To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - [spot] 23 Listopad, Pabianice.

SHARK1979 - 21-11-2008, 17:07

Jest chyba spora szansa że dotre jako jednostka do Was :mrgreen:
misiek-misiek - 21-11-2008, 18:10

Wszyscy się cieszą atu na stronie twojapogoda.pl napisali tak:

cytat:
Przed nami weekend ze śniegiem i mrozem, tym razem już w całej Polsce. Dzisiaj następuje przejście z jesiennej aury do zimowej. Jeszcze wczoraj termometry pokazywały 8-9 stopni powyżej zera, ale dziś będzie już w pobliżu zera. Dlatego spodziewajmy się częstych opadów deszczu, które będą przechodzić w deszcz ze śniegiem, a od godzin popołudniowych także w sam śnieg. Pierwszy kontakt z prawdziwą zimą rozpocznie się w nocy, kiedy w całym kraju chwyci mróz, a z nisko płynących po niebie chmur będzie sypać śnieg. W drugiej połowie nocy temperatura spadnie do poziomu minus 2-3 stopni na północy i wschodzie kraju oraz minus 4-6 stopni na zachodzie i południu. Jutro rano w każdym zakątku Polski krajobrazy będą iście zimowe. Przez noc spadnie na ogół do 5 centymetrów białego puchu. Najsilniejsze opady występować będą na południu, w centrum i na wschodzie kraju, dlatego tam lokalnie może spaść nawet ponad 10 centymetrów śniegu. To wystarczy abyśmy mieli do czynienia z poważnymi utrudnieniami na drogach, a niewykluczone, że także paraliżem. Bądźmy wyrozumiali dla drogowców, którzy mimo iż są w stanie najwyższej gotowości, to jednak podczas opadów mogą nie nadążać z odśnieżaniem. Jutro w ciągu dnia prawie w całym kraju temperatura utrzyma się na poziomie lekko poniżej zera. Oznacza to, że białe krajobrazy się utrzymają. Jedynie na północy i północnym zachodzie, czyli głównie na Pomorzu, śnieg może zanikać, bo tam temperatura przejdzie na niewielki plus. Jutro najsilniej sypać będzie w całej zachodniej połowie kraju i to tam spadną kolejne centymetry pokrywy śnieżnej. W niedzielę (23.11) pogoda nie zmieni się. Nadal mróz będzie panować przez całą dobę i będzie padać śnieg, chwilami dość obficie. Na śnieżną i mroźną aurę możemy liczyć także w pierwszych dniach przyszłego tygodnia. Kierowcy powinni zacząć uzbrajać się w cierpliwość i zdwoić ostrożność, przechodnie uważać na śliskich chodnikach, a dzieci szykować sanki. Ostatnie dwie zimy przyniosły śniegu jak na lekarstwo, warto więc korzystać z niego póki się utrzymuje.

Martwi was to :?: bo mnie wcale :twisted: będzie można nareszcie bączki pokręcić :badgrin:
jutro wjeżdżam na kanał i muszę sobie linkę od ręcznego podkręcić :finga:

SHARK1979 - 21-11-2008, 19:41

Kurde a ja mam letnie bambosze, a tu tyle śniegu no prosze :shock:
misiek-misiek - 21-11-2008, 20:31

Nie wiem jak w Łodzi i bliskich okolicach ale u nas to się zima zrobiła w pół godziny :)
- 3 stopnie i wszędzie biaaaałooooo. Ciekawe jak ja jutro drzwi otworzę :?: bo wcześniej prawie cały czas lało.
Uszczelki zamarznięte na kość. Ale to najwyżej się weźmie tzw. scyzoryl i podważy tu i ówdzie :twisted:
A co do bucików to chyba muszę iść poszukać moich zimówek bo adidaski mogą nie wytrzymać takich śniegów :D

Anonymous - 21-11-2008, 20:44

Niestety z przyczyn niezależnych i pod wpływem tak zwanych czynników wyższych musimy odłożyć spotkanie z Wami na grudzień.
Pozdro
Alicja i Mirek

Anonymous - 21-11-2008, 21:28

Alicja napisał/a:
Niestety z przyczyn niezależnych i pod wpływem tak zwanych czynników wyższych musimy odłożyć spotkanie z Wami na grudzień.
Pozdro
Alicja i Mirek

Szkoda.....Ale cóż się poradzi życie......

misiek-misiek napisał/a:
Martwi was to :?: bo mnie wcale :twisted: będzie można nareszcie bączki pokręcić :badgrin:
jutro wjeżdżam na kanał i muszę sobie linkę od ręcznego podkręcić :finga:

Linkę podkręcasz......hmmm....ja swoja już dawno podkręciłem......Mi tam szkoda opon, ale jak będzie dużo śniegu to może i ja sprawdzę jak gal na sniegu się kręci....

misiek-misiek - 21-11-2008, 22:16

Cytat:
Linkę podkręcasz......hmmm....ja swoja już dawno podkręciłem......Mi tam szkoda opon, ale jak będzie dużo śniegu to może i ja sprawdzę jak gal na sniegu się kręci....

No stary.... ja przecież na asfalcie też gum nie zdzieram (tym bardziej, że od trzech tygodni mam nówki)
ale ręczny mam, tylko wysoko i muszę go obniżyć.

Ja raczej mimo młodego (bądź co bądź) wieku staram się jeździć jak emeryt :twisted: ale na śnieżku to lubię sobie powywijać, na pustych placach oczywiście.
Nie jestem jakimś szatanem na drodze i staram się nie naginać przepisów o co apeluję do reszty maniaków :!: (bo już czytałem o zamykaniu szafy itp :shock: )

Właśnie wyjrzałem przez okno i coś śnieg się topi :axe:
ech naturo złośliwa....

Sz@kal - 22-11-2008, 00:55

misiek-misiek napisał/a:
Właśnie wyjrzałem przez okno i coś śnieg się topi :axe:

Właśnie wróciliśmy z kumplami z nocnej jazdy :D Jest szklanka jak skurczybyk :D 50km/h nie dało sie przekroczyć a każde skręcanie (jeździliśmy BMW E46) skutkowało mniejszym lub większym poślizgiem tylnej osi z włączonym systemem ASC :D W Łodzi nie widziałem niczego co by sypało solą ,dopiero teraz przez Aleksandrów się przetoczyło coś co sypnęło a takto nic :D

iza - 22-11-2008, 01:24

chlopaki WY gadacie o baczkach A MNIE sie wycieraczki rozwalily wcale nie dzialaja slychac prace silniczka ale one nie chca dzialac i co teraaaaaaaaaaz??
Anonymous - 22-11-2008, 09:13

iza, ja Ci nie pomogę.....kompletnie się na coltach nie znam....(ale gdy byście mieli problem z tego tytułu w dojechaniu na spot, to moge po was zajechać :)
(BTW. Czy nie było tak ze nie chciało Ci się odśnieżać przedniej szybki i włączyłaś wycieraczki???)

A ja wyglądam przez okno....i wszystko białe.....

JimBest - 22-11-2008, 11:23

Witam wszystkich Mitsułodziaków.
Mam nadzieję że uda mi się zawitać na spocik chociaz "na chwile" i wreszcie poznać szanowne grono.
Pozdrawiam i do zobaczenia :wink:

yaro1976 - 22-11-2008, 12:58

JimBest napisał/a:
Witam wszystkich Mitsułodziaków.
Mam nadzieję że uda mi się zawitać na spocik chociaz "na chwile" i wreszcie poznać szanowne grono.
Pozdrawiam i do zobaczenia :wink:

witam, a czy ty czasem przyjacielu nie pomykałeś wczoraj ok. 18 na Kopcinskiego? chyba masz ksenonki i rejestrację EPA, jak dobrze widziałem? Jakby co to pozdrawiam

BTW
nam chyba też się uda dotrzeć na spot całą rodzinką :)

Pzdr i do zobaczenia

Bartek - 22-11-2008, 13:33

Ja odpadam :(
kamil73-73 - 22-11-2008, 13:38

SHARK1979 napisał/a:
Kurde a ja mam letnie bambosze, a tu tyle śniegu no prosze :shock:

O kurna u mnie też mokro po kostki ,czas więc na zimówki [czy kupie jakeś do stówy]

Anonymous - 22-11-2008, 14:51

Bartek, Mam pytanko....zupełnie odbiega ono od tematu, ale czy możesz znaleźć użytkownika po adresia E-mail? Mój brat ma login, którego nie pamięta, a o haśle nie wspomne....