Nasze Miśki - Droga do ideału cz.II
Andrew - 03-08-2012, 09:06
Maciek, to kiedy lecisz znów do Braci Zet Auto widziałem na żywo, robota profi, tylko Maciek jakoś uważa colta za auto dostawcze
rosomak1983 - 03-08-2012, 17:18
mkm napisał/a: | a co innego pakować graty, jechać na drugi koniec miasta, rozpakowywać graty, potem znowu pakować graty, wracać do domu, rozpakowywać graty… |
a nie lepiej miec te graty tam gdzie sie je uzywa... ja tam wszystko mam w garazach i nic nie woze A garaz mam ze 1-2km od domu.
hmm a co do 4g92 DOHC to jesli ma rzeczywscie byc to po co czekac i zbedne koszty zakładania głowicy generowac ???
mkm - 20-08-2012, 17:21
Kupię pilnie trochę czasu i maszynę do teleportacji
Prace przy Srebrniaku idą powolutku, ale do przodu.
Dzisiaj akcja "Zderzak" .
Ponieważ zderzak z wersji "niemalowanej" trochę się namachałem.
Zderzak wymyty:
Zderzak pozbawiony faktury:
Zderzak zagruntowany:
Zderzak zapryskany:
Zderzak przelany:
Zderzak przeszlifowany:
Zderzak zapodkładowany - gotowy:
I gotowy-gotowy :
m6riano - 20-08-2012, 23:43
A czemu on taki szary...a nie srebrny..?
Kleju - 20-08-2012, 23:52
mkm napisał/a: | A czemu on taki szary...a nie srebrny..? |
Może przez to:
mkm napisał/a: | Zderzak zapodkładowany - gotowy: |
Będzie chyba jeszcze lakierowany, dobrze myślę?
mkm - 10-02-2013, 12:12
Dawno nic nie pisałem, ale wszystkie prace przy Srebrniaku stanęły po ostatniej aktualizacji w tym temacie.
Sam Srebrniak jeździ jak dziki, tylko wygląda niewyjściowo, a od wczoraj na 13-tkach jeszcze bardziej niewyjściowo.
Tak niewyjściowo, że lepiej wygląda bez kół.
Ponieważ Srebrniak robi małe przebiegi po drogach, które leją na potęgę i nawet przy "minus nastu" jeździ po wodzie, zimę 12/13 dla szczątkowego ratowania wyglądu miał przejeździć na letnim zestawie.
Prawie się udało.
Wczoraj któraś wyrwa (którą tego dnia "prawie ominąłem") położyła kres temu zestawowi.
Z powodu takich przypadków, jak ktoś pyta czy na zimę alu czy stal radzę stal.
Zagięcia na stalówce do ważenia prostuję dwoma młotkami w 5minut.
Naprawa alu taka prosta i szybka nie jest.
rosomak1983 - 10-02-2013, 15:05
mkm napisał/a: | Z powodu takich przypadków, jak ktoś pyta czy na zimę alu czy stal radzę stal. |
No to na lato tez stal bo w koncu tez moze sie takie cos przydarzyc. W lecie jezdzimy szybciej wiec sie moze zdarzyc podobnie jak zima. Ja od 4 lat nie zgiałem alusa a jezdze na tajwankach, bbs-ach i chinolach. Dwa razy zaliczyłem zakamuflowana dziure taka ze od razu wysiadłem z auta by sprawdzic czy koło sie jeszcze trzyma
I tak raz na Hijion opona dostała solidna bule, felga ok sprawdzana na wywazarce pózniej, a drugim razem nic sie nie stało ani felgom TP,ani oponom Yokohama, obie wpadki były latem.
Ja_good - 10-02-2013, 18:33
rosomak1983 napisał/a: | mkm napisał/a: | Z powodu takich przypadków, jak ktoś pyta czy na zimę alu czy stal radzę stal. |
No to na lato tez stal bo w koncu tez moze sie takie cos przydarzyc. W lecie jezdzimy szybciej wiec sie moze zdarzyc podobnie jak zima. Ja od 4 lat nie zgiałem alusa a jezdze na tajwankach, bbs-ach i chinolach. Dwa razy zaliczyłem zakamuflowana dziure taka ze od razu wysiadłem z auta by sprawdzic czy koło sie jeszcze trzyma
I tak raz na Hijion opona dostała solidna bule, felga ok sprawdzana na wywazarce pózniej, a drugim razem nic sie nie stało ani felgom TP,ani oponom Yokohama, obie wpadki były latem. |
Tyle, ze w zimie jest conajmniej 2x wieksze prawdopodobienstwo zaliczenia dziury-dzien krotki, slaba widocznosc oraz "zakamuflowane dziury". Dlatego wiekszosc jezdzi na stali.
m6riano - 10-02-2013, 21:23
mkm, i przy czyms takim zeszło ci powietrze..?
mkm - 11-02-2013, 11:43
m6riano, do 0.6 pompuje, powyżej się rozszczelnia i po pompowaniu.
rosomak1983 napisał/a: | Ja od 4 lat nie zgiałem alusa |
Jeszcze tydzień temu mógłbym napisać, że nigdy nie zagiąłem alusa.
m6riano - 11-02-2013, 11:49
Ja jak huknąłem w zeszłym roku jakoś to tak że dwa palce mogłem wsadzić i powietrze momentalnie zeszło...i faktycznie koszt był 2x60zł gdzie na stalówkach pewnie 2 x 2sieknięcia młotkiem ale w życiu nie zamienie alu na stal,przez miesiąc jeździłem na stalowych pietnastkach i moim zdaniem do gala pasuje jak świni siodło..;-)
mkm - 11-02-2013, 11:57
Ja nawet nie wiem w którym momencie huknąłem, bo nic nie huknęło
Byłem przekonany, że to wentyl, gwóźdź, syfy między felgą, a oponą, ale że felgę zagięło:?
Przegapiłem ten moment, aczkolwiek mam już podejrzaną
Piękna wąska nowa głęboka wyrwa na trasie mijania starszej wyrwy...
mkm - 06-05-2013, 19:06
Takie coś mi wpadło .
Jutro zmywam farbę i ogólnie go odświeżam.
Anonymous - 06-05-2013, 19:21
power dwururki:) koncówki z tego co pamietam ori
mkm - 07-05-2013, 00:12
Pal sześć końcówki, ważne że jest pucha .
Wertuje sieć, żeby znaleźć jakieś przekroje tych tłumików, bo nie wiem czy zaczepiać te wgniecenia .
|
|
|