Dolnośląskie - Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
Borysław - 14-07-2015, 22:55
Odświeżę trochę.Może ktoś zna jakiegoś mechanika, który ogarnął by takie rzeczy jak rozrząd i popychacze?
Pukin - 03-09-2015, 13:47 Temat postu: Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
Hiloo napisał/a: | Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp. |
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.
[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.
zegro - 08-09-2015, 08:29 Temat postu: Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
Pukin napisał/a: | Hiloo napisał/a: | Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp. |
[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu. |
Potwierdzam, bardzo dobry zakład. W sumie to łatwo tam dojechać, bo to jest dokładnie za stacją Shell.
A jakieś drobiazgi naprawiam sam.
drd1812 - 08-09-2015, 22:22
Ile bierzecie za reklamę ?
Boro88 - 05-07-2016, 11:58
Witam. Na forum jeszcze się nie przedstawiłem więc napiszę tylko, że nazywam się Mateusz, jestem z Wrocławia i od prawie 2 lat jestem właścicielem/sponsorem Galanta '97, 2,5 V6.
Piszę w tym wątku ponieważ życzliwi polecili mi się skontaktować z deejayem. Napisałem PW, otrzymałem błyskawiczną odpowiedź żeby się do niego zgłosić do warsztatu, tyle że kompletnie nie wiem gdzie ów zakład się znajduje ani jak się z nim skontaktować. Przewertowałem różne wątki na forum i nie znalazłem nic (oprócz pozytywnych opinii ). Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć jak mógłbym się skontaktować?
Dzięki i pozdrawiam.
drd1812 - 08-07-2016, 16:12
Przedmiejska 1, 54-201 Wrocław RM Auto Service SC o ile Bartek się stamtąd nie wyniósł (najlepiej PW z pytaniem o adres)
Mosquito - 02-10-2016, 03:11
Siema Panowie - możecie ktoś polecić jakiegoś sensownego lakiernika we Wrocławiu? Mam tylne drzwi do zrobienia - na szczęście tylko wgniotka i przerysowanie (pamiątka spod marketu) :/
Ofcozz lakiernika, który poradzi sobie z tym lancerowym "wspaniałym" akrylem.
trzmielu - 30-11-2016, 09:45 Temat postu: Skrzynia biegów Cześć,
jaki warsztat we Wrocławiu naprawia dobrze skrzynie biegów?
Chodzi o manuala 2.0 w Galancie EA.
raigy66 - 14-03-2017, 18:36
Mitusie a jest jakiś zaprawiony mechanik od Carism z wałbrzycha? Bo mam przeciek od dołu i nie wiem co to. a zwykly mechanik mowi ze to przeciek z miski. ech.
kor - 06-08-2017, 16:23
Zdecydowanie niepolecany warsztat: Wrocław, Szczecińska 17
Jeśli link zadziała to tu jest lektura:
https://pajero.org.pl/index.php?id=forum&tx_mmforum_pi1[action]=list_post&tx_mmforum_pi1[tid]=1270
.. jeśli nie, to w skrócie, dorabia tam chyba polecany mechanik od 4x4 - nie wiem czy jest dobry czy nie, ale tydzień czasu zwlekania z przeglądam co i jak!!?? A autu przybyło 400km przebiegu, klapki w środku i radyjko zamontowane ażeby się przytulniej km robiło cudzym autem
dziks - 28-09-2017, 13:39
Drogie kolezanki i koledzy.
Niedawno stalem sie wlascicielem ASX'a i jest pare spraw, ktore chcialbym ogarnac w tym aucie. Czy mozecie polecic kogos z okolic Wroclawia kto potrafi pogrzebac w ustawieniach auta? Chodzi mi o:
1. Swiatla przelaczane z dziennych na mijania razem z automatycznymi wycieraczkami (jak w tym watku )
2. Wylaczenie alarmu niezapietych pasow przy uruchamianiu silnika. Alarm może się włączyć, ale z jakimś opóźnieniem, np. po 30s (jak tu ).
3. Deaktywacja alarmu czujnikow cisnienia w kolach - EDIT: z tego co się dowiedziałem, przepisy zabraniają jazdy z błędem TPMS, więc chyba jednak będę musiał dokupić drugi komplet na zimówki. To już mój domysł, ale deaktywacja może być potraktowana jako awaria systemu
4. Ustawienie domyslnie po wlaczeniu silnika systemu AS&GO na OFF.
A przy okazji spytam, czy takie drobne zmiany maja wplyw na 5-cio letnia gwarancje?
BernyP - 16-10-2017, 09:54
Polecam warsztat LATEX na Krakowskiej.
Tak wiem nazwa itd., ale to jest hurtownia oponiarska oraz sieć warsztatów mechanicznych.
A opony nie są z gumy lecz z latexu
Jestem tam już kilkuletnim klientem. Nigdy nie miałem problemów z naprawami i wymianami które robią w moich autach. Mają często fajne promocje na opony
ZAWSZE po zrobieniu czegoś w aucie dostaję paragon ze wszystkimi wykonanymi czynnościami
Koralina - 28-05-2019, 14:48
też poszukuję mechanika, byłam już w dwóch miejscach i padaka. Ewentualnie jak skontaktować się z deejayem?? Pisałam dwie wiadomości ale widocznie gdzieś przepadły :/
jasperr - 01-01-2021, 17:05
Czesc Wszystkim,
Jestem tutaj nowy, od jakiegos czasu posiadam Pajero 4 3,0 v6 i borykam sie ze znalezieniem konkretnego mechanika we Wroclawiu. Jako ze temat juz malo aktyalny, gdyz jak wiemy i w swiecie serwisow samochodowych sytuacja sie zmienia dynamicznie, prosba o polecenie sprawdzonej osoby\miejca tu we Wrocku.
( chodzi o pelen zakres albo z osobna mechanik, elektryk, elektronik)
Z gory dzieki
Juiceman - 03-01-2021, 18:50
Supral Gospodarska 1 mechanika/elektryka
Co do mechanika to pytaj o Bartka Sz. Deejay
|
|
|