Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Centralny zamek
Autor Wiadomość
Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2008, 15:55   [EAxx] Centralny zamek

witam wszystkich.
od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Galanta :mrgreen: tylko mam jeden problem, nie dziala mi centralny zamek z pilota :( po wcisnieciu na pilocie guzika zamykania albo otwierania kontrolka tylko zamruga i po chwili gasnie i nic sie nie dzieje:(
mogl by mi ktos cos poradzic??? padl pilot czy centralka??
z gory dziekuje
jesli ten tamt juz byl to przepraszam, ale jestem nowy i nie jestem jeszcze w to wszystko wprawiony a wyszukiwarka nie dziala :|
Ostatnio zmieniony przez Owczar 27-11-2010, 20:48, w całości zmieniany 1 raz  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 12-08-2008, 16:18   

Matik608 napisał/a:
zamruga i po chwili gasnie i nic sie nie dzieje:(

Wymień baterię w pilocie?
lub:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=10757
Renata
EA5W

Ostatnio zmieniony przez czekoladka_1981 12-08-2008, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 16:20   

wymienialem juz i nic:/ to swiatelko na pilocie powinno swiecic czy tylko tak zamrugac??

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 16:27   

Matik608 napisał/a:
to swiatelko na pilocie powinno swiecic

Tak , w trakcie naciśnięcia.
Renata
EA5W

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 16:31   

czyli to wina pilota?? bo jeszcze gdzies czytalem ze to moze sie rozkodowalo czy cos?
znalazlem pilota na allegro za 180zl chyba jakos, orginalnego i gosciu jeszcze dodaje instrukcje jak go zaprogramowac, tylko nie jestem pewny czy to pilot czy centralka, bo jak centralka to szkoda kasy zebym wyrzucal w bloto na nowego pilota...

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 16:42   

A ile masz pilotów? jeśli dwa to sprawdż drugim? lub podjedż do warsztaty monujących alarmy niech sprawdzi.
Renata
EA5W

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 16:49   

niestety mam jednego;/ samochod sprowadzilem z niemiec i niestety mam jednego pilota i jeden kluczyk :|
samochod byl po malej kolizji i stal z pol roku bez akumulatora...
i juz jak go kupilem to pilot w ogole nie dzialal...
a jeszcze mam jedno pytanie, jest w tym galancie immobilajzer??

ektomek
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 20:12   

Matik608 napisał/a:
czyli to wina pilota?? bo jeszcze gdzies czytalem ze to moze sie rozkodowalo czy cos?
znalazlem pilota na allegro za 180zl chyba jakos, orginalnego i gosciu jeszcze dodaje instrukcje jak go zaprogramowac, tylko nie jestem pewny czy to pilot czy centralka, bo jak centralka to szkoda kasy zebym wyrzucal w bloto na nowego pilota...

Jeszcze miesiąc temu pytałbym pewnie o to samo. Także kupiłem Gala z jednym ledwo działającym pilotem. Za 250 zł założyłem nowy sterownik, mam dwa nowe pilotyi wszystko gra. A immo ma chyba niewiele wspólnego z centralnym. Działa w momencie włożenia kluczyka do stacyjki.

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 12-08-2008, 21:17   

Matik608 napisał/a:
jest w tym galancie immobilajzer

tak, w kluczyku i
ektomek napisał/a:
immo ma [...] niewiele wspólnego z centralnym

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 21:25   

czyli musze jechac na warsztat i wymienic sterownik i nic innego z tym juz nie zrobie?? bo myslalem kupic nowego pilota i go zakodowac od nowa. ale jak jest z tym immobilajzerem?? bo kluczyk tez mam tylko jeden i on jest taki zwykly bez zadnych diódek ani niczego i nie wyglada na to zeby tam jakis immobilajzer mial, jest tylko na nim do gory napis mitsubishi.

wawer82 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,0 16V 97r.
Wysłany: 12-08-2008, 22:15   

Jak zakładałem u siebie alarm zrobiłem małe zwarcie.Myślałem że nic się nie stało ale gdy przyszło zamknąć drzwi z pilota była cisza.Kontrolka na pilocie tylko mignęła i nic. Zrobiło mi się wtedy gorąco... :( Sprawdziłem bezpieczniki pod deską i wszystkie były dobre.Znalazłem przepalony pod maską.Dwa razem zgrupowane 10 i chyba 15A U mnie padła 10. Dodam że nie świeciła sie tez kontrolka otwartych drzwi na zegarach i nie działało radio. Jak masz takie objawy to wiesz czego szukać.

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 12-08-2008, 22:25   

Matik608 napisał/a:
ale jak jest z tym immobilajzerem?? bo kluczyk tez mam tylko jeden i on jest taki zwykly
to nic nie znaczy. najlepiej dorobić taki kluczyk. u mnie w realu koszt dorobienia kluczyka z immmo to około 150 zł. popytaj w punktach dorabiania. na jednym można się nieźle przejechać (np. jak go sobie zatrzaśniesz w aucie).
i tak jak napisał wawer82, sprawdź najpierw bezpieczniki a dopiero potem jakiś dobry elektryk żeby sprawdził ci centralkę.

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2008, 00:11   

U mnie za dorobienie kluczyka (to jest system Texas Crypto ze zmiennymi kodami) gość powiedział że okolice 250pln.

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-08-2008, 00:11   

wyszstkie bezpieczniki sprawdzilem i wszystkie sa dobre, i kontrolka od otwartych drzwi swieci i radio gra wiec to raczej nie to.
ale jak wyglada taki kluczyk z immo??
sciaglem sobie instrukcje do galanta po PL i tam pisalo ze fabryka daje 3 kluczyki, 2 z immo a jeden zwykly serwisowy, i ze niby tym serwisowym zwyklym nie da sie tylniej klapy otworzyc.
ale jak dorobic taki kluczyk jak ja mam zwykly?? ten immobilajzer chyba jakos zakodowany jest do takiego kluczyka??
nie wiem na co niemcom te kluczyki... jak by mi dac nie mogli... :evil:

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2008, 00:52   

To prawda, tym serwisowym nie otworzysz bagażnika (u mnie różnią się nieco czubkiem), do czego jest to ograniczenie to nie mam pojęcia.
Kluczyk nie ma jakiś szczególnych oznaczeń że ma immobilizer (ten serwisowy nie ma wogóle plastiku, tylko metal). Tak jak napisałem kluczyk ma zmienny kod systemy Texas Crypto (tak mi fachowiec od kluczy powiedział).
Dorabiasz u fachowca który ma odpowiedni sprzęt (urządzonko do programowania immobilizerów w kluczach surowych). Do Gala to ok 250-270pln bo klucz surowy podobno drogi.

Odpowiedz do tematu