[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
plecho1 - 22-03-2013, 22:07
Jeśli masz oryginalny sterownik, to poważnie Ci radzę abyś sprawdził te przyciski. Ja też mogłem otworzyć czy zamknąć auto tylko przy drzwiach. Nawet myślałem, że gość zmieniający mi baterię założył spowrotem starą, bo po wymianie nic się nie zmieniło. Dopiero wymiana przycisków a dokładniej, to zamiast oryginalnych gumek stykowych dolutowałem coś takiego http://sklep.led.com.pl/m...25mm-p-383.html i pilot teraz działa z kilkudziesięciu metrów.
Zarazzz - 22-03-2013, 22:58
Znajomy elektryk sprawdzał mi pilota czy wszystko styka i mówił że działa ale na wszelki wypadek sprawdzę jutro i dam odpowiedz czy zmiana przycisków pomoże. Jak się nie powiedzie to zostaje luźny czujnik radiowy którego nie wiem jak wymontować. Znalazłem już nawet numer katalogowy MB918343 Dobra stronka tak przy okazji http://old.japancars.ru/c...6C&mg=52&bg=010
plecho1 - 22-03-2013, 23:08
Jeżeli jednak okazała by się wina tego czujnika, to może lepiej (taniej i łatwiej) było by zamontować uniwersalny sterownik, na alledrogo dobry można dostać w granicach 50 - 100zł z przesyłką.
Zarazzz - 25-03-2013, 14:56
Wymieniłem przyciski na nowe, przylutowałem i dalej nic. Pozostał ten czujnik. Będę musiał wymyślić sposób jak go wyciągnąć.
inq - 29-03-2013, 13:34
Proper napisał/a: | spown napisał/a: | domyślam się, że jest to nieoryginalny sterownik centralnego zamka |
Facet twierdził, że jest wszystko oryginalne. Pilot też wygląda na oryginalny. Tyle, że galancik miał małą przygodę z tirem w mieście - przecierkę lewego boku i były wymieniane drzwi. Oglądałem zdjęcia zrobione tuż po tym wypadku. Nie wyglądało to źle, w sumie nawet na upartego nie trzeba było nic wymieniać, wystarczyło by klepnąć. Może ktoś coś poknocił przekładając drzwi kierowcy.
Czyli generalnie najlepiej rozebrać je i jest szansa, że to jakaś kablowa pierdoła a może jakieś styki się porozłączały? Nie wiem, jak to tam w środku wygląda. |
Doszedłeś co i jak? Mam dokładnie to samo.
nurek20 - 18-04-2013, 23:11 Temat postu: Nie zawsze łapie centralny z pilota Panowie,
Mam mały aczkolwiek wkurzający problem z Pilotem otóż nie zawsze mi reaguje zamek na pilota, baterię wymieniłem nie pomogło co można jeszcze sprawdzić żeby to poprawić bo są dni że łapie przy pierwszym wcisniećiu a czasem można klikać klikać i końca nie ma
slonio88 - 30-04-2013, 22:36
Mogę poprosić o pomoc w podłączeniu centralnego zamka ? A mianowicie chodzi o jakiś schemat- mam centralny - ale z pilota a chciałbym podłączyć sterownik.
- proszę o pomoc - pozdraiwam
PS. Jaki polecacie sterownik ?
OBERST - 01-05-2013, 18:29
slonio88 napisał/a: | Mogę poprosić o pomoc w podłączeniu centralnego zamka ? A mianowicie chodzi o jakiś schemat- mam centralny - ale z pilota a chciałbym podłączyć sterownik.
- proszę o pomoc - pozdraiwam
PS. Jaki polecacie sterownik ? |
Wszystko na temat montażu zamka centralnego
pompec - 23-09-2013, 11:45
U mnie przestał działać centralny w drzwiach kierowcy. Inne działają. Ostatnio alarm wymryguje mi, że już jest słaba bateria, ale normalnie łapie (tylko bez jednych drzwi). Wydaje mi się, że to nie jest kwestia baterii? Chyba, że się mylę. Zastanawiam się czy są osobne bezpieczniki do siłowników (wydaje mi się, że nie). Pewnie pozostaje kwestia mechaniczna w drzwiach. Ale chętnie posłucham jakiś sugestii. Może ktoś miała podobny problem.
komarsnk - 23-09-2013, 13:16
pompec, najlepiej będzie sprawdzić czy dochodzi prąd do siłownika. Jeśli tak to jest padnięty. Jeśli nie - trzeba szukać przyczyny
Saju - 10-05-2014, 15:25
Witam
Moj problem polega na tym, ze padl mi pilot od centralnego zamka. Przekopalem pol auta i wciaz nie moge znalezc odbiornika sygnalu z pilota. Prosze Was o porade gdzie szukac. Moj gal jest przedliftowy.
Pozdrawiam
robertdg - 11-05-2014, 11:14
Konsola środkowa, pozycja jak na rysunku 82649:
Saju - 11-05-2014, 13:11
W tym miejscu znajduje sie odbiornik lecz w galancie poliftowym. U mnie tam jest dwukrotnie wieksza puszka. Z tego co wiem wielkoscia sie raczej nie roznily a kolorem naklejki. Mam odbiornik z gala poliftowego wraz z pilotem zdalnego sterowania. Szukalem w nogach pasazera, kierowcy. Przekopalem konsole srodkowa po obu stronach i kiszka. Za schowkiem rowniez go brak. Przeca jakos musial dzialac ten pilot skoro oteorzylem nim samochod. Brak mi pomyslow
robertdg - 11-05-2014, 13:27
Manual nie pokazuje innej lokalizacji, w produkcji grudzień 97 do listopad 98 był odbiornik o numerze MR238022 od grudnia 98 był odbiornik o numerze MR438842.
Może u Ciebie nie było fabrycznego Keyless, tylko było coś zamontowane poza fabryka/salonem
Saju - 11-05-2014, 13:28
Mam ori pilot takze raczej fabryka. Rozkrece jeszcze raz ten boczek konsoli i obadam dokladnie.
Ostatecznie odstawie auto do speca od alarmow i cos zamontuje.
Odkrecone, zdemontowane. Omron MR238022 - jest dwukrotnie wiekszy anizeli z auta po lifcie no i oczywiscie wtyczki sie od siebie roznia - nowy ma 6 pinow a stary 20 :-/
Ciekaw jestem czy da sie to jakos przerobic?
|
|
|