To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - Nasz kolega cięzko zachorował.....

JCH - 05-08-2006, 01:02

Chooper napisał/a:
ja od dwóch dnij jestem dawcą szpiku kostnego.
...
pobierają tylko krew na początek i ogólne badanie. Kolejne badania, dopiero jak znajdzie się potencjalny biorca.

W zasadzie to wiem o co Ci chodzi ale .... dawcą to będziesz jak któremuś z będących w potrzebie dopisze szczęście. Czego niewątpliwie życzę :)
Zachęcam również wszystkich - niech tylko robią jak najwięcej tych badań.

Anonymous - 05-08-2006, 23:23
Temat postu: No, no
Witam!
Właśnie się zarejestrowałam i czytam, czytam, czytam i ... jestem pod ogromnym wrażeniem.
WRC fan- trzymam kciuki!!!
Krwi nie oddam, bo nie mogę, ale kasiorki trochę poleci za chwilkę.
Dla wszystkich tutaj piszących i działających - wielkie słowa uznania. (serduszko by się jakieś w emotikonkach przydało :P ) Jako "psychiczna" doktórka wiem, jak takie wsparcie pomaga.

Anonymous - 07-08-2006, 17:18

Czesć!
Kasiorkę posłałem.
mam grupę krwi A Rh +. Chetnie oddam (robiłem to już wcześniej). Jestem zarejestrowanym dawcą szpiku kostnego w Stacji Krwiodawstwa w Katowicach.
Jak to rozwiazać technicznie? gdzie oddać?
Dajcie znać

JCH - 07-08-2006, 18:31
Temat postu: Krew dla WRCfana
JCH napisał/a:
mam grupę krwi A Rh +. Chetnie oddam (robiłem to już wcześniej). Jestem zarejestrowanym dawcą szpiku kostnego w Stacji Krwiodawstwa w Katowicach.
Jak to rozwiazać technicznie? gdzie oddać?

Dokładnie tak samo jak robiłeś poprzednio, tylko rejestrując się w Stacji Krwiodawstwa mówisz, że krew jest dla:
Michał Luboń
Szpital Kliniczny CM UJ w Krakowie
Oddzial Hematologii
ul. Kopernika 17
Kraków

Otrzymane zaświadczenie wysyłasz pocztą do Krakowa na adres podany przez Azraela - odezwij się do niego na PM.

WRC fan - 16-08-2006, 20:05

Po dłuższej chwili milczenia odzywam sie z ... domu :-) Dzis mnie wypuscili na około tydzień. Druga chemia zadziałała, wartości mi długo nie chciały rosnąć, ale ... w końcu tydzień temu zaczęły i teraz mam super morfologię` :D Teraz siedze w domciu i odzyskuję dawne gabaryty bo po tych dwóch chemiach waże 47 kg (po dzisiejszym, domowym obiadku juz napewno więcej)

Dziekuję Wam za wsparcie i liczę na Was jak znowu wróce do szpitala.

Kończe bo pizza stygnie :D

TNT - 16-08-2006, 20:13

Smacznego. Wracaj do dawnej formy i wcinaj sporo tych obiadkow masz przytyc i to konkretnie. Oby dalsza terapia odniosla zakladany skutek i obys do nas szybko wrocil.
Hubeeert - 16-08-2006, 20:34

WRC fan Ty Draniu - nic nie powiedziałeś :D
Pojutrze będę w Krakowie ;-) Jak będziesz miał siłę i byłaby taka możliwość chętnie bym Cię odwiedził.

Dalej trzymam kciuki. :mrgreen:

WRC fan - 16-08-2006, 20:51

Hubeeert, wybacz ze sie nie odzywałem na gg, ale druga chemia zrypała mi troche oczy (ponoć tymczasowo) i na lapcia wchodziłem tylko na pare chwil żeby @ sprawdzić.

Co do piątku to o 9 rano muszę sie stawić na kontrolę na Kopernika, a później chyba przemieszczę sie do Magdy mieszkania. A może bedziesz w poniedzialek? Bo planuje zwołać jakiegoś mini-spota kiełabaskowego forum Subaru ;-)

Hubeeert - 16-08-2006, 20:59

W poniedziałek o 7:00 prom dobija do Karlskrony. ;-) Inymi słowy za 2 miesiące - tyle że za te 2 miesiące to albo sie sam spotkasz ze mną z "własnej nieprzymuszonej woli" :wink: albo się sam ze mną spotkasz. :mrgreen:

Serdecznie pozdrawiam. :twisted:

Anonymous - 16-08-2006, 21:47
Temat postu: lekki na wspomnienie
Witaj Ozdrowieńcu!
Nie znamy się, ale jakoś dziś od rana chodziło za mną pytanie: co u WRC fana?
Cieszę się, że jest tak jak jest. Dbaj o siebie i ciesz się życiem ile wlezie. :lol:

JCH - 16-08-2006, 22:13

Smoczka napisał/a:
... ciesz się życiem ile wlezie. :lol:
Bez przesady - jedna pizza wystarczy ;)
Zjedz jutro jakiegoś kotleta a w piątek naleśniki z serem :D

WRC fan - 17-08-2006, 09:51

Dżizas jak fajnie być w domu :D Człowiek się wysypia jak należy, je normalne rzeczy i ma pełnowymiarową klawiaturę zamiast laptokowej :wink: I czuje się o niebo lepiej niż w szpitalu. Oj już czuję że ciężko będzie wrócić :roll:

Póki co jest super - nawet pogoda dopisuje :D

Pozdrówka i miłego dnia życze ;-)

Anonymous - 17-08-2006, 17:45

JCH napisał/a:
Smoczka napisał/a:
... ciesz się życiem ile wlezie. :lol:
Bez przesady - jedna pizza wystarczy ;)
Zjedz jutro jakiegoś kotleta a w piątek naleśniki z serem :D

ICH - radość życia to nie tylko szamanko!!! :D Serio!!! ( Boże... i ja to mówię?!!! :twisted: )
WRC fan ja też jutro wracam do szpitala, tyle że do pracy i też mi się nie chce. :lol:
Dobrze być w domu. To jeszcze jeden powód żeby zdrowieć. :D

JCH - 17-08-2006, 21:00
Temat postu: Nasz kolega ...
Smoczka napisał/a:
JCH - radość życia to nie tylko szamanko!!! :D Serio!!! ( Boże... i ja to mówię?!!! :twisted: )

Wiem, wiem. Jeszcze alkohol, dragi, kobiety, samochody .... :D
Niekoniecznie w takiej kolejności :wink:

Krzyzak - 17-08-2006, 21:04
Temat postu: Re: Nasz kolega ...
JCH napisał/a:
Wiem, wiem. Jeszcze alkohol, dragi, kobiety, samochody .... :D
Niekoniecznie w takiej kolejności :wink:

Ha ha - przypomniało mi się, jak przyszli jehowi i chcieli te swoje gazetki wcisnąć, to im mówię, że tam nie ma tego, co mnie interesuje. Oni pytają, to co mnie interara, a ja mówię:
seks, narkotyki, alkohol i szybkie samochody. Taaaa - od tamtej pory ich nie widziałem.