Otwarty przez: BigTomala 28-07-2009, 22:36 |
[EAxx] [FAQ] Awaria zegarka - sam się wyłącza, resetuje |
Autor |
Wiadomość |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 12:17 [EAxx] [FAQ] Awaria zegarka - sam się wyłącza, resetuje
|
|
|
Mam problem z zegarkiem na kokpicie w moim galancie '99. Wyłącza się kiedy chce, a jak już się włączy to trzeba kożdorazowo ustawiać godzinę. Problem w tym, że nie wiem jak go wyciągnąć, żeby zobaczyć co jest grane. Boję się żeby nie uszkodzić żadnych zaczepów itp. Proszę o radę. Z góry dzięki. |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 13:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 15-08-2006, 12:28
|
|
|
nie boj sie nic ,ten typ tak ma
poprostu pociagnij za"daszek" do gory . (nie boj sie,nie polamiesz zadnych zaczepow)
niestety to typowy objaw galantow .
z tego co wiem to trzeba na nowo przylutowac kabelki, lecz na ile to pomaga - nie wiem
pozdrowka |
|
|
|
 |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 12:34
|
|
|
Dzięki za radę, spróbuję...
Pozdr. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 15-08-2006, 12:36
|
|
|
Dokładnie tak jak napisał Rafi to jest normalka w EA :d
poniżej masz foto jak zdemontować
problem polega na tym, że miejsce na mocowanie płytki jest za duże i dlatego podczas jazdy moze się delikatnie przemieszczać w wyniku czego są takie wariacje zegarka
Powstaje zimny lut, który nalezy powtórnie przelutować i umieszczając płytke zmniejszyć wspomniany luz i bedzie git
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
Ostatnio zmieniony przez roch_27 15-08-2006, 13:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 12:52
|
|
|
Heh dokladnie mam to samo, pewnie pod koniec tygodnia do niego zajrze to zobacze co konkretnie lubi sie urywac |
|
|
|
 |
Levinson [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 21:45
|
|
|
u mnie tez to bylo. ale elektryk podlutowal i jest duzo lepiej. ale panowie, nie czarujmy sie - w takim samochodzie jak galant, tej klasy i wyprodukowanym w kraju ktory slynie z elektroniki i techniki, TAKI ZEGAREK TO WSTYD I ZENADA... jest po prostu totalnie badziewny. takie zegarki byly w samochodach z lat 80. koles ma w vectrze '97 calkiem przyzwoity komputer pokladowy, z wieloma funkcjami a my mamy samochod wyzszej klasy, japonski, i mamy zegarek ktory zyje swoim zyciem. tu akurat mitsubishi sie nie popisalo |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 15-08-2006, 21:50
|
|
|
Zegarek to tylko zegarek a nie komputer
przeczytaj dokładnie w moim poście (dwa wyżej) w czym jest problem
ps. prawdą jest, że mogli się lepiej postarać
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Levinson [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 21:50
|
|
|
a tymbardziej to moze razic, ze ogolnie cocpit jest bardzo dopracowany i ladny. zegary umieszczone symetrycznie, nie ma wielu przyciskow, zrobiony z dobrych materialow, tadnej taniochy i tandety. na srodku wiele obiecujacy daszek a pod nim archaiczny zegarek ktory zle chodzi. |
|
|
|
 |
bokciu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 22:30
|
|
|
Levinson napisał/a: | a tymbardziej to moze razic, ze ogolnie cocpit jest bardzo dopracowany i ladny. zegary umieszczone symetrycznie, nie ma wielu przyciskow, zrobiony z dobrych materialow, tadnej taniochy i tandety. na srodku wiele obiecujacy daszek a pod nim archaiczny zegarek ktory zle chodzi. |
Hahaha
Masz dokładnie racje,poprostu wyjales mi to z ust.Ale to nie tylko w Galancie ale tez w innych Japońskich markach takie zegarki montują.
Śmiech,poprostu śmiech , tak jak mowisz w Vectrze B jest przyzwoity komp. malo tego w głupiej Corsie B jest ładny wyświetlacz z data,czasem i temperaturą.
Hehhe
Nie dosć ,ze odpustowy to jeszcze zle chodzi... |
|
|
|
 |
tomo85
Forumowicz
Auto: galant 2,4 gdi '00
|
Wysłany: 16-08-2006, 09:41
|
|
|
Witam.
Nie wiem o co chodzi ale od 2 tygodni mam to samo juz myslałem ze to upały /rocznik 00 wiec blisko twojego/ objawy ogólnie są takie ze chodzi jak chce .
pozdrawiam
tomo |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 16-08-2006, 10:05
|
|
|
Dajcie no fote tego zegarka bo jak taki sam jak w C5x to sie odczepcie Jest w deche! |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 16-08-2006, 10:07
|
|
|
Panowie już wszystko napisane w temacie
Rafal_Szczecin napisał/a: | trzeba na nowo przylutowac kabelki |
roch_27 napisał/a: | problem polega na tym, że miejsce na mocowanie płytki jest za duże i dlatego podczas jazdy moze się delikatnie przemieszczać w wyniku czego są takie wariacje zegarka
Powstaje zimny lut, który nalezy powtórnie przelutować i umieszczając płytke zmniejszyć wspomniany luz i bedzie git |
edit;
foto mozesz zobaczyć choćby tu tyle, że wyłaczony
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Patrol [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2006, 19:32
|
|
|
tomo85 napisał/a: | Nie wiem o co chodzi ale od 2 tygodni mam to samo juz myslałem ze to upały /rocznik 00 wiec blisko twojego/ objawy ogólnie są takie ze chodzi jak chce . |
W roczniku 97 jest dokładnie tak samo... |
|
|
|
 |
slawekpurc [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 02:11
|
|
|
eee tez mam to samo , ciagle robi co mu sie podoba. wlacza sie i wylacza.
galant 98r. elektryk cos tam lutowal ale dalej jest to samo. Wlasnie czemu w tym aucie nie ma kompa?czy to tylko ja nie mam? |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 19-08-2006, 09:53