[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana piasta/lożysko przód
robertdg - 27-06-2010, 19:17
Zanim ściagniesz koło poluzuj sobie nakrętke od przegubu.
nietoperek napisał/a: | wymieniałem wahacz gięty i przez jakieś 2h waliłem młotem żeby go wybić | za słaby młotek, albo operator
nietoperek - 27-06-2010, 19:20
Dzięki za szybką odpowiedz. Mam nadzieję że zrobię to niebawem
Krzyzak - 27-06-2010, 21:27
he he - ja się łudziłem, że wyjmę piastę ze zwrotnicy za pomocą breszki
a potem pojechałem na prasę 10 ton...
na szczęście półoś wyszła bez problemów, choć czasem trzeba faktycznie wyjąć półoś ze zwrotnicą i walić młotem...
robertdg - 27-06-2010, 22:25
zbychu80 napisał/a: | Żeby sprawę ułatwić trzeba wyciągać zwrotnicę, a w tym celu wybić 3 sworznie | Czasami lepiej pomyśleć kilka razy i zrobic robotę efektywniej, z mniejszym wkładem pracy, bo namachać się młotkiem, naodkręcać, pobluzgać, to każdy potrafi, a pózniej fajnie się gada jakie to jest trudne.
Jeżeli ktoś sie poczuł urażony, to przepraszam, ale to nie było moim celem, ponieważ wychodze z założenia, aby robić wszystko tak, byleby sobie nie utrudniać - Zasada Pareto
nietoperek - 27-06-2010, 23:29
Robiłem to przez 2h (około) ponieważ śruba była zapieczona parę tygodni temu wymieniałem sworzeń w górnym i poszło dużo szybciej a gdyby nie ta zapieczona śruba w giętym to max 30min i było by zrobione.
Krzyzak - 28-06-2010, 06:36
zbychu80 napisał/a: | a pomocą czego ? | breszka = łom
Hugo - 28-06-2010, 22:45
Krzyzak napisał/a: | czasem trzeba faktycznie wyjąć półoś ze zwrotnicą i walić młotem... | Nie wierzę, że Ty piszesz takie rzeczy. Walić młotem jeśli to niekonieczne? Wymieniałem obie piasty z przodu i z jednej przegub wyszedł bez problemu (prawa), a w lewej był potwornie zapieczony, więc kupiłem mocniejszy ściągacz do łożysk i zapierając go o piastę wypchnąłem przegub z piasty. Obyło się bez napierniczania młotem.
Krzyzak - 29-06-2010, 07:12
Hugo napisał/a: | Obyło się bez napierniczania młotem. |
przecież znasz moje motto - "jeśli do japońskiego auta podchodzisz z młotkiem, to znaczy, że robisz coś nie tak"
skoro trzeba już użyć młotka, to znaczy, że inne metody zawiodły - wierz mi, czasem do wybicia trzeba go użyć... ale robię to TYLKO, gdy do wymiany idzie łożysko, więc nie ma się co nim przejmować
zuku3210 - 07-07-2010, 21:13
powiedzcie mi koledzy czy prawa piasta wraz z łożyskiem z 2.5 przed liftem-tarcza 256mm z tego co widzę bo dostałem całą zwrotnicę podejdzie do mojego 2.0 '97 -tarcza także 256mm jest. Łożysko mi zaczęło chuczeć jakoś z chwilą kiedy zmieniałem wahacz prosty,banan i sworzeń górnego, mozliwe to żeby łożysko padło od walenia młotkiem po wahaczach?? Na takim przejechałem może z 500km i się rozleciało chyba kompletnie bo teraz nie tylko chuczy powyżej 50km/h ale przy 20km/h jeszcze strzela, srzeszczy i wszystko po kolei.Z góry dzięki za szybka odpowiedz bo chciałbym sie za to zabrac jak najszybciej.
m6riano - 08-07-2010, 03:04
powinna pasowac..ale poczekaj az madrzejsi sie wypowiedza...;-)
Hugo - 08-07-2010, 09:40
zuku3210 będzie pasować.
zuku3210 - 08-07-2010, 22:29
Hugo napisał/a: | będzie pasować. | ok, dzięki, w sobote sie zabieram za to dziadostwo
piotruswie - 12-07-2010, 11:07
Sticker napisał/a: | A reklamacja została uznana ? |
tak dostałem zwrot kasy
kokoksik - 13-07-2010, 15:51
witam
W końcu doszło do próby wymiany łożyska po 3 miesiącach jazdy za szumiącym
i kiszka mechanik poddał się powiedział że trzeba pół ośke wyciągać i na prase z możliwością zniszczenia przegubu przy wyciskaniu
Rozmawiałem z kolegą który zna sie trochę na mechanice i polecił mi
abym poluzował śrubę na przegubie zaciągnął ręczny i ruszał parę razy w tył i w przód i nie ma bata żeby nie puściło Co sądzicie o takiej metodzie
Krzyzak - 13-07-2010, 19:22
rozumiem, że półoś nie chce wyjść z piasty? - zdarza się w tym aucie
niestety trzeba spuścić olej ze skrzyni biegów i wrzucić całość na prasę lub walić młotkiem...
|
|
|