Nasze Miśki - Black DEVIL...
Hugo - 01-11-2011, 23:48
Owczar napisał/a: | Hugo, pewnie dlatego, że nie podobają Ci się moje felgi | No właśnie chyba nie dlatego. W sumie nie wiem czemu. Na stalówkach wygląda taki zadziorny...
m6riano - 02-11-2011, 02:40
Jak dla mnie wariant nr3.ALUFY...;-)
SPIDER-ek - 02-11-2011, 09:24
m6riano napisał/a: | Jak dla mnie wariant nr3.ALUFY...;-) |
zgadzam się że jedyny słuszny wariant to tak jak m6riano wskazał nr 3 aluski
KaWu - 02-11-2011, 12:04
SPIDER-ek napisał/a: | zgadzam się że jedyny słuszny wariant to tak jak m6riano wskazał nr 3 aluski |
Jak juz robicie ankiete to... da mnie tylko czarne stalowki :twisted:
Owczar - 09-11-2011, 10:03
Testował może ktoś w galu końcówki oryginalne Hyoundai?
A czarne stalówki zostały. Auto sobie na nich więcej stoi niż jeździ
fj_mike - 09-11-2011, 10:55
Owczar napisał/a: | Testował może ktoś w galu końcówki oryginalne Hyoundai? |
Facet w sklepie z częściami do japońców polecał mi CTR, używane na pierwszy montaż w Hjundajach.
Podobno dobre. Jeszcze nie przekonałem się na własnej skórze.
Krzyzak - 09-11-2011, 13:42
Owczar napisał/a: | końcówki oryginalne Hyoundai? | nie tych nie testowałem, ale spróbuj może Hyundai
Owczar - 09-11-2011, 16:43
Krzyzak napisał/a: | ale spróbuj może Hyundai |
Mała literówka
Owczar - 03-12-2011, 22:54
No i końcówki wymienione. Zbieżność z wyminą 150zł. Prowadzenie dużo lepsze.
Po zabiegach z odpięciem sond jest minimalny spadek spalania. Ja się doszukuję przyczyn wysokiego spalania przez to co piszą na forum o tym jak ich samochody mało palą, ale to chyba nie ma sensu. Jak jadę tak jak inni, czyli z prądem to spalanie w trasie oscyluje między 10-11l LPG jak zasuwam to pali 13,5-14. Ja myślę, że to spalanie nie jest za duże jak na takie prędkości, częste dohamowania itd. Wolniej niż inni jeszcze nie jeździłem więc nie wiem ile spali przy 80. Z tego co widzę po spalaniu chwilowym, to przy spokojnej, nie szarpanej jeździe można zejść poniżej 9 spokojnie. Może w wolnej chwili pobawię się w ECU, ale wydaje mi się, że nie ma co gmerać.
Dodatkowo należy wziąć pod uwagę, że spalanie liczę na podstawie pomiarów z UKP skalibrowanego z GPS. Drogomierz w zegarach zaniża o kilka procent.
Przy 160 jest na liczniku 170.
Czyli przeliczając 1,6*13,5=21,6
21,6/1,7= 12,7. Czyli prawie 1 litr różnicy. Dodatkowo to spalanie jest liczone dla kilometrów przejechanych tylko na LPG, bez żadnego przebiegu na PB. Reasumując, on wcale nie pali tak dużo
fj_mike - 03-12-2011, 22:59
Owczar napisał/a: | No i końcówki wymienione. |
Jakie założyłeś?
Owczar - 03-12-2011, 23:00
Oryginały Hyundai.
fj_mike - 03-12-2011, 23:05
Owczar napisał/a: | Oryginały Hyundai. |
W wolnym czasie (mechanior mój zawalony) zakładam 555.
Możemy porównać jak wypadną jakościowo
Owczar - 03-12-2011, 23:10
No mam nadzieję, że wcześniej nie polecą drążki 555 Ale sam jestem ciekaw.
Zbieżność wyszła nawet w miarę, ale tak jak ostatnio było tak i teraz. Tyłu nawet nie próbowali ruszać. Jednak jest jedno małe ale. Sam tył ma zbieżność całkowitą ok, ale jedno koło jest lekko zbieżne, a drugie rozbieżne, przez co mam delikatnie przestawioną oś pojazdu. O 19`.
Hugo - 04-12-2011, 11:10
Owczar napisał/a: | Zbieżność wyszła nawet w miarę |
Owczar napisał/a: | Tyłu nawet nie próbowali ruszać | Dlaczego? Nie mów, że masz zapieczone śruby mimośrodowe? I to ten co wszystkim każe ustawiać zbieżność tylko i wyłącznie na 4 koła
Owczar - 04-12-2011, 15:19
Hugo a na ile kol ustawialem zbieznosc?
To ze nie zmienialem ustawien na tylnych kolach, nie znaczy, ze przod nie byl robiony wzgledem tylu.
Jak juz pisalem pomiar tylne osi wykazal ze jedno kolo jest minimalnie rozbiezne, a drugie tyle samo zbiezne. Co powoduje, ze zbieznosc tylnej osi jest prawidlowa, ale przez to mam przesunieta os pojazdu o 19 minut. Co jest bardzo mala wartoscia i nie powoduje zuzywania opon. Sruby sa zapieczone i nawet nie probowalem ruszac. Jak bede robil swap zawiasu to wymienie mimosrody na nowe.
Gdyby sie okazalo ze tyl jest zbiezny lub rozbiezny to nie mialbym wyjscia, ale w takiej sytuacji nie bylo sensu tego ruszac.
|
|
|