Nasze Miśki - Black DEVIL...
sveno - 04-12-2011, 16:53
Owczar napisał/a: | przesunieta os pojazdu o 19 minut. Co jest bardzo mala wartoscia i nie powoduje zuzywania opon. | ale zostawiasz 4 ślady nie masz wrażenia, że np. w lewe zakręty auto wchodzi lepiej niż w prawe?
Edit.
pokusiłem się o policzenie i wychodzi na to, że te 19' to przy rozstawie osi Galanta=265cm sprawia, że tył wychyla Ci się o 1.5cm czyli zostawiasz 4 ślady
robertdg - 04-12-2011, 16:56
Torp12 - 04-12-2011, 16:56
Owczar napisał/a: | Zbieżność z wyminą 150zł. |
Gdzie robiles ta zbieznosc i geometrie?
rosomak1983 - 04-12-2011, 17:15
Owczar napisał/a: | nie znaczy ze przod nie byl robiony wzgledem tylu. |
a to da sie inaczej ????
Owczar - 04-12-2011, 20:52
sveno napisał/a: | pokusiłem się o policzenie i wychodzi na to, że te 19' to przy rozstawie osi Galanta=265cm sprawia, że tył wychyla Ci się o 1.5cm czyli zostawiasz 4 ślady |
Dokładnie o 14,57mm Nie ma różnicy w jeździe w zakrętach. W żadną stronę też nie piszczą gumy. Przesunięcie będzie zniwelowane jak już zmienię zawieszenie z tyłu. Póki co w niczym nie przeszkadza.
Torp12 napisał/a: | Gdzie robiles ta zbieznosc i geometrie? |
U siebie w Białobrzegach. Gość ma fajny sprzęcik. Kompensuje bicie kół, potem wstawia auto na platformę z rolkami by zniwelować naprężenia po opuszczeniu auta.
rosomak1983 napisał/a: | a to da sie inaczej ???? |
Można ustawić tylko zbieżność przodu.
karolgt - 04-12-2011, 21:04
chyba sobie takie kupie do siebie
luckyluck - 13-12-2011, 11:22
Owczar napisał/a: | U siebie w Białobrzegach. |
A kto to robi, bo nie kojarzę?
Nakleiłeś tę rybkę czy dałeś sobie spokój?
Owczar - 13-12-2011, 11:34
Śliż robi.
Na razie nie naklejałem. Obawiam się o akty wandalizmu....
luckyluck - 13-12-2011, 12:53
O to dobrze wiedzieć. A ile bierze za robotę?
Co do rybki to i ja nie nakleiłem jeszcze, ale tylko i wyłącznie z braku czasu...
Aha i jak będziecie robić spontona w Arkadii jeszcze kiedyś, to pyknij mi smsa, bo jestem tam prawie codziennie. Najwyżej zejdę z roboty na chwilę na dół.
Owczar - 14-12-2011, 00:49
luckyluck napisał/a: | O to dobrze wiedzieć. A ile bierze za robotę? |
100zł.
luckyluck napisał/a: | Aha i jak będziecie robić spontona w Arkadii jeszcze kiedyś, to pyknij mi smsa, bo jestem tam prawie codziennie. Najwyżej zejdę z roboty na chwilę na dół. |
Nie ma sprawy Będę pamiętał.
Owczar - 22-12-2011, 16:42
W ostatnim czasie miałem okazję pojeździć Golfem VI.
1,6TDi 66KW. Moc niby taka jak w moim poprzednim dieslu, ale momentu mu brakuje. Jakbym go nie cisnął to jedzie tak samo. Ciężko się przesiadać z rekina, ale ma jeden plus...
Spalanie po mieście przy ciśnięciu to 5,4l
Ale zimno w aucie. Rozgrzewa się bardzo długo... Zazwyczaj jak już wysiadam Gdyby nie grzane fotele to tyłek by marzł
A jak jesteśmy przy zimnym tyłku to ostatnio miałem problem z webastem. Czasu brak na diagnostykę ale w końcu się zabrałem co by nie skrobać szyb. Objaw był taki że po włączeniu od razu załączał nadmuch powietrza do komory spalania i dalej nic się nie działo.
Objaw podobny do przepalonego bezpiecznika. Service manual jest dość ubogi, ale według niego takie objawy świadczą o uszkodzeniu czujnika temp cieczy lub uszkodzeniu modułu. Czujnik okazał się oczywiście ok, więc padło na moduł. W sezonie ciężko kupić więc zacząłem grzebać. Brak widocznych śladów przepalenia. Wszystkie przekaźniki w środku sprawne. Czytałem, że w BW50 zdarzają się zimne luty więc może w BBW46 też. Na wszelki wypadek przelutowałem część lutów. No i niestety nie pomogło.
SM nie podaje prawidłowych rezystancji innych czujników i elementów. Tylko czujnik temp. Moją uwagę przykuła duża rezystancja świecy żarowej. Sprawdziłem w dieslowym i jest. Po wykręceniu świeca spalona, chociaż nie bardzo wiem dlaczego się przepaliła...
Teraz wszystko smiga jak wcześniej i już nie muszę skrobać szyb
W najbliższym czasie czeka mnie opuszczanie maglownicy i kasowanie luzu na przekładni. Mam minimalny luz, po sprawdzeniu wszystkiego wyszło, że luz jest na listwie w maglu. Spróbuję go skasować śrubą regulacyjną.
tomrom - 20-02-2012, 11:37
Temat spadł na 4 stronę
Jakieś postępy, nowe mody??
sveno - 20-02-2012, 12:15
z tego co wiem, to Owczar ma urlop od forum, czytaj jest na takim zapupiu Europy gdzie nie dotarł jeszcze internet zazdroszczę mu
sveno - 20-02-2012, 12:17
tomrom napisał/a: | Jakieś postępy, nowe mody?? | tak, Galant stoi pod chmurką i się biodegraduje podobno jak się koło niego przechodzi to słychać takie chrupanie To rdza wcina nadkola
SPIDER-ek - 20-02-2012, 13:29
e no jak przejeżdzałem dawnooooo temu, to założył srebrne kołpaki na zimę. Więc trochę pomodził chyba jeszcze przed wyjazdem.
|
|
|