[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Cewka zapłonowa
m6riano - 12-08-2011, 15:46
Ja jeszcze próbowałem czyścić fajki takim szprejem do poprawy kontaktu elektrycznego....ale też to pomogło na 2-3 tygodnie...jedynie fajek daje poprawe na rok-dwa, w zależności kto ile jeździ...
kokoksik - 13-08-2011, 07:39
m6riano napisał/a: | takim szprejem do poprawy kontaktu elektrycznego... |
też coś podobnego użyłem.
Powiem szczerze, że jestem teraz zachwycony jazdą moim miśkiem w końcu nie szarpie, rwie do przodu jak szalony ( przed operacją był tak zamulony jak Golf II mojego starego)
Szkoda, że przyjemność będzie trwała m6riano napisał/a: | 2-3 tygodnie.. |
Pozostaje zakup fajkocewek u japaneza za 170 sztuka
m6riano napisał/a: | jedynie fajek daje poprawe na rok-dwa, w zależności kto ile jeździ... | czy ja dobrze rozumiem, że nawet nowe fajki wytrzymają tylko rok dwa
m6riano - 13-08-2011, 14:25
No u mnie ok tyle...ale ja troche latam..;-)
ps. możesz kupić te:
http://allegro.pl/mitsubi...1756934617.html
tomrom - 13-08-2011, 15:35
Ja właśnie takie kupiłem i mam teraz spokój z szarpaniem, więc też polecam
kokoksik - 13-08-2011, 16:47
m6riano napisał/a: | możesz kupić te: |
Tak wiem - tylko że u mnie cewki iskrzą więc szykuje się grubszy wydatek.
Chociaż po zaizolowaniu fajek tak znacznie się poprawiło i iskrzące cewki nie psują tego efektu może wystarczy sam zakup fajek? Jak sądzicie
m6riano - 14-08-2011, 07:26
Narazie lataj tak..a cewki spróbuj czymś zaizolować żeby nie robiły zwarcia do masy.
Tomasz87 - 18-08-2011, 21:47
kokoksik napisał/a: | m6riano napisał/a: | możesz kupić te: |
Tak wiem - tylko że u mnie cewki iskrzą więc szykuje się grubszy wydatek.
Chociaż po zaizolowaniu fajek tak znacznie się poprawiło i iskrzące cewki nie psują tego efektu może wystarczy sam zakup fajek? Jak sądzicie |
Hej, ja jestem właśnie po zabiegu.
Tak jak Ty nie miałem pewności czy warto itd....
WARTO! Jedna cewka mi kulała, i mimo że wymieniałem po kolei świece, przewody, fajki, to po wymianie cewki (jednej, bo miała przebicia) samochód normalnie nie do poznania.
Warto zainwestować w lepsze świeczki... Kosmiczna różnica w jeździe.
Myślę, że i tak musisz w końcu zamienić tą cewkę.
Jakby coś, to mam fajkę jedną OYODO za 50 PLN, nówkę
Cewka firmy ERA z fajką - niecałe 170 - 200 PLN, zależy w jakim sklepie
kokoksik - 19-08-2011, 06:50
Tomasz87 napisał/a: | fajki |
Już zamówione w firmie janmor ktoś na forum mi polecił
Co do Cewki to japaneze ma za 170 zł firmy MOBILETRON, tylko ze od tygodnia nie daje
znaku życia
Tomasz87 napisał/a: | Warto zainwestować w lepsze świeczki... |
Jakie masz na myśli
marcin.j86 - 19-08-2011, 14:55
ja dzisiaj kupiłem kupilem używana cewke i auto śmiga wymieniłem kable swiece,po czym sprawdzilem przy zgaszonym swietle w garazu ze przy dodawaniu gazu z jednej cewki iskrzy :/ i kupilem cewke i teraz auto nie dopoznania:)
kokoksik - 19-08-2011, 15:05
Trudno muszę odżałować 400zł i kupić cewki
m6riano - 19-08-2011, 15:12
Może zacznij od fajek:
http://allegro.pl/mitsubi...1756934617.html
masz widoczne przebicia?
kokoksik - 19-08-2011, 15:29
m6riano napisał/a: | Może zacznij od fajek: |
Już zamówiłem z janmora 55zł z przesyłką dwie sztuki - ktoś w tym temacie je polecał
m6riano napisał/a: | masz widoczne przebicia? |
Na kablach nie stwierdziłem (nie widziałem)
Cewki iskrzą po dodaniu gazu ( we wcześniejszych postach jest zdjęci w których miejscach iskrzą)
Sądzę, że jest przebicie na fajkach - ponieważ po wysmarowaniu sylikonem jazda poprawiła się (i to bardzo) - ale już powoli wraca wszystko do "normy"
a jak stwierdzić przebicie na fajkach- jak one są w silniku i nie widać
m6riano - 19-08-2011, 16:06
kokoksik napisał/a: | z janmora 55zł z przesyłką dwie sztuki |
coś tanio..ja zamówiłem w Allparts za 43zł/szt.(Oyodo) kokoksik napisał/a: | a jak stwierdzić przebicie na fajkach- jak one są w silniku i nie widać |
wydaje mi sie że one mogą mieć bliżej cewki, tam gdzie taka sprężynka...bo na dole przy świecy to mają dość duży kołnierz.
marcin.j86 - 19-08-2011, 16:20
u mnie był biały nalot tam własnie od sprenżynki w dól, ja mam naszczescie po problenie też sie meczyłem i szukalem co to moze byc masakra:/
dawidoski13 - 20-08-2011, 11:30
Ja też panowie podepnę się do tematu ale zacznę od samego początku mianowicie w tamtym tygodniu wymieniłem świece, przewody i fajeczki i po za tym,że zauważyłem iż ostatnia świeca lekko pływa w oleju(uszczelniacze oczywiście w najbliższym czasie wymienię). W czwartek oddałem samochód na kompletny rozrząd, po wymianie podczas powrotu do domu zapalił się check, wywaliło z gazu na benzynę i galuś tak jakby nie palił na dwa gary, po wyłączeniu i włączeniu zapłonu wszystko wracało do normy. Pojechałem z powrotem do mechanika, podpiął komputra i wyskoczył jakiś błąd powietrza i jak się później okazało błąd jednej cewki zapłonowej. Skasowaliśmy błędy samochód zaczął pracować normalnie więc pojechałem do domku, i zrobiłem ze 100 km i był spokój więc na drugi dzień tzn wczoraj stwierdziłem, że mogę śmiało jechać nim do Łodzi. Wszystko było ok do puki nie wjechałem w Krakowie na autostradę. Na początku check zapalał się tylko podczas jazdy na gazie to robiłem reset i jazda dalej ale potem zapalił się nawet na benzynie i trza było wracać do domku I teraz pytanko czy mogą to być objawy padającej cewki czy może coś innego a i jeszcze jakby co to lepiej kupić nowy zamiennk czy oryginalną używkę
[ Dodano: 23-08-2011, 19:53 ]
Widzę,że nikt nie zainteresował się moimi wypocinami więc coś dodam, mianowicie w moim przypadku to raczej na pewno cewka(dzisiaj zamówiłem), ponieważ wczoraj wieczorem podczas gazowania lukałem na nią i robi się na niej taki iskrzący pasek jak gdzieś na zdjęciu wcześniej...
[ Dodano: 24-08-2011, 21:58 ]
Wiem, że jest już późno ale poroszę Was o szybką pomoc, założyłem dzisiaj nową cewkę i widzę że też ma przebicie czy to możliwe,że nowa też jest padnięta czy to przez coś innego się może dziać
|
|
|