Nasze Miśki - Black DEVIL...
SPIDER-ek - 08-08-2011, 22:15
sveno napisał/a: | SPIDER-ek, też studiowałeś mechanike?
deejay może i mogą, ale fizyki nie oszukasz, nie da się całkowicie wyważyć V6 |
czego ja nie studiowałem:)
Ale z V6 to jest prawda co napisałem, poczytajcie sobie dokładnie o silnikach V6 tylko w jakiejś sensownej literaturze technicznej.
V6 ładnie pracuje, ale napewno nie tak jak V8
deejay - 08-08-2011, 22:16
sveno napisał/a: | deejay może i mogą, ale fizyki nie oszukasz, nie da się całkowicie wyważyć V6 |
ale szklanke z wodą postawisz i bedzie stała na silniku
SPIDER-ek - 08-08-2011, 22:18
deejay napisał/a: | sveno napisał/a: | deejay może i mogą, ale fizyki nie oszukasz, nie da się całkowicie wyważyć V6 |
ale szklanke z wodą postawisz i bedzie stała na silniku |
Na V8 postawisz monete na sztorc i powinna stać
wilukce - 08-08-2011, 22:20
Owczar, a te mikro drgania czuć z wnętrza samochodu ? Czy tylko jak przyłożysz ręce do silnika ?
sveno - 08-08-2011, 22:24
deejay napisał/a: | ale szklanke z wodą postawisz i bedzie stała na silniku | zależy jeszcze od obrotów, ale np w poprawnie wyważonej R6 już nie będzie zależało temat rzeka, odsyłam do literatury prof. Felisa z AGH z którym to miałem przyjemność zapoznać się z Teorią Maszyn i Mechanizmów
deejay - 08-08-2011, 22:25
SPIDER-ek napisał/a: | Na V8 postawisz monete na sztorc i powinna stać |
chciałbym to zobaczyć
luckyluck - 08-08-2011, 22:58
Cytat: |
Wy tu gadu gadu, a mi włosy z głowy wypadają przez te mikro drgania silnika |
Nie jesteś sam, nie bój. Mi już wszystkie prawie wypadły.
Owczar - 08-08-2011, 23:02
Drgania są ledwo wyczuwalne ale widoczne na oscylogramach ze staga.
Wy mi tu gadacie, że przerważliwiony, ale po odpięciu jednego z elementów odpowiedzialnych za dawkowanie paliwa problem ustąpił, zero drgań i gładziutki wykres sondy Jak ręką odjął. Jutro może podmianka z innego gala, ale przedliftowego i nie wiem czy będzie pasowała...
Owczar - 08-08-2011, 23:04
No i ten rozrzut spalania też może miec związek. W trasie na spokojnie 11-12. Miasto bardzo spokojnie 18-19. Rozumiem 3-4 litry różnicy, ale nie 7...
deejay - 08-08-2011, 23:06
Owczar napisał/a: | No i ten rozrzut spalania też może miec związek. W trasie na spokojnie 11-12. Miasto bardzo spokojnie 18-19. Rozumiem 3-4 litry różnicy, ale nie 7... |
strasznie duzo , przyjedziesz do mnie to wszystko porównamy i potestujemy ok
Krzyzak - 09-08-2011, 07:02
deejay napisał/a: | bo V6 w Galancie potrafią naprawdę ładnie pracować |
czego przykładem jest także mój silnik albo u Kibloo - wewnątrz tylko po obrotomierzu wiem, że pracuje
Owczar - 09-08-2011, 21:02
Niestety wczorajszy strzał się nie udał. Po odpięciu przepływki silnik pracował bez korekt i wykresy sondy się poprawiły. Jednak po zamianie na inną jest tak samo. Pozostaje jeszcze kopułka i palec, a potem cewka. Mam aparat na podmiankę i będę kombinował. Co ciekawe, to silnik pracuje super i ma moc, ale te minimalne drgania i skaczące STFT mnie irytuje...
Hugo - 10-08-2011, 00:14
sveno napisał/a: | po poznańsku Patyk a po Polsku chlew | Chlew to cały budynek, ja mówię raczej o kojcu dla świni, jeśli ma być po polsku
cns80 - 10-08-2011, 08:13
Owczar napisał/a: | Mam aparat na podmiankę i będę kombinował. | Od tego zacznij. U mnie w Colcie też miałem masakrycznie duże spalanie (9,6l w 4G13). Wszystko oprócz aparatu wymieniłem i nic to nie poprawiło. Pogodziłem się z tym, a po dwóch latach gdy aparat padł i kupiłem używkę u Trawora okazało się że spalanie ponad 2 litry w dół poleciało. Jedyny objaw jaki był to raz na jakiś czas drgnięcie silnika (tak jakby na ułamek sekundy nie pracował któryś cylinder - bardzo trudne do zaobserwowania).
wyderka - 10-08-2011, 08:47
deejay napisał/a: | SPIDER-ek napisał/a: | Na V8 postawisz monete na sztorc i powinna stać |
chciałbym to zobaczyć |
proszę bardzo moneta
|
|
|