Łódzkie - [spot] 23 Listopad, Pabianice.
SHARK1979 - 21-11-2008, 17:07
Jest chyba spora szansa że dotre jako jednostka do Was
misiek-misiek - 21-11-2008, 18:10
Wszyscy się cieszą atu na stronie twojapogoda.pl napisali tak:
cytat:
Przed nami weekend ze śniegiem i mrozem, tym razem już w całej Polsce. Dzisiaj następuje przejście z jesiennej aury do zimowej. Jeszcze wczoraj termometry pokazywały 8-9 stopni powyżej zera, ale dziś będzie już w pobliżu zera. Dlatego spodziewajmy się częstych opadów deszczu, które będą przechodzić w deszcz ze śniegiem, a od godzin popołudniowych także w sam śnieg. Pierwszy kontakt z prawdziwą zimą rozpocznie się w nocy, kiedy w całym kraju chwyci mróz, a z nisko płynących po niebie chmur będzie sypać śnieg. W drugiej połowie nocy temperatura spadnie do poziomu minus 2-3 stopni na północy i wschodzie kraju oraz minus 4-6 stopni na zachodzie i południu. Jutro rano w każdym zakątku Polski krajobrazy będą iście zimowe. Przez noc spadnie na ogół do 5 centymetrów białego puchu. Najsilniejsze opady występować będą na południu, w centrum i na wschodzie kraju, dlatego tam lokalnie może spaść nawet ponad 10 centymetrów śniegu. To wystarczy abyśmy mieli do czynienia z poważnymi utrudnieniami na drogach, a niewykluczone, że także paraliżem. Bądźmy wyrozumiali dla drogowców, którzy mimo iż są w stanie najwyższej gotowości, to jednak podczas opadów mogą nie nadążać z odśnieżaniem. Jutro w ciągu dnia prawie w całym kraju temperatura utrzyma się na poziomie lekko poniżej zera. Oznacza to, że białe krajobrazy się utrzymają. Jedynie na północy i północnym zachodzie, czyli głównie na Pomorzu, śnieg może zanikać, bo tam temperatura przejdzie na niewielki plus. Jutro najsilniej sypać będzie w całej zachodniej połowie kraju i to tam spadną kolejne centymetry pokrywy śnieżnej. W niedzielę (23.11) pogoda nie zmieni się. Nadal mróz będzie panować przez całą dobę i będzie padać śnieg, chwilami dość obficie. Na śnieżną i mroźną aurę możemy liczyć także w pierwszych dniach przyszłego tygodnia. Kierowcy powinni zacząć uzbrajać się w cierpliwość i zdwoić ostrożność, przechodnie uważać na śliskich chodnikach, a dzieci szykować sanki. Ostatnie dwie zimy przyniosły śniegu jak na lekarstwo, warto więc korzystać z niego póki się utrzymuje.
Martwi was to bo mnie wcale będzie można nareszcie bączki pokręcić
jutro wjeżdżam na kanał i muszę sobie linkę od ręcznego podkręcić
SHARK1979 - 21-11-2008, 19:41
Kurde a ja mam letnie bambosze, a tu tyle śniegu no prosze
misiek-misiek - 21-11-2008, 20:31
Nie wiem jak w Łodzi i bliskich okolicach ale u nas to się zima zrobiła w pół godziny
- 3 stopnie i wszędzie biaaaałooooo. Ciekawe jak ja jutro drzwi otworzę bo wcześniej prawie cały czas lało.
Uszczelki zamarznięte na kość. Ale to najwyżej się weźmie tzw. scyzoryl i podważy tu i ówdzie
A co do bucików to chyba muszę iść poszukać moich zimówek bo adidaski mogą nie wytrzymać takich śniegów
Anonymous - 21-11-2008, 20:44
Niestety z przyczyn niezależnych i pod wpływem tak zwanych czynników wyższych musimy odłożyć spotkanie z Wami na grudzień.
Pozdro
Alicja i Mirek
Anonymous - 21-11-2008, 21:28
Alicja napisał/a: | Niestety z przyczyn niezależnych i pod wpływem tak zwanych czynników wyższych musimy odłożyć spotkanie z Wami na grudzień.
Pozdro
Alicja i Mirek |
Szkoda.....Ale cóż się poradzi życie......
misiek-misiek napisał/a: | Martwi was to bo mnie wcale będzie można nareszcie bączki pokręcić
jutro wjeżdżam na kanał i muszę sobie linkę od ręcznego podkręcić |
Linkę podkręcasz......hmmm....ja swoja już dawno podkręciłem......Mi tam szkoda opon, ale jak będzie dużo śniegu to może i ja sprawdzę jak gal na sniegu się kręci....
misiek-misiek - 21-11-2008, 22:16
Cytat: | Linkę podkręcasz......hmmm....ja swoja już dawno podkręciłem......Mi tam szkoda opon, ale jak będzie dużo śniegu to może i ja sprawdzę jak gal na sniegu się kręci.... |
No stary.... ja przecież na asfalcie też gum nie zdzieram (tym bardziej, że od trzech tygodni mam nówki)
ale ręczny mam, tylko wysoko i muszę go obniżyć.
Ja raczej mimo młodego (bądź co bądź) wieku staram się jeździć jak emeryt ale na śnieżku to lubię sobie powywijać, na pustych placach oczywiście.
Nie jestem jakimś szatanem na drodze i staram się nie naginać przepisów o co apeluję do reszty maniaków (bo już czytałem o zamykaniu szafy itp )
Właśnie wyjrzałem przez okno i coś śnieg się topi
ech naturo złośliwa....
Sz@kal - 22-11-2008, 00:55
misiek-misiek napisał/a: | Właśnie wyjrzałem przez okno i coś śnieg się topi |
Właśnie wróciliśmy z kumplami z nocnej jazdy Jest szklanka jak skurczybyk 50km/h nie dało sie przekroczyć a każde skręcanie (jeździliśmy BMW E46) skutkowało mniejszym lub większym poślizgiem tylnej osi z włączonym systemem ASC W Łodzi nie widziałem niczego co by sypało solą ,dopiero teraz przez Aleksandrów się przetoczyło coś co sypnęło a takto nic
iza - 22-11-2008, 01:24
chlopaki WY gadacie o baczkach A MNIE sie wycieraczki rozwalily wcale nie dzialaja slychac prace silniczka ale one nie chca dzialac i co teraaaaaaaaaaz??
Anonymous - 22-11-2008, 09:13
iza, ja Ci nie pomogę.....kompletnie się na coltach nie znam....(ale gdy byście mieli problem z tego tytułu w dojechaniu na spot, to moge po was zajechać
(BTW. Czy nie było tak ze nie chciało Ci się odśnieżać przedniej szybki i włączyłaś wycieraczki???)
A ja wyglądam przez okno....i wszystko białe.....
JimBest - 22-11-2008, 11:23
Witam wszystkich Mitsułodziaków.
Mam nadzieję że uda mi się zawitać na spocik chociaz "na chwile" i wreszcie poznać szanowne grono.
Pozdrawiam i do zobaczenia
yaro1976 - 22-11-2008, 12:58
JimBest napisał/a: | Witam wszystkich Mitsułodziaków.
Mam nadzieję że uda mi się zawitać na spocik chociaz "na chwile" i wreszcie poznać szanowne grono.
Pozdrawiam i do zobaczenia |
witam, a czy ty czasem przyjacielu nie pomykałeś wczoraj ok. 18 na Kopcinskiego? chyba masz ksenonki i rejestrację EPA, jak dobrze widziałem? Jakby co to pozdrawiam
BTW
nam chyba też się uda dotrzeć na spot całą rodzinką
Pzdr i do zobaczenia
Bartek - 22-11-2008, 13:33
Ja odpadam
kamil73-73 - 22-11-2008, 13:38
SHARK1979 napisał/a: | Kurde a ja mam letnie bambosze, a tu tyle śniegu no prosze |
O kurna u mnie też mokro po kostki ,czas więc na zimówki [czy kupie jakeś do stówy]
Anonymous - 22-11-2008, 14:51
Bartek, Mam pytanko....zupełnie odbiega ono od tematu, ale czy możesz znaleźć użytkownika po adresia E-mail? Mój brat ma login, którego nie pamięta, a o haśle nie wspomne....
|
|
|