To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Skandaliczny BˇBEL !!!

Lucas123w - 03-05-2013, 21:40

mjsystem napisał/a:
Rys i tak nie unikniesz

Na to nie ma mocnych, ale to nie tylko w Mitsu tak jest, co nie znaczy że mitsu mogło by mieć twardszy lakier :D

mjsystem - 03-05-2013, 21:43

Lucas123w napisał/a:
Na to nie ma mocnych, ale to nie tylko w Mitsu tak jest, co nie znaczy że mitsu mogło by mieć twardszy lakier

Nie w tych czasach :?

Robert_N - 07-05-2013, 13:27

Mam czerwonego mi¶ka i nie wydaje mi się że lakier jest taki tragiczny. Służbowo pomykam czarna toyot± avensis i lakier też nie jest rewelacyjny a rocznik 2007 przejechane 45 tysiaków i cały czas stoi w garażu, no może troszkę twardszy ale rys też od liku. Na moim widać ryski na masce 3 małe uszkodzenia po tej zimie chyba od kamieni. Oczywi¶cie nie liczę przerysowania drzwi i nadkola przez moj± cudown± żonkę :roll: W sumie staram myć autko szamponem z woskiem, myjk± ci¶nieniow± raz w tygodniu i lakier pięknie l¶ni. W zimie opłukuje często auto sam± wod± szczególnie przy opadach jak drogowcy sol± i susze go w garażu w pracy a na co dzień stoi przed blokiem. Więc albo ja mam jaki¶ inny lakier albo bardziej przykładam się do utrzymania w czysto¶ci i tylko to pomaga.
jaca87 - 07-05-2013, 15:48

Robert_N napisał/a:
Mam czerwonego mi¶ka i nie wydaje mi się że lakier jest taki tragiczny. Służbowo pomykam czarna toyot± avensis i lakier też nie jest rewelacyjny a rocznik 2007 przejechane 45 tysiaków i cały czas stoi w garażu, no może troszkę twardszy ale rys też od liku. Na moim widać ryski na masce 3 małe uszkodzenia po tej zimie chyba od kamieni. Oczywi¶cie nie liczę przerysowania drzwi i nadkola przez moj± cudown± żonkę :roll: W sumie staram myć autko szamponem z woskiem, myjk± ci¶nieniow± raz w tygodniu i lakier pięknie l¶ni. W zimie opłukuje często auto sam± wod± szczególnie przy opadach jak drogowcy sol± i susze go w garażu w pracy a na co dzień stoi przed blokiem. Więc albo ja mam jaki¶ inny lakier albo bardziej przykładam się do utrzymania w czysto¶ci i tylko to pomaga.

Ja ostatnio poradziłem sobie z większo¶ci± małych rysek (super efekt przy klamkach) używaj±c politury poleruj±cej. Polecam je¶li macie suchy lakier naprawdę po takim zabiegu lakier nabiera połysku i można zlikwidować cze¶ć rysek.

Jednak też zauważyłem na moim czerwonym lancerze malutk± górkę na lakierze w sumie nie wiem czy to jest jaka¶ oznaka korozji, ponieważ tak naprawdę jest to już w wnętrzu auta przy drzwiach tylnych ?

Generalnie lakier jest moim zdaniem miększy niż w innych autach, które dotychczas miałem ale nie ma tragedii. Na korozje na razie ciężko narzekać bo najstarsze egzemplarze maj± około 5 lat.

mjsystem - 07-05-2013, 17:33

Panowie, przenie¶cie dyskusję tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...54891&start=180
Bedzie to uzupełnieniem tamtego tematu, tu raczej o b±blach :P