Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Jackie
11-02-2008, 14:47
Nasz kolega cięzko zachorował.....
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-06-2006, 20:09   Nasz kolega cięzko zachorował.....

Kłopoty jednego z nas
Przyklejam.
Ostatnio zmieniony przez Jackie 11-02-2008, 14:47, w całości zmieniany 4 razy  

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 29-06-2006, 19:43   

No dobra napiszę coś bo odzew jakiś taki mały...
Kochani, chłopak jest młodziutki i jeszcze dwa tygodnie temu piłem z nim piwo na Zlocie Plejad (subaru). Wspominał, że nie czuje się dobrze ale nic nie wskazywało na to co miało nastąpić. Otóz następnego dnia po powrocie z Plejad WRCFan (Michał) odebrał swoje wyniki i już ze szpitala nie wyszedł. Ma ostrą białaczkę szpikową. Całe forum Subaru zbiera kasę (pod pozorem zakupu laptopa ;) który został ofiarowany już przez SIP ) na leczenie Michała. Przeszczep szpiku i rekowalescencja jest cholernie kosztowna.... Szukanie dawcy jest jeszcze droższe...Nie chodzi o duże kwoty - wystarczy złotówka i informacja na każdym forum jakie znamy. WRCFan, miał nadzieję zostać pilotem rajdowym ( na razie u boku Azraela), pisał także na naszym forum (fakt niedużo, ale zawsze). Pokażmy, że można na nas liczyć.
Pozdrawiam

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 20:16   

OK wysyłam trochę forsy (tyle ile mogę) i życzę rychłego powrotu do zdrowia

GIRAPH
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 20:19   gdzie wysłać kase ??

Choc juz nie jestem mitsumakiem, to pomoge, dajcie namiary gdzie mam wplacic kaske.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 20:24   

Nie zwykłem się afiszować ze swoją chęcią niesienia pomocy - ale zrobiłem przelew. Mam nadzieję, że chłopak wyjdzie z tego. Jacek - jeśli możesz - informuj, co się dzieje. Przeglądałem topic z Twojego linka, ale czytanie zaszyfowanych wiadomości mi zupełnie nie leży.
A z innej beczki - jak wygląda sprawa poszukiwań dawców szpiku? Wiem tylko tyle, że jest to niesamowicie trudne i że najwiuększa szansa akceptacji szpiku przez ogranizm chorego jest wówczas, gdy dawca jest z chorym spokrewniony. Może jakieś bliższe informacje? Może ktoś z nas mógłby być dawcą, a zupełnie nie jest tego świadomy...

[ Dodano: 29-06-2006, 20:27 ]
Proponuję wydzielić tę informację i podkleić wyżej:

50102055581111100664400197

Jakub Zawiła-Niedźwiecki
Łagowska 7/39
01-464 Warszawa

Napiszcie nicka z forum w polu "tytułem".

Z zagranicy:
SWIFT: BPKOPLPW
IBAN: PL 50 10205558 1111100664400197

mitsushi
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 20:39   

Niech wraca do zdrowia .................. wrzuciłem parę złociszy,
Wierzę że pomogą !!!

Pozdrowienia.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 29-06-2006, 20:56   

gregorbu napisał/a:
A z innej beczki - jak wygląda sprawa poszukiwań dawców szpiku? Wiem tylko tyle, że jest to niesamowicie trudne i że najwiuększa szansa akceptacji szpiku przez ogranizm chorego jest wówczas, gdy dawca jest z chorym spokrewniony. Może jakieś bliższe informacje? Może ktoś z nas mógłby być dawcą, a zupełnie nie jest tego świadomy...

Jakiś czas temu, gdy pracowałem we Wrocku trafiłem na akcję pobierania krwi do badań w kierunku zgodności do przeszczepu. Zgłosiłem się, oddałem krew ale niestety od tamtego czasu zero odzewu a to już ze 4-5 lat będzie :( :( . Podobno badania zgodności są strasznie drogie, nie ma na to wystarczającej kasy (chyba z budżetu lub z NFZ, no bo skąd). Ilość tych badań jest limitowana.
Kasę zbierają też fundacje np. Fundacja Urszuli Jaworskiej - w googlach na pewno znajdziecie.
Uważam, że każdy obywatel powinien obowiązkowo oddać krew do takiego banku danych o dawcach i w razie przynajmniej cienia szansy na zgodność były robione dalsze badania. Tylko skąd kasa na to ..... :( :( :( Ale to poniekąd jak profilaktyka - powinno się opłacać.
Może ktoś wytłumaczy ..... :(

WRCFan życzę abyś trafił na swojego dawcę. Takie rzeczy się zdarzają. To nie cuda :!:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

mm767
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 21:16   

To co mogłem to dałem niewiele ale i tak więcej niż ci co nic nie dali a tylko dużo gadają.

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 29-06-2006, 21:35   

Życzę powrotu do zdrowia, to co mogę to prześlę na podane konto.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 29-06-2006, 21:47   

...poszła mała sumka - wszystkiego dobrego i szybkiego powrotu do zdrowia...

kupujepolskieprodukty.pl

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 29-06-2006, 21:54   

Nie mam w domku tokena, ale rano z pracy pojdzie przelew.

WRCFan - czym sie chlopie i szybko do zdrowia wracaj

Co do szpiku..... z zycia niestety wziete: regularnie oddaje krew i czesto pytam co z tym szpikiem, gdzie mozna do bazy, badania itd? Odpowiedz? zawsze wymijajaca :shock: , ze tylko jedna placowka w Lodzi, ze pieniedzy nie ma na badania, ze ona dokladnie nie wie, itd.... :( ale nigdy nie bylo czasu zeby samem zglebic temat. Qfa przeciez tego szukaja ludzie z calego swiata, oni nam, my im a u nas.... nie ma kasy...
widze, ze trzeba powaznie podejsc do tematu. Na pewno w przyszlym tygodniu sie jednak zglosze (najwyrazniej na zlosc lekarzom).

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 29-06-2006, 22:04   

choc nie znam człowieka to i tak jutro przesyłam mała sumke (mała bo zdaje sobie sprawę że utonie ona w morzu potrzeb)

Wracaj do zdrowia :)
Ostatnio zmieniony przez igi 30-06-2006, 08:11, w całości zmieniany 1 raz  

Bosman70
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 22:17   

jestem krótko w klubie ale jutro wspomoge w potrzebie nawet pare groszy a zawsze cos

Chicken
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 22:19   

Jestem tu od niedawna, ale trudno przejść obojętnie obok takiej sytuacji, jak najbardziej pomogę, przelew już poszedł....
...życzę dużo samozaparcia i wiary w swoje możliwości, charakterem wyjść można z najgorszej choroby.

Pozdrawiam

jadu
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 22:36   

ja też jestem nowy ale się dorzucam,
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-06-2006, 22:40, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi