To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Outlander 2.0T

tomekrvf - 18-10-2007, 00:10

Jackie napisał/a:
oraz brązowa Kashyama

:shock: :?:
Przecież Kaszajama to syf jakich mało

Jackie - 18-10-2007, 09:37

tomekrvf, no cóż, wg mnie daje radę i stosunek jakości do ceny ma bardzo dobry. Jak to w przypadku hamulców - co komu. Mnie się podobało.
Pozdrawiam

Anonymous - 22-10-2007, 14:46
Temat postu: Outek Turbo ma podgrzewane przednie wycieraczki ?
Witam
Myłem ostatnio auto i zobaczyłem na przedniej szzybie jakiś czujnik i kreski wyglada to jak podgrzewanie przednich wycieraczek oraz cujnik deszczu czy to prawda ? czy to tylko tak wyglada narazie nie zamaraja wycieraczki wiec nie mam jak tego sprawdzić

Jackie - 22-10-2007, 14:59

Leszek_Kamil, Outek ma podgrzewanie szyby w miejscu spoczynku wycieraczek. Aktywujesz go włączając ogrzewanie tylnej szyby.
Pozdrawiam

Gene - 22-10-2007, 15:01

O i tu klania sie instrukcja obslugi, czasami warto poczytac. To moze nam ulatwic zycie i pomoc w rozwiazaniu problemu.
Anonymous - 22-10-2007, 15:16

Dzięki za wytłumaczenie
tomekrvf - 22-10-2007, 19:35

Jackie napisał/a:
no cóż, wg mnie daje radę i stosunek jakości do ceny ma bardzo dobry.

Faktycznie, kaszajama jest tania jak barszcz ale jedno, dwa hamowania ze 160 do zera owocuje brakiem hamulców. Już o niebo lepszy jest polski Fomar - dobra cena za dobrą jakość. Jak komuś zależy żeby było tanio i nie musi się nazywać Ferodo to polecam.

Mateusz - 22-10-2007, 19:54

Jackie, a czy to podgrzewanie przedniej czesci szyby w miejscu postuju wycieraczek dotyczy takze nowego Outka? w instrukcji nie ma o tym mowy....
pozdrawiam,
Mateusz

Jackie - 23-10-2007, 16:19

tomekrvf napisał/a:
ale jedno, dwa hamowania ze 160 do zera owocuje brakiem hamulców

Z takich prędkości nie powinno się hamować do zera na żadnych hamulcach, chyba, że jest to zestaw ceramiczny ;)
tomekrvf napisał/a:
Już o niebo lepszy jest polski Fomar - dobra cena za dobrą jakość.

Przyznam, że nie znam tego producenta ale za info dziękuję, popytam i może spróbuję.
Mateusz napisał/a:
Jackie, a czy to podgrzewanie przedniej czesci szyby w miejscu postuju wycieraczek dotyczy takze nowego Outka? w instrukcji nie ma o tym mowy....

I mowy być nie może. Nowy Outek nie jest w to urządzenie wyposażony.
Pozdrawiam

tomekrvf - 23-10-2007, 18:31

Jackie napisał/a:
Z takich prędkości nie powinno się hamować do zera na żadnych hamulcach, chyba, że jest to zestaw ceramiczny

No nie...Jeden lub dwa razy powinien wytrzymać każdy układ hamulcowy. Przed jedną ze zmian tarcz hamulcowych robiłem krótki test w swoim aucie:hamowanie z 160-180 do zera, rozpędzanie do tej prędkości i znowu hamowanie. Dopiero przy 10 hamowaniu szedł dym z kół i tarcze świeciły wyraźnie w biały dzień, a po 14-15 hamowaniu samochód przestał hamować.
Proszę tylko bez będnych komentarzy że to bez sensu tak robić itp :wink:

Anonymous - 23-10-2007, 20:59

bez sensu tak robić... :badgrin:
Hiszpan - 23-10-2007, 21:05

Nie mam zamiaru pisać "zbędnych komentarzy, że ......" :wink:

Za to mam pytanie: czy po tym jak tarcza świeciła, później -jak już ostygła- próbowałeś hamować? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem?

tomekrvf - 24-10-2007, 00:21

Hiszpan napisał/a:
czy po tym jak tarcza świeciła, później -jak już ostygła- próbowałeś hamować? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem?

Hamulce działały zupełnie normalnie. Tylko tarcze wyglądały niezbyt normalnie-wystąpiły miejscowe ubytki materiału :mrgreen:

Anonymous - 03-11-2007, 20:49
Temat postu: Pytanie co do spalania
Witam wszytskich
mam takie pytanko o co chodzi ,kończy sie paliwo już zostaje do przejechania 30KM ,Tankuje do pełna a tu wchodzi 45 L ? a gdzie te 15L przecież zbiornik jest 60L ? ,przy spalaniu 13,5 wylicza mi na 370 lub troszkę wiecej przejechania na baku ? czemu tak mało i czemu wchodzi mi zawsze 45 L a nie np 55 ?
Dziękuje za wyjaśnienie i Pozdrawiam

Anonymous - 03-11-2007, 21:11

Po przekroczeniu 0 na wyświetlaczu przejechałem jeszcze około 30 km i zatankowałem 55 litrów. To co pokazuje wyświetlacz należy traktować jako zapowiedź a nie rzeczywisty stan paliwa.