Nasze Miśki - 1G GS chce być GSX-em. Damy rade! ;)
thebloody - 15-01-2016, 00:21
Echh... Troche pozno te Wasze porady
Po prostu porozcinaliśmy / porozwiercaliśmy zgrzewy - co sie dało - łączenia blach, podłużnice, usuwając wszystko mechanicznie + fosol + szlifowanie + znowu fosol... Efekty:
rosomak1983 uzywales tego Deoxa?
PS znalazłeś moze te foty cynowania ogniowego?
rosomak1983 - 15-01-2016, 13:25
stosowałem DEOX rewelacja. Polecam. Jeszcze dzis cos tu napisze troche ale musze leciec teraz.
kaczka81s - 15-01-2016, 16:17
thebloody napisał/a: | Po prostu porozcinaliśmy / porozwiercaliśmy zgrzewy - co sie dało - łączenia blach, podłużnice, usuwając wszystko mechanicznie + fosol + szlifowanie + znowu fosol... |
No to polecieliście na bogato, ale jak najbardziej na plus, podejrzewam że żaden fertan i inne etgo typu odrzewiacze tego by nie zrobiły tylko zatrzymały postęp korozji na jakiś czas.
W tym temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=43395 zobacz sobie moje testy srodków fertana i tu polecił bym fedox, ale w tym wypadku trzeba by cale auto, lub przynajmniej podwozie umieścić w jakimś zbiorniku z fedoxem i potrzymać kilka dni, najlepiej jeszcze utrzymywać roztwór w wyższej temperaturze, wtedy szybciej zachodzi reakcja. Jak dla mnie niemożliwe. rosomak1983 napisał/a: | stosowałem DEOX rewelacja |
Żel czy płyn stosowałeś?
Ja testowałem tez fedogel od fertana i nie zrobił nawet w połowie tego co fedox.
A druga sprawa jak zastosować powyższe środki do podłużnic, płyn jak wyżej napisałem OK a żel czym go tam nałożyć, jakimś pistoletem do konserwacji, poza tym trzeba najpierw oczyścić rdzę, a "Przed usunięciem żelu czyścić powierzchnię za pomocą drucianej szczotki". Też trochę niewykonalne w przypadku podłużnic.
piorunGSR - 25-01-2016, 22:07
fedox jest do zbiorników tak jest opisane na stronie producenta. Fertan jest tej samej firmy co fedox tylko ma inne przeznaczenie. ja osobiście jestem zadowolony z fertana na maxa jako konwentera rdzy. ostatnio wpadł mi też takiśrodek do ręki jak Krut kutter i po robieniu testów na zardzewiałym kawałku metalu uważam że jest to mega środek , wyżera rdze i pozostaje po tym tylko biały nalot.
rosomak1983 - 25-01-2016, 22:29
kaczka81s napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
stosowałem DEOX rewelacja
Żel czy płyn stosowałeś? |
sorki bo sie zapomniałem od razu odpisac. Stosowałem żel na podwozie i nie tylko. Rdza blednie w oczach. Naprawde robi robote. Płyn ponoc lepszy ale kto moze zamoczyc cała bude w r-rze ???
Oczywiscie trzeba solidnie oczyscic nałozyc pare razy ale efekty naprawde spoko.
Smiało polecam.
Nie mówie o podłuznicach tylko ogólnie na rdze.
thebloody, troche pogryziony łaszek przez ruda.
thebloody napisał/a: |
rosomak1983 uzywales tego Deoxa?
PS znalazłeś moze te foty cynowania ogniowego? |
tak zdjecia w temacie pantera o ile jeszcze ich nie wymiotło z serwera...
Cynowanie ogniowe zdjecia mam na starym zepsutym kompie. Ale w necie tego pod dostatkiem.
https://www.youtube.com/watch?v=duoM8hS2QBk
ale to cynowanie bym na spawy dawał a nie na rdze...
thebloody - 12-02-2016, 13:29
Ty głupia ruda... $*&#^#
)) lecimy dalej!!! Minął już ponad rok odkąd zaczeliśmy dziada rozbierać!!
Cudowne hobby, gdy ma się kase, czas, miejsce... My ostatnio nie mamy zadnej z wymienionych rzeczy
Hugo - 12-02-2016, 17:11
Za głęboko grzebiecie
thebloody - 13-02-2016, 11:49
Hugo, nigdy nie jest za głęboko
Marcino - 13-02-2016, 23:39
Widać ze zadaliscie soebie ważne pytanie.... co lubie w zyciu robić? I to robicie...:)
Marcino - 13-02-2016, 23:40
thebloody napisał/a: | Hugo, nigdy nie jest za głęboko |
Powiedziała.... ONA...kobieta:P
AidsD - 14-02-2016, 19:12
Marcino napisał/a: | thebloody napisał/a: | Hugo, nigdy nie jest za głęboko |
Powiedziała.... ONA...kobieta:P |
A mial byc temat o samochodach a wyszlo jak zawsze...
thebloody - 14-02-2016, 19:18
Jesteście wstrętni !!!
Wiedziałam, ze prędzej czy pózniej któryś na to wpadnie
Marcino - 18-02-2016, 17:50
thebloody napisał/a: | Jesteście wstrętni !!!
Wiedziałam, ze prędzej czy pózniej któryś na to wpadnie |
Przepraszam...y....
Dobra robota, muszę was kiedyś odwiedzić i zobaczyć to na zywo.
thebloody - 21-02-2016, 20:48
Ciąg dalszy spawania i pierwsza przymiarka odnowionych elementów przedniego zawieszenia
promatti - 22-02-2016, 15:50
Fajnie jest ogladac jak Mitsu sie tak odradza
|
|
|