To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

deejay - 19-09-2011, 22:38

Owczar , obiecany filmik dla ciebie przy mojej jezdzie i spalaniu chwilowym :wink:

http://www.youtube.com/wa...h&v=MYaGseathdM

Owczar - 19-09-2011, 23:50

Bartku, wielkie dzięki :) Jak będę jechał w trasę to też nagram filmik.

Jak widać na filmie, moje spalanie przy 130 nie jest wcale odosobnionym przypadkiem :) Mam podobne wartości w zależności od ukształtowania terenu. Po wciśnięciu gazu w podłogę spalanie skacze drastycznie. Wystarczy go lekko dotknąc by na wyświetlaczu było 20l/100. Te wysokie wartości spalania to po prostu efekt mojej jazdy. To przecież niemożliwe, żeby wszystkie moje auta były trefne. Diesel mi palił 9, a innym palił 7. Lancer mi wciągał 12-13 litrów LPG, ale tamten to był już na maksa piłowany :) Przez te sondy Boscha może palić litr więcej niż powinien, ale on i tak dużo jeździ w pętli otwartej więc sondy nie mają aż takiego wpływu.

A tak poza tym, trzeba wziąć pod uwagę, że UKP liczy przebieg tylko na LPG, a podczas jazdy w cyklu miejskim, auto jeździ też na PB chwilę po odpaleniu. Przy krótkich odcinkach, te przebiegi stanowią spory udział.

deejay - 20-09-2011, 10:03

Owczar napisał/a:
Jak widać na filmie, moje spalanie przy 130 nie jest wcale odosobnionym przypadkiem

Noga z gazu Marcin i bedzie ok :wink:

luckyluck - 20-09-2011, 10:11

Już wszystko jasne... :)
Owczar - 20-09-2011, 15:12

deejay napisał/a:
Noga z gazu Marcin i bedzie ok :wink:

Oj tam, oj tam :) Nie po to siedziałem tyle dni przy swapie żeby teraz ekonomicznie jeździć ;) wychodzi tak samo jak dieslem ;)

luckyluck, bez większych problemów. W razie czego mogę podpowiedzieć :)

m6riano - 21-09-2011, 21:57

Owczar napisał/a:
Średnie spalanie z 1200km mam 14l LPG.

Dorwał się jak szczerbaty do sucharów..i takie skutki..;-)

Owczar - 26-09-2011, 11:20

Po zarysowanych drzwiach przyszedł czas na zarysowaną szybę. Ktoś mi zrobił dość głęboką krechę na bocznej szybie. Będę musiał przekładać z anglika. Ale aż nóż się w kieszeni otwiera. O co ludziom chodzi z tym rysowaniem? Auto prawidłowo zaparkowane, nikogo nie zastawiłem...
matunio20 - 26-09-2011, 14:56

Owczar, nie dopił się i musiał się wyżyć....
SPIDER-ek - 26-09-2011, 16:08

Ja myślę że to osoby z tych pobliskich domów, gdzie parkujesz, nie chcą pewnie żebyś chodnik im zastawiał. Jak porysują to nie postawisz.

Taka mentalność polaków, jak coś im nie pasuje, to tylko zniszczyć. Tak mnie też to wkurza.

Ja pod pracą parkowałem też obok domów, to opony przebijali, aż nagrali ich z monitoringu :) i okazało się że to dziadek z psem chodzący na spacer a parkujący w garażu:) Najśmieszniejsze że nikt nic mu nie zastawiał. Tłumaczył się tym że za dużo samochodów i chciał żeby więcej przestrzeni było :)

Owczar - 26-09-2011, 16:19

No właśnie nie. Drzwi zarysowali mi w Pruszkowie, a szybę w Białobrzegach....
m6riano - 26-09-2011, 17:44

Owczar napisał/a:
O co ludziom chodzi z tym rysowaniem?

Stajesz na drodze wściekłych mamusiek z wózkami...;-)

i9i - 26-09-2011, 17:52

m6riano napisał/a:
Stajesz na drodze wściekłych mamusiek z wózkami...;-)

Nawet jak są szczęśliwe to się wściekają więc kup brezent i przykrywaj autko :lol:

luckyluck - 26-09-2011, 17:57

Bydło jest wszędzie. Niestety. :evil:
Owczar z Twoim szczęściem, to może nie naklejaj tej nalepki. :?

m6riano - 26-09-2011, 18:16

luckyluck napisał/a:

Za kare to ci rydzyka "wytatuują" kluczami na klapie..;-)

luckyluck - 26-09-2011, 18:29

m6riano napisał/a:
luckyluck napisał/a:

Za kare to ci rydzyka "wytatuują" kluczami na klapie..;-)

Jezu... :shock: