Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 21-07-2011, 15:08
To jak sprawdzali straty?
fj_mike - 21-07-2011, 19:26
Cytat: | To jak sprawdzali straty? |
Nie mam o tym pojęcia. Z boku wyglądało to jakby puścił gaz i się toczył.
Owczar - 22-07-2011, 00:17
Dzisiaj miałem chwilę i w końcu zabrałem się za UKP. Będąc bogatszy o doświadczenia innych, a konkretnie problemy z widocznością w dzień, postanowiłem zrobić to bez przyciemnianej szybki i wyświetlacz skierować w stronę kierowcy. Ten wyświetlacz ma bardzo słabe kąty widzenia. Nie dysponowałem szpachlą ani żywicą, więc musiała wystarczyć poxilina. Jak na takie materiałyh wyszło całkiem nieźle
Dodatkowo przygotowałem kabelkologię. Został do podłączenia czujnik temp zewnętrznej i opisanie kabli żeby było łatwiej w aucie. Jako dodatkowo czujnik podłączę czujnik temp reduktora.
Żeby wrzucić go pod kątem, trzeba było mocno pociąć obudowę. Zrobiłem to rozgrzanym nożem
Potem rzeźbienie poxiliną i malowanie.
W sobotę biorę się za podłączanie w aucie
sveno - 22-07-2011, 07:17
mocna rzeźba ale efekt niezły, troche szpachli i będzie miodzio
SPIDER-ek - 22-07-2011, 10:19
poxiline widziałem już w różnym wydaniu w samochodzie, ale w zegarku pierwszy raz:)
Efekt końcowy spoko.
To co montujemy w sobotę. Jak mamy wszystko gotowe, to teraz trzeba znaleźć jakąś miejscówkę na montaż, bo pogoda dobija.
Owczar - 22-07-2011, 10:28
Gdybym miał szpachlę to bym ładnie wykończył, bo poxilina jest słaba w obróbce.
No ja myślałem o jakimś parkingu. Np pod castoramą, bo garażu nie mam :/ Lutownicę powinienem mieć na 12V. dziś zadzwonię i zapytam czy mają na miejscu.
m6riano - 22-07-2011, 14:38
Wymyśliliście już miejscówke?
Owczar - 22-07-2011, 14:46
Zaproponowałem parking pod Castoramą na Popularnej. Na godzinę 11. Żeby nie robić chaosu, umówmy się w tym temacie.
Ja zabieram lutownicę, cynę, kwas do lutowania, nożyk. Wydrukuję też rozpiskę pinów dla wszystkich trzech kompów.
Kończy mi się izolacja, więc jak ktoś ma, to niech zabierze i ew koszulki termokurczliwe.
Lutownica ma 40W, więc co się da, polutujcie w domu.
A mianowicie:
- czujniki temp (wew. na 1m kablu, a zewnętrzny około 2m, żeby starczył do zderzaka przedniego)
- buzer
- przyciski
Dodatkowo zabielcie kabelki od kompa cyną i przygotujcie odpowiedniej długości przewody do zasilania i do wpięcia w instalkę samochodu. Do zasilania takiej długości jak taśma od wyświetlacza, bo zasilanie weźmiemy z kostki zegarka.
SPIDER-ek - 22-07-2011, 15:07
No i to mi się podoba:) Konkretnie.
Zasilanie ja już mam inaczej rozwiązane:),
Buzerek i czujnik wew temp. też
Switche już podłączone, a klon też będzie.
U mnie zostaje czujniki zew, i sam komp do podłączenia.
Tez mam deficyt koszulek termo.
Zabiorę mój cały zestaw roboczy.
Damy rade, tylko żeby nie lało. Jaka opcja jak będzie lało?
Owczar - 22-07-2011, 15:11
Według prognoz jutro ma być koło południa rozpogodzenie. New.meteo w ogóle nie przewiduje opadów, więc będzie dobrze. W razie czego będzie gimnastyka bez otwierania drzwi
Ma ktoś wkrętarkę i małe wiertło co by zrobić otwory na przyciski?
SPIDER-ek - 22-07-2011, 15:14
Z wkrętarką to mam elektryczną, to wezmę, a wiertło takiego małego chyba nie.
Najwyżej podskoczymy do Casto, może za 1zł się kupi:)
OK to o 11.00 może gdzieś na uboczu przy Black Red White?
Owczar - 22-07-2011, 15:20
Ok, to jesteśmy umówieni. m6riano, a Tobie pasuje?
robertdg - 22-07-2011, 15:33
Owczar napisał/a: | W razie czego będzie gimnastyka bez otwierania drzwi | Szyby chopakom zaparują i ktoś wezwie służby interwencyjne
m6riano - 22-07-2011, 15:47
Owczar napisał/a: | Ok, to jesteśmy umówieni. m6riano, a Tobie pasuje? |
A nie lepiej byłoby podjechać do "podziemi"??Jest gniazdko, na łeb nie pada...i jest dobre oświetlenie..
Ja trochę gratów mam jak termo, porządną lutowarke, cyne, itd.itp
Owczar - 22-07-2011, 15:48
Mogą być, ale tam udostępnią nam gniazdko?
|
|
|