To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

fj_mike - 19-08-2011, 19:25

Owczar napisał/a:
On po prostu jest taki bezpośredni :) Ostatnio podrywał moją dziewczynę :P

Jestem ciekawy co będzie za 10 lat :mrgreen:

Owczar - 25-08-2011, 23:39

Dawno nic nie pisałem, bo w sumie nie ma o czym ;) Wkurza mnie ostatnio minimalny luz kolumny kierowniczej. Nie wiem czy to magiel, czy sama kolumna. Dzisiaj trochę pomacałem i wydaje mi się, że to luz przy łączeniu kolumny z maglem. Musze jutro sprawdzić śrubę, bo może jest niedokręcona. Co prawda jej nie ruszałem, ale w TD mogła się odkręcić.

Poza tym autko jeździ super. Uwielbiam te skrzynie i jej pierwszy długi bieg. Pozwala ruszyć optymalnie bez poślizgu kół, a potem dociągnąć do 80km/h. Rusza pewnie za każdym razem i szybciej niż manuale. W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą. :D

robertdg - 26-08-2011, 09:05

Owczar napisał/a:
W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą. :D
A to juz wiemy po co Ci było więcej mocy :P Wydało się
Owczar - 31-08-2011, 21:35

Na zlocie podjechałem na diagnostykę. Panowie od diagnostyki nie byli w stanie powiedzieć nic więcej niż to co widzieli na monitorze, ale podpatrzyłem, że prawdopodobnie tylne sondy mają jednak wpływ na korekty. Postanowiłem się pobawić w dalszą kastrację czujników, aby metodą eliminacji dojść, który element odpowiada za to wysokie spalanie.

No i tak na pierwszy ogień poszły sondy za katem. One są teraz w tulejkach, ale co 100-150km wyskakuje mi błąd kata i dość mocno osyclują. Muszę na nie znaleźć sposób... Ale na próbę je odłączyłem. Korekty długoterminowe na wolnych obrotach na poziomie 6,5. Obie równiutkie. W innym zakresie też są równe. Na sondach był rozjazd 5 procent. Nie miałem czasu potestować tego dłużej, ale już teraz spalanie na tej samej trasie, w tych samych warunkach spadło o 2l na 100km. Zobaczymy jak będzie się zachowywał po mieście.

Matejko - 31-08-2011, 22:07

a ja tylko chcialem podziekowac, wiem kolejny raz, ale po niedzieli to moje auto lepiej smiga na lpg niz na benzynie :D
tylko te wolne musze poprawic ale to wiemy ze wina "insztalatorow"

Owczar - 31-08-2011, 22:32

Nie ma sprawy :) Mateusz znajdź koniecznie przyczyne rozjadu korekt i przestaw TPS tak jak mniej więcej widać ślady po farbie. Jak kupisz lub pożyczysz od kogoś kabelek staga to obejrzymy oscylogramy.
Matejko - 01-09-2011, 08:50

to temat rozjazdu czasow bede kontynuowal u siebie w temacie, a tps to ustawie z cala reszta wg manuala ale to mi troche na to zejdzie, ale na pewno bede informowal co i jak :)
SPIDER-ek - 01-09-2011, 09:32

Owczar napisał/a:
Poza tym autko jeździ super. Uwielbiam te skrzynie i jej pierwszy długi bieg. Pozwala ruszyć optymalnie bez poślizgu kół, a potem dociągnąć do 80km/h. Rusza pewnie za każdym razem i szybciej niż manuale. W zasadzie na krótkim odcinku nowe auta nawet muszą się pogodzić z tym, że z pasa do skrętu w prawo lub w lewo przede mnie nie wjadą. :D

A mówiłem, ja też uwielbiam ten automa, i silnik mam jeszcze TCL więc jeszcze lepiej się rusza. :)

Owczar - 01-09-2011, 09:38

Na suchym TCL się nie przydaje zupełnie :) A na mokrym po prostu trzeba wyczuć.
SPIDER-ek - 01-09-2011, 09:45

Tak, ale i na suchym uślizg bez TCL musisz wyczuć żeby go nie było, a z TCL naciskasz do dechy i masz wylane na wszystko.
Owczar - 01-09-2011, 09:48

Na moich oponkach wciskam gaz do dechy i czasem tylko lekko zajęczy :) Te Twoje tornado tak się ślizgają :P

Zresztą zobacz jak na maks bucie zapiszczał: http://www.youtube.com/watch?v=VQwzWcIRqYs

SPIDER-ek - 01-09-2011, 10:39

Tak moje oponki to szajs, muszę je wymienić, ale to dopiero na nowy sezon. Narazie planuję zimówki na 16" tylko mam dylemat jakie felgi maja mieć ET i jakie opony wybrać.

Czy 16" 4x114,3 ET38, będzie ok?

Owczar - 01-09-2011, 11:25

A jaka szerokość felgi?
SPIDER-ek - 01-09-2011, 11:51

jeszcze tego do końca nie wiem, dopiero zapytanie wysłałem, na zimę kombinuję już z zestawem:

Felgi aluski:
Czy 16" 4x114,3 ET38,

Oponki:
205/55r16

Owczar - 01-09-2011, 11:56

SPIDER-ek, polecam te stronke:
http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Wrzucisz parametry i masz jak na dłoni. Ja mam 16x7 cali ET 42 i jest idealnie. Możesz je wziąć jako odniesienie. Do 205 szerokość 7 cali. Jak będą szersze to musisz dać szersze opony.