Nasze Miśki - Black DEVIL...
fj_mike - 19-08-2011, 19:25
Owczar napisał/a: | On po prostu jest taki bezpośredni Ostatnio podrywał moją dziewczynę |
Jestem ciekawy co będzie za 10 lat
Owczar - 25-08-2011, 23:39
Dawno nic nie pisałem, bo w sumie nie ma o czym Wkurza mnie ostatnio minimalny luz kolumny kierowniczej. Nie wiem czy to magiel, czy sama kolumna. Dzisiaj trochę pomacałem i wydaje mi się, że to luz przy łączeniu kolumny z maglem. Musze jutro sprawdzić śrubę, bo może jest niedokręcona. Co prawda jej nie ruszałem, ale w TD mogła się odkręcić.
Poza tym autko jeździ super. Uwielbiam te skrzynie i jej pierwszy długi bieg. Pozwala ruszyć optymalnie bez poślizgu kół, a potem dociągnąć do 80km/h. Rusza pewnie za każdym razem i szybciej niż manuale. W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą.
robertdg - 26-08-2011, 09:05
Owczar napisał/a: | W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą. | A to juz wiemy po co Ci było więcej mocy Wydało się
Owczar - 31-08-2011, 21:35
Na zlocie podjechałem na diagnostykę. Panowie od diagnostyki nie byli w stanie powiedzieć nic więcej niż to co widzieli na monitorze, ale podpatrzyłem, że prawdopodobnie tylne sondy mają jednak wpływ na korekty. Postanowiłem się pobawić w dalszą kastrację czujników, aby metodą eliminacji dojść, który element odpowiada za to wysokie spalanie.
No i tak na pierwszy ogień poszły sondy za katem. One są teraz w tulejkach, ale co 100-150km wyskakuje mi błąd kata i dość mocno osyclują. Muszę na nie znaleźć sposób... Ale na próbę je odłączyłem. Korekty długoterminowe na wolnych obrotach na poziomie 6,5. Obie równiutkie. W innym zakresie też są równe. Na sondach był rozjazd 5 procent. Nie miałem czasu potestować tego dłużej, ale już teraz spalanie na tej samej trasie, w tych samych warunkach spadło o 2l na 100km. Zobaczymy jak będzie się zachowywał po mieście.
Matejko - 31-08-2011, 22:07
a ja tylko chcialem podziekowac, wiem kolejny raz, ale po niedzieli to moje auto lepiej smiga na lpg niz na benzynie
tylko te wolne musze poprawic ale to wiemy ze wina "insztalatorow"
Owczar - 31-08-2011, 22:32
Nie ma sprawy Mateusz znajdź koniecznie przyczyne rozjadu korekt i przestaw TPS tak jak mniej więcej widać ślady po farbie. Jak kupisz lub pożyczysz od kogoś kabelek staga to obejrzymy oscylogramy.
Matejko - 01-09-2011, 08:50
to temat rozjazdu czasow bede kontynuowal u siebie w temacie, a tps to ustawie z cala reszta wg manuala ale to mi troche na to zejdzie, ale na pewno bede informowal co i jak
SPIDER-ek - 01-09-2011, 09:32
Owczar napisał/a: | Poza tym autko jeździ super. Uwielbiam te skrzynie i jej pierwszy długi bieg. Pozwala ruszyć optymalnie bez poślizgu kół, a potem dociągnąć do 80km/h. Rusza pewnie za każdym razem i szybciej niż manuale. W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą. |
A mówiłem, ja też uwielbiam ten automa, i silnik mam jeszcze TCL więc jeszcze lepiej się rusza.
Owczar - 01-09-2011, 09:38
Na suchym TCL się nie przydaje zupełnie A na mokrym po prostu trzeba wyczuć.
SPIDER-ek - 01-09-2011, 09:45
Tak, ale i na suchym uślizg bez TCL musisz wyczuć żeby go nie było, a z TCL naciskasz do dechy i masz wylane na wszystko.
Owczar - 01-09-2011, 09:48
Na moich oponkach wciskam gaz do dechy i czasem tylko lekko zajęczy Te Twoje tornado tak się ślizgają
Zresztą zobacz jak na maks bucie zapiszczał: http://www.youtube.com/watch?v=VQwzWcIRqYs
SPIDER-ek - 01-09-2011, 10:39
Tak moje oponki to szajs, muszę je wymienić, ale to dopiero na nowy sezon. Narazie planuję zimówki na 16" tylko mam dylemat jakie felgi maja mieć ET i jakie opony wybrać.
Czy 16" 4x114,3 ET38, będzie ok?
Owczar - 01-09-2011, 11:25
A jaka szerokość felgi?
SPIDER-ek - 01-09-2011, 11:51
jeszcze tego do końca nie wiem, dopiero zapytanie wysłałem, na zimę kombinuję już z zestawem:
Felgi aluski:
Czy 16" 4x114,3 ET38,
Oponki:
205/55r16
Owczar - 01-09-2011, 11:56
SPIDER-ek, polecam te stronke:
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
Wrzucisz parametry i masz jak na dłoni. Ja mam 16x7 cali ET 42 i jest idealnie. Możesz je wziąć jako odniesienie. Do 205 szerokość 7 cali. Jak będą szersze to musisz dać szersze opony.
|
|
|