Outlander I Ogólne - Outlander 2.0T
tomekrvf - 18-10-2007, 00:10
Jackie napisał/a: | oraz brązowa Kashyama |
Przecież Kaszajama to syf jakich mało
Jackie - 18-10-2007, 09:37
tomekrvf, no cóż, wg mnie daje radę i stosunek jakości do ceny ma bardzo dobry. Jak to w przypadku hamulców - co komu. Mnie się podobało.
Pozdrawiam
Anonymous - 22-10-2007, 14:46 Temat postu: Outek Turbo ma podgrzewane przednie wycieraczki ? Witam
Myłem ostatnio auto i zobaczyłem na przedniej szzybie jakiś czujnik i kreski wyglada to jak podgrzewanie przednich wycieraczek oraz cujnik deszczu czy to prawda ? czy to tylko tak wyglada narazie nie zamaraja wycieraczki wiec nie mam jak tego sprawdzić
Jackie - 22-10-2007, 14:59
Leszek_Kamil, Outek ma podgrzewanie szyby w miejscu spoczynku wycieraczek. Aktywujesz go włączając ogrzewanie tylnej szyby.
Pozdrawiam
Gene - 22-10-2007, 15:01
O i tu klania sie instrukcja obslugi, czasami warto poczytac. To moze nam ulatwic zycie i pomoc w rozwiazaniu problemu.
Anonymous - 22-10-2007, 15:16
Dzięki za wytłumaczenie
tomekrvf - 22-10-2007, 19:35
Jackie napisał/a: | no cóż, wg mnie daje radę i stosunek jakości do ceny ma bardzo dobry. |
Faktycznie, kaszajama jest tania jak barszcz ale jedno, dwa hamowania ze 160 do zera owocuje brakiem hamulców. Już o niebo lepszy jest polski Fomar - dobra cena za dobrą jakość. Jak komuś zależy żeby było tanio i nie musi się nazywać Ferodo to polecam.
Mateusz - 22-10-2007, 19:54
Jackie, a czy to podgrzewanie przedniej czesci szyby w miejscu postuju wycieraczek dotyczy takze nowego Outka? w instrukcji nie ma o tym mowy....
pozdrawiam,
Mateusz
Jackie - 23-10-2007, 16:19
tomekrvf napisał/a: | ale jedno, dwa hamowania ze 160 do zera owocuje brakiem hamulców |
Z takich prędkości nie powinno się hamować do zera na żadnych hamulcach, chyba, że jest to zestaw ceramiczny
tomekrvf napisał/a: | Już o niebo lepszy jest polski Fomar - dobra cena za dobrą jakość. |
Przyznam, że nie znam tego producenta ale za info dziękuję, popytam i może spróbuję.
Mateusz napisał/a: | Jackie, a czy to podgrzewanie przedniej czesci szyby w miejscu postuju wycieraczek dotyczy takze nowego Outka? w instrukcji nie ma o tym mowy.... |
I mowy być nie może. Nowy Outek nie jest w to urządzenie wyposażony.
Pozdrawiam
tomekrvf - 23-10-2007, 18:31
Jackie napisał/a: | Z takich prędkości nie powinno się hamować do zera na żadnych hamulcach, chyba, że jest to zestaw ceramiczny |
No nie...Jeden lub dwa razy powinien wytrzymać każdy układ hamulcowy. Przed jedną ze zmian tarcz hamulcowych robiłem krótki test w swoim aucie:hamowanie z 160-180 do zera, rozpędzanie do tej prędkości i znowu hamowanie. Dopiero przy 10 hamowaniu szedł dym z kół i tarcze świeciły wyraźnie w biały dzień, a po 14-15 hamowaniu samochód przestał hamować.
Proszę tylko bez będnych komentarzy że to bez sensu tak robić itp
Anonymous - 23-10-2007, 20:59
bez sensu tak robić...
Hiszpan - 23-10-2007, 21:05
Nie mam zamiaru pisać "zbędnych komentarzy, że ......"
Za to mam pytanie: czy po tym jak tarcza świeciła, później -jak już ostygła- próbowałeś hamować? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem?
tomekrvf - 24-10-2007, 00:21
Hiszpan napisał/a: | czy po tym jak tarcza świeciła, później -jak już ostygła- próbowałeś hamować? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem? |
Hamulce działały zupełnie normalnie. Tylko tarcze wyglądały niezbyt normalnie-wystąpiły miejscowe ubytki materiału
Anonymous - 03-11-2007, 20:49 Temat postu: Pytanie co do spalania Witam wszytskich
mam takie pytanko o co chodzi ,kończy sie paliwo już zostaje do przejechania 30KM ,Tankuje do pełna a tu wchodzi 45 L ? a gdzie te 15L przecież zbiornik jest 60L ? ,przy spalaniu 13,5 wylicza mi na 370 lub troszkę wiecej przejechania na baku ? czemu tak mało i czemu wchodzi mi zawsze 45 L a nie np 55 ?
Dziękuje za wyjaśnienie i Pozdrawiam
Anonymous - 03-11-2007, 21:11
Po przekroczeniu 0 na wyświetlaczu przejechałem jeszcze około 30 km i zatankowałem 55 litrów. To co pokazuje wyświetlacz należy traktować jako zapowiedź a nie rzeczywisty stan paliwa.
|
|
|