. A co do poznienia sie, to na plytce znajduje sie taki maly czarny trymerek, ktory odpowiada za przyspieszanie i opoznianie zegarka.
Krzyzak - 26-08-2008, 21:35
a to glowny odpowiedzialny - spojrzcie na pekniecia lutu:
wczoraj zrobilem ta operacje w Galu Firka i w koncu zegar zaczal zyc razem z nim (Galem a nie z Firkiem ) a nie zupelnie osobno
Anonymous - 12-11-2008, 11:19
A ja myślałem że mi coś klemy nie łączą,
problem w tym że mi nigdy nie gaśnie wyświetlacz zegarka.
Ale jak odpalam autko to często jest jakaś dziwna godzina.
Postaram się to naprawić, widzę że naprawdę wielu ma ten sam problem.
...Już go rozebrałem, niestety nie widzę żadnego defektu.
YourMama - 12-11-2008, 14:44
Tez tak miałem, nie widać zadnych defektow, luty nie są popekane, ale przelutuj ( roztop luty ewentualnie troszke cyny kapnij:) i napewno wszystko bedzie chodzic cacy
Matik608 - 17-11-2008, 15:16
witam
tak czytalem posty w tym temacie od poczatku, ale nie przesadzajcie ze ten zegarek jest taki lipny, mi tam sie podoba kumpel ma MG zs 2003 rok i tam w srodku jest dopiero lipa ma zegarek zaraz nad pokretlami od nawiewow, taki zwykly i lipny jak jakis chinski z bazaru,w dzien nawet nic na nim nie widac, podswietlania oczywiscie brak co prawda w Galu wolal bym miec kompa pokladowego niz ten zegarek, ale cos cieszmy sie z tego co jest bo jak bym mial taki jak w MG to chyba bym go wyciagnal calkiem
Anonymous - 19-11-2008, 15:23
YourMama napisał/a: | Tez tak miałem, nie widać zadnych defektow, luty nie są popekane, ale przelutuj ( roztop luty ewentualnie troszke cyny kapnij:) i napewno wszystko bedzie chodzic cacy |
Dzięki, trochę polutowałem, trochę pozaginałem, jak na razie działa dobrze, zobaczymy co będzie dalej.
5eba - 19-11-2008, 19:14
Ja mam w tylku ten zegarek ,nic nie widac ,zadych przerw itd a dziala jak mu sie chce,poruszam wtyczka to 2 dni jest ok a pozniej lipa. Moze faktycznie mimo dobrego wygladu przelutuje go
|
|
|